| Csuka receptek |
|
zsír
köret
tartármártás
só.
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, irdaljuk, 2-3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk, besózzuk, s egy órán át állni hagyjuk. Ezután törött borsot hintünk rá, lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, forró olajban vagy zsírban sárgára sütjük.
Csuka spékelve
Anyagszükséglet 6 személyre:
2 kg csuka
5 dkg vaj
1 dl tejföl
5 dkg liszt
2 babérlevél
5 g ... |
aprochef  |
|
|
| |
| F betűs recept |
zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Alaposan összekeverjük, majd a hússzeletekre kenjük. Füstölt szalonnát hajszálvékony szeletekre vágunk, és a töltelékre fektetünk egy-egy szeletet. Ezután feltekerjük, és kötözéssel vagy hústűvel rögzítjük.
Forró olajban minden oldalát elősütjük, ezután lábasba áttesszük. A vissza-maradt olajban finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és borókabogyót pirítunk, és rövid pirítás után meghintjük liszttel, vagy felengedjük fehérborral és csontalaplével. Felforraljuk, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Jó receptek |
csokor petrezselyemzöld aprítva. Meg egy kisebb méretű tojás.
Mindezeket kézzel jól összedolgozom. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát keverek még hozzá. Vizes kézzel gombócokká formálom, zsemlemorzsában meghempergetem. Közepesen forró olajban szép pirossasra sütöm a fasírtok mindkét felét. Szalvétára szedem ki.
Tökfőzelék
Hozzávalók
Azt hiszem, két titka van. Nem, három. No mindjárt rátérek, de elébb lássuk a hozzávalókat:
Egy szép tök vagy ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Karácsonyi finomságok ajándékb |
körbetekerjük. Az eredmény egy színpompás, gusztusos gyümölcsös tálka, mely jól mutat a karácsonyi asztalon és persze remek ajándék.
Sajtdarabok fűszeres olajban
Hozzávalók: sajt (pl. kecskesajt, feta, juhsajt), olívabogyó, egy kis ág friss rozmaring, bazsalikom és kakukkfű, fokhagyma, bors, olívaolaj, egy jól záródó, formás üveg
Elkészítés: A sajtot kisebb darabokra kockázzuk, a ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Kávék |
|
megpuhultak,
lisztszórással sűrítjük, joghurtot és finomra vágott petrezselyemzöldet adunk
hozzá, majd pár pillanat alatt készre forraljuk. Közben lisztből, tojásból,
kávéból, tejből, szódavízből, parányi sóból elkészítjük a palacsintatésztát,
majd felhevített olajban kisütjük a palacsintákat.
Tálaláskor a zöldséges töltelékkel megtöltött palacsintákat meghintjük reszelt
sajttal és grillsütőben megpirítjuk.
KÁVÉVAL ÍZESÍTETT SONKÁS-GYÜMÖLCSÖS ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Nagytakarítás! - Energizáló |
fehérre, tejes kinézetűre változik. Ügyeljen arra, hogy ne nyelje le az olajat! Ezzel a módszerrel rengeteget tehet a fejfájás, gyomorpanaszok, bőr- és bél megbetegedések, fogfájás, trombózis ellen. Laborvizsgálatok kimutatták, hogy a ,,megrágott" olajban magas koncentrációban találhatók nehézfémek. Ennek oka: a száj nyálkahártyája alkalmas méreganyagok kivezetésére.
Bélfürdő
Bár elég kellemetlenül hangzik, gyógyhatása széles körben elismert. A kolon-hidroterápia a víz erejének ... |
juditmama  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
2 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál pirospaprika, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, só, törött bors.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajban, szép pirosra sütjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyra felszeleteljük, ebből néhány szeletet egy tűzálló tálra teszünk. Terítünk rá egy réteg karikára vágott burgonyát, erre fektetjük rá a hússzeletek felét, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| Receptek, amiket tőletek kaptam |
,250 g lisz, 1 citrom reszelt heja, 50g cukor, 1 csapott teas kanal szodapor,2 tojas.
Elkészítés:
A hozzavalokat osszegyurod jol es 1 orat pihenteted.Utanna kis gombocokat kell formalni belolle,aminek a kozepet kilyukasztjuk,es felhevitett olajban,mindket felet atsutjuk,szep rozsaszinre,es lehet tallalni,tejfolt csurgatunk meg melegen a tetejere.
Tanácsok:
Tejfol helyet lehet barmint tenni a tetejere,fantaziank szerint,lekvart,csoki ontetett, porcukrot, gyumolcsott ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Régi munkahelyi receptjeim |
tejbegríz, csak ezt nagyon keményre kell főzni és a jobb íze végett beletenni1 zacskó vaníliás cukrot is, Amikor elkészült,hagyni kell teljesen kihűlni, majd téglalapra vagy kockára vágni és rendesen bepanírozni.(liszt,tojás,prézli, ahogy szoktuk)
Forró olajban kisütni, tetejét még frissen fahéjas cukorral meghinteni. Jó étvágyat kívánok!
(Irénke receptje)
Bundázott ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Római tálas receptek |
marhahús
Hozzávalók: 70-80 dkg hátszín, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg karalábé, 2 dl sör, 1 dl olaj, só, őrölt szerecsendió, csombor, mustár.
A húst megmossuk, lecsöpögtetjük, és kis kockákra vágjuk. Az olajban hirtelen elősütjük, majd szűrőlapát segítségével kivesszük, és a beáztatott római tálba tesszük. A visszamaradt olajban megpároljuk a megtisztított zöldségféléket, majd az olajból ezeket is kivesszük. A visszamaradó olajban megfuttatjuk a ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
| Tárkonyos receptek |
liszt, 3 sárgarépa.
A vörösbort összekeverjük a sóval, borssal, tárkonnyal, majoránnával és a babérlevéllel. A marhahúst kis kockákra vágjuk, és 1 napra e páclében, hűtőszekrénybe tesszük. Pácolás után a húst kivesszük, lecsöpögtetjük és forró olajban jól kisütjük. Ezután tegyük egy tűzálló tálba az apróra vágott hagymával, sárgarépával és zöldségekkel együtt. A hús sütése után megmaradó olajban pirítsuk meg gyengén a lisztet, öntsük fel a páclével, és adjunk hozzá 2 dl vizet. Ezt állandó ... |
macoka65  |
|
|
| |
| Töltött paprika |
gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 10 dkg paradicsompüré
- 40 dkg darált hús
- 8 dkg rizs
- 2 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
- zellerlevél
- só, bors
A paprikát kibelezzük. A vöröshagymát jó apróra vágjuk és olajban lefedve
megfonnyasztjuk majd hűlni hagyjuk. A kihűlt fonnyasztott hagymát
hozzákeverem a darált húshoz, hozzáteszem a rizst, a tojást, a zúzott
fokhagymát és a fűszereket is. Ezt a jól elkevert masszát beletöltöm a ... |
klarika47  |
|
|
| |
| Variációk cukkinire, túróra és snidlingre |
metélőhagyma apróra vágva
tejföl
liszt
Elkészítés: A hagymát, a kockára vágott paprikát és a tarhonyát kevés olajon megpirítom, majd lehúzom a tűzről, beleteszem a karfiolt és az őrölt pirospaprikát, kissé megforgatom a paprikás olajban a karfiolrózsákat, majd kevés vizet öntök alá, és visszahúzom a tűzre. Megsózom, megborsozom, keverek még rajta párat, s csak mikor a karfiolok mind átvették kicsit a paprika színét, akkor öntöm fel hosszabb lére, de még akkor sem egészen. Ezután ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|