| ***darált**HÚSOS**PITE*** |
|
Hozzávalók
Az alaptésztához
3 dl (kb. 18 dkg) finomliszt
15 dkg Rama
fél mokkáskanál só
2 evőkanál jéghideg víz
A forma kikenéséhez
2 dkg Rama
A töltelékhez
1 kisebb vöröshagyma fele
1 közepes sárgarépa
3 evőkanál olaj
40 dkg darált marhahús
só, őrölt fekete bors
1 kiskanál frissen reszelt gyömbér (esetleg 1 mokkáskanál gyömbérpor)
2 dl főzőtejszín
2 tojás
2 evőkanál sűrített paradicsom
8-10 vékony szelet húsos ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Bográcsgulyás |
Hozzávalók 10 főre:
1,5 kg marhalábszár felkockázva
1 kg csicsóka
4 db közepes hagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1-2 sárgarépa
Update só
pirospaprika
őrölt kömény
zsír
15 dkg Update tarhonya
Elkészítés:
A hagymákat összevágjuk, nem kell nagyon apróra, úgyis elfő, és zsíron megfonnyasztjuk, üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felvágott paradicsomot és paprikát, és egy kicsit együtt is hagyjuk őket rotyogni. Ezután ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Bolognai spagetti |
Hozzávalók 4 főre
40 dkg darált marhahús
10 dkg húsos szalonna
15 dkg hagyma
10 dkg répa
10 dkg zellerszár
20 dkg paradicsom
0.5 dl olívaolaj
Update1 só
bazsalikom
oregánó
fokhagyma
32 dkg szénhidrátcsökkentett spagetti tészta
25 dkg reszelt sajt
Olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott szalonnát, kockázott hagymát, hozzátesszük a finomra vágott zellert, a lereszelt répát. A serpenyőbe tesszük a darált húst is, jól ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Udvarhelyi rakott káposzta
Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 25 dkg kolbász, 20 dkg kolozsvári szalonna, 15 dkg zsír, 1,5 kg savanyú káposzta, 20 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, só, bors, kakukkfű.
Elkészítése: A sertéshúst megdaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, és együtt olajban megpirítjuk, megpaprikázzuk. A füstölt szalonnát vékony szalonnaszeletekre vágjuk, megpirítjuk beletesszük rövid időre, a karikára vágott füstölt kolbászt is. A savanyú ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
|
Vásárhelyi rakott rostélyos.
Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya, kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Zalai marhanyelv
A főtt és tisztított marhanyelvet 2x2 cm kockákra vágjuk. Kis kockákra darabolt füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Beletesszük a nyelvet, majd törött borssal, fokhagymával, majoránnával ízesítjük, és 3 evőkanál paradicsompürével elkeverjük. 1 dl vízzel felengedjük, ha szükséges, akkor kevés porcukorral édesítjük. 10 percig forraljuk.
Galuskával tálaljuk.
Kemény tojás-hasábokkal és finomra vágott petrezselyemmel ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 14 házias mennyei levesbetét recept! |
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!
2016
ÁPR
01
A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.
Aranykocka
Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki! |
A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.
Aranykocka
Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 ... |
reifregina  |
|
|
| |
| 14 napos lúgosító étrend |
14 napos lúgosító étrend
Kéthetes lúgosító étrendünkbe bárki belefoghat, aki szeretné a túl sok savas élelmiszer fogyasztása miatti problémákat megszüntetni - vagy legalább enyhíteni - a szervezetében.
Hogy a kúra sikeres legyen, dietetikusaink tanácsait a 14 nap során mindvégig fogadd meg!
Alapszabály:
A lúgosító étrend a napi 12 x 2dl citromos víz (minden pohár vízben 1 evőkanál citromlével) elfogyasztásával lesz csak teljes.
A ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 2 hét lúgosító étrend |
14 napos lúgosító étrend
Laki Anita dietetikus
Kéthetes lúgosító étrendünkbe bárki belefoghat, aki szeretné a túl sok savas élelmiszer fogyasztása miatti problémákat megszüntetni - vagy legalább enyhíteni - a szervezetében.
Hogy a kúra sikeres legyen, dietetikusaink tanácsait a 14 nap során mindvégig fogadd meg!
Alapszabály: A lúgosító étrend a napi 12 x 2dl citromos víz (minden pohár vízben 1 evőkanál citromlével) elfogyasztásával lesz csak teljes.
A vízfogyasztás ... |
brozsika  |
|
|
| |
| 3 lasange recept...... |
A lasagne készítése és receptje 3 variációban!
A lasagne eredetileg egy olasz egyszerű és gyorsan elkészíthető finom recept. Bemutatunk három variációt, amelyet otthon is el tudunk készíteni akár vacsorára akár ebédre.
Spenótos lasagne sajtmártással.
Finom és még egészséges is ez a lasagne recept, amely pillanatok alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
25 dkg ... |
szisszy83  |
|
|
| |
| 4 őszi gombarecept |
Le a kalappal - a 4 legjobb őszi gombarecept
A nedves erdei avarban úgy nőnek a friss zamatos gombák, mintha húznák őket. Győzd le a gombaparád, szedd, vásárold és ellenőriztesd őket, aztán induljon a gombafőzőcske!
Darált hússal töltött csiperkegomba cukkinimártással
Hozzávalók 4 személyre:
12 fej csiperkegomba
50 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 darab piros kaliforniai paprika
só, bors
kevés ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| 4 isteni bográcsos étel |
4 isteni bográcsos étel
Még ma szerezd be a hozzávalókat!
A bográcsozás nem csupán az étel elkészítéséről szól, hanem a baráti beszélgetésekről, a jó hangulatról és a közös élményről is.
A füstöt a szembe fújja a szél, a férfiak, néhány sör elfogyasztása után, sertepertélnek a tűz körül, és teljes odaadással vigyázzák a készülő ételt. Ez mindenkinek ismerős kép lehet, aki valaha bográcsozott már.
Ismerj meg néhány kiváló receptet, melyre egy egész napos programot is ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 4 szaftos pörkölt bográcsban |
4 szaftos pörkölt bográcsban
Tunkolás a szabadban
A bográcsozás azért olyan jó, mert hatalmas adagokat készíthetsz, és eközben nem kell a konyhában rostokolni, hanem kellemesen töltheted az időt a szabadban.
Ezekről az ételekről nem igazán mondható el, hogy diétásak lennének, de egy baráti összejövetelkor ez keveseket szokott érdekelni.
A bográcsos ételekre nem kell vigyázni, ott is lehet őket hagyni, csak néha kell rájuk nézni, esetleg pótolni az elfőtt ... |
grimilda  |
|
|
| |
|
|