| Almás-gombás vadragu |
|
Almás-gombás vadragu polentával
Hozzávalók:
80 dkg őz-/szarvas-/vaddisznócomb, 1 közepes fej hagyma, 2-4 gerezd fokhagyma, 20 dkg sárgarépa, 30 dkg csiperkegomba, 2-2 szál friss (fél kk. szárított) oregánó és kakukkfű, 6-8 borókabogyó, 5 dkg szalonna, 4 ek. olaj, 2 ek. paradicsompüré, 2 erőleveskocka, só, bors, 2 alma, 1 dl vörösbor, 2 ek. liszt, 1 dl tejszín, 2 szál petrezselyem; a polentához: 20 dkg kukoricadara, 4 dkg vaj, 5-6 zsályalevél + a díszítéshez.
A ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Almás-sajtos vadkacsa |
Hozzávalók: 2 db vadkacsamell filé
2 db egész vadkacsacomb
3 db alma
20 dkg füstölt sajt
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
só
bors
liszt
vadas fűszerkeverék
Elkészítés: A melleket megmossuk, majd szeleteljük. A combokat szintén mossuk és kettévágjuk a forgóknál.
A szalonna szeleteket tűzálló edény aljára fektetjük és rárakjuk a kissé kiveregetett, a combot bevagdalt, sóval borssal, fűszerkeverékkel megszórt és lisztbe forgatott húsokat. Az almát ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| Almával töltött fácán |
Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, és középmeleg sütőben ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almával töltött fácán |
Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, és középmeleg sütőben megsütjük. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almával töltött fácán |
|
Hozzávalók:
2 db fácán (fiatal),
10 dkg füstölt szalonna,
2 g majoránna,
4 db alma,
10-12 db szegfűszeg,
1 dl olaj,
só.
Elkészítés:
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. A fácánt ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Almával töltött fácán |
Hozzávalók:
2 db fácán a rozmártól, 10 dkg füstölt szalonna, majoránna, 5 db alma, 10-12 db szegfűszeg, olívaolaj, só, 3 dl fehérbor, 4 adag gombás rizs.
Elkészítése:
Az előkészített, megtisztított fácánok mellét a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az almákat kicsumázzuk, héját kissé bevagdaljuk, és mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Aranysárga húsleves recept |
Hozzávalók:
3 dkg vaj
2 db sárgarépa
8 dkg rizs
1 db fehérrépa
0.5 kg borjúgerinc
30 dkg ökörfarok
1 db fácán (konyhakész)
0.5 marék fekete bors (egész)
1 ek só
1 ek Delikát ételízesítő
1 db vöröshagyma
1 db fokhagyma
1 csipet bors
Elkészítés:
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített fácánt nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
Bakonybéli csirke
Hozzávalók: 1 kg csirke, 20 dkg gomba, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tej, 1 dl tejföl, petrezselyem, zsír, só, bors, liszt.
Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírban egy ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
Barlahidai cupita (búzaprósza)
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 bögre tej, só, diónyi vaj.
A tojást a tej egy részével jól felverjük, a lisztet belekeverjük. Fakanállal simára dolgozzuk, majd a megmaradt tejet is hozzáöntjük, és palacsinta sűrűségűre keverjük.
Zsírozott tepsibe öntjük, tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, forró sütőben megsütjük.
Meghinthetjük cukorral.
Nagy kockákra vágjuk és forrón tálaljuk.
Bábolnai burgonyaleves
Személyenként ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bableves szarvaspörkölttel |
Hozzávalók:
1 kg sertéscsülök
1 kg szarvaslapocka
40 dkg bab
10 dkg liszt
1 evőkanál pirospaprika
5 dkg zeller
15 dkg sárgarépa
10 dkg zsír
1 kanál só
1 db vöröshagyma
10 dkg fehérrépa
A babot előző nap beáztatjuk és a csülökkel feltesszük főzni. Sózzuk, fűszerezzük. A szarvasmarhahúst pörköltnek elkészítjük. A félig megfőtt babhoz adjuk a zöldségeket és puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. Csipetkével tálaljuk. A megfőtt ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Bakonyi fácán recept |
Hozzávalók:
1 csipet só
2 dl tejföl
3 ek étolaj
1 csipet bors
1 csipet őrölt bors
1 fej hagyma
1 dl fehérbor (száraz)
25 dkg gomba
1 mk pirospaprika (édesnemes)
5 dkg szalonna (füstölt)
0.60 kg fácán (mellfilé)
Elkészítés:
A fácánmelleket kiklopfoljuk, majd a szalonnát rátűzdeljük, kissé megsózzuk, majd állni hagyjuk fél órát. Ezután a lisztbe beleforgatjuk, majd olajon kissé megsütjük, és félretesszük. A ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Baszk fácán |
Baszk fácán
Hozzávalók:
4 pár fácáncomb
3 evőkanál barna cukor
1,5 dl minőségi fehérbor
1 dl almaecet
1 dl olívaolaj
15 dkg magozott aszalt szilva
15 dkg zöld olívabogyó
2 evőkanál kapribogyó levében
3 gerezd fokhagyma pépesítve
2 babérlevél
2 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál szárított bazsalikom
Elkészítés:
Készíts ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Baszk fácán |
Baszk fácán
Hozzávalók:
4 pár fácáncomb
3 evőkanál barnacukor
1,5 dl minőségi fehérbor
1 dl almaecet
1 dl olívaolaj
15 dkg magozott aszaltszilva
15 dkg zöld olívabogyó
2 evőkanál kapribogyó levében
3 gerezd fokhagyma pépesítve
2 babérlevél
2 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál szárított ... |
baratnu  |
|
|
| |
| Borsikafű |
Közép-, Dél- és Délkelet-Európában honos. Régóta ismert fűszeres aromájú fűszernövény, már az antik világban is szívesen használták ízesítésre, és gyógyászati célokra. Mártások, saláták, pácok, majonéz, sült húsok, pecsenyék, sült halak, bablevesek és -főzelékek, szárnyas sültek, őz- és szarvashús, hurka, kolbász, krumplis, gombás és káposztás ételek ízesítésére alkalmas. Borsos aromája miatt a diétás ételekben a fekete bors helyettesítésére is használhatjuk. Óvatosan adagoljuk, és csak néhány percig főzzük ... |
nnpapszi  |
|
|
| |
|
|