| "Tüzes" sertésragu |
|
"Tüzes" sertésragu
Hozzávalók
60 dkg sertéscomb vagy lapocka
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 kis doboz konzerv vörös bab
1 kis doboz konzerv kukorica
2 db jalapeno paprika /hegyes erős is jó/
2 db piros kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 cs. újhagyma
2 k.paradicsompüré
só
őrölt fekete bors
chilipor
római kömény
oregánó
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| "diétás" sertésdagadóK |
SERTÉSDAGADÓ BABOS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertésdagadó,
5 dkg zsír,
15 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 dkg paradicsompüré, 2 db babérlevél, 5 g
pirospaprika,
20 dkg tarkabab,
50 dkg savanyú káposzta,
2 dl tejföl,
só.
A sertésdagadót féltenyérnyi darabokra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábos aljára helyezzük,
megsózzuk, olvasztott zsírral leöntjük.
Rátesszük a karikákra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a ... |
faciendum  |
|
|
| |
| « Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag |
Hozzávalók:
30 dkg sertésvelő
1 kg sertéslapocka
3 db vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb paradicsom
5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt köménymag
só
őrölt bors
25 dkg csiperkegomba
1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2-3 babérlevél
kis csokor kapor
2 kiskanál mustár
2 evőkanál almaecet
2 dl főzőtejszín
1 ... |
reifregina  |
|
|
| |
| (Moussaka oriental) |
Rakott törökparadicsom oriental módon
(Moussaka oriental)
(Forrás: Rákóczi János: Konyhaművészet)
Hozzávalók: 60 dkg törökparadicsom, 50 dkg vagdalt sertéshús, 4 dl tej, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 8 dkg zsír, 15 dkg liszt, só, bors.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban kissé megpirítjuk, a vagdalt sertéshúst hozzáadjuk, sóval, törött borssal, reszelt fokhagymával fűszerezzük, s fakanállal folytonosan keverve, megpirítjuk. 2 dl tejből, tojásból és a lisztből ... |
bubszi  |
|
|
| |
| (berlini sertésmáj) |
|
Schweineleber, Berliner Art (berlini sertésmáj)
Hozzávalók:
60 dkg sertésmáj (4 szép vastag szelet)
2 nagy hagyma
2 alma
só
bors
majoranna
(burgonyapüré vagy törtburgonya)
A meghámozott hagymát vágd vastagabb karikákra, forgasd meg lisztben (a felesleget rázd le), s süsd meg bő olajban, majd tedd meleg helyre. Az almákat hámozd meg, magozd ki és karikázd fel.
A májszeleteket borsozd, hintsd meg majorannával, forgasd meg lisztben (a ... |
szerika68  |
|
|
| |
| ***HÚSVÉTI**sonkabomba*** |
Hozzávalók:
* 1 db egész füstölt csülök vagy 60 dkg füstölt comb
* 1 evőkanál zselatin
* 3 dl tejszín
* A díszítéshez:
* főtt tojások
* salátalevél
* olívabogyó
* piros színű hegyes paprika
* piros retek
* petrezselyemzöld
* majonézes vagy tejfölös torma
Elkészítés:
A csülköt egy éjszakára vízbe áztatom, másnap kuktában 45 percig főzőm, majd kivéve a vízből langyosra hűtőm (a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***HÚSVÉTI**sonkaleves*** |
Hozzávalók:
* 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök)
* 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 1 dl száraz vörösbor
* 1 dl tejföl
* 1 dl tejszín
* 1 evőkanál natúr reszelt torma
* 1 púpozott teáskanál liszt
Elkészítés:
A füstölt húst előző nap ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***RAKOTT KARFIOL***&***egy**kicsit**MÁSKÉPP*** |
Nagyon szeretem a rakott ételeket nemcsak enni, hanem készíteni is. Sikerült a napokban nagyon szép karfiolt vennem viszonylag megfelelő áron. Először gondolkodtam rajta, hogy rántott karfiol lesz, de aztán Egycsipetnél ráakadtam erre a receptre és mivel kicsit másabb, mint amit én szoktam készíteni gondoltam kipróbálom. Azt hiszem legközelebb is maradok ennél a receptnél, mert isteni finom ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***különleges***BEJGLIK*** |
Alaptészta (3 rúdhoz):
45 dkg liszt
12 dkg vaj
6 dkg sertés- vagy kacsazsír
5 dkg porcukor
15 g élesztő
1 tojássárgája
2 csipet só
1 dl langyos víz
egy tojássárgája a kenéshez
A lisztet a vajjal, a zsírral, a porcukorral, a tojássárgájával, a sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk és jól eldolgozzuk. Három részre osztjuk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *HÚSVÉTI**sonkás kenyér** |
Hozzávalók:
* kb. 1 kg-hoz:
* 50 dkg finomliszt
* 30-35 dkg főtt, füstölt sonka (vagy nem zsíros, kicsontozott füstölt csülök)
* 2 dkg friss élesztő
* 3 csapott teáskanál porcukor
* 1,5 dl tej
* 3 dkg vaj
* 1 mokkáskanál só
* nagyon kevés szódavíz
Elkészítés:
Az elmorzsolt élesztőt 1/2 dl langyos tejjel és a cukorral bögrébe öntjük, majd simára keverve felfuttatjuk. Mély tálban összekeverjük az ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *HÚSVÉTI**szűzérmék** |
Hozzávalók:
* 1/2 kg szűzpecsenye
* 20 dkg füstölt sonka
* 25 dkg gomba
* 20 dkg reszelt sajt
* só
* bors
* oregano
Elkészítés:
A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk, és mindkét oldalukat olajon hirtelen megpirítjuk. Egy tepsit vajjal vagy olajjal kikenünk, majd a hússzeleteket belerakjuk. A húsokra egyenként rárakjuk a szeletekre vágott gombát és a felaprított sonkát. Ezután sóval, borssal és oregánóval ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *HÚSVÉTI**töltött dagadó** |
Hozzávalók:
* 1 nagy dagadó
* 1 db zsömle
* 4 db főtt tojás
* 6-7 db nyers tojás
* 2-3 dkg füstölt kenyérszalonna
* 1 kis fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* őrölt bors
* só
* 2 nagy csokor petrezselyemzöld
* olaj
Elkészítés:
A dagadót felszuratom a hentessel, egyszerűbb és biztosabb.
Megmosom és besózom a húst. Megfőzök négy tojást, és ha kihűlt, tojásvágóval kockázom. A ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *HÚSVÉTI*tormás tekercs* |
Hozzávalók:
* 30 dkg darált hús
* 10 dkg füstölt csülök
* 10 dkg füstölt tarja
* 10 dkg füstölt nyelv
* 1 szál kolbász
* 3 db tojás
* 50 dkg szeletelt bacon
* só
* bors
* 1 kis üveg ecetes torma
* 1 csapott kanál zselatin
Elkészítés:
A füstölt húsokat nagyon apró kockákra vágjuk, akár darálhatjuk is. Összekeverjük a darált hússal és 2 tojással. Fűszerezzük.
Alufóliát ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Almával töltött sertéscomb |
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg sertéscomb
só
bors
fokhagyma
2 db savanykás alma
15 dkg sajt
10 dkg sonka
A körethez:
25 dkg zöldborsó
25 dkg kelbimbó
25 dkg karfiol
5 dkg vaj
1 csomag petrezselyem
A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. Egy napig állni hagyjuk a hűtőben.
Az almát ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|