| Hamis bolognai spagetti |
|
Hamis bolognai spagetti
.......................
Hozzávalók: 1 csomag vékony spagetti tészta, 1 csomag szója-granulátum,
1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsompüré konzerv, 1
kávéskanál olaj, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt, késhegynyi őrölt
bors, csipetnyi olasz fûszerkeverék, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A spagettit sós vízben kifőzzük, leszûrjük. A szóját
szûrőbe tesszük és vizet engedünk át ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Különleges, milánói spagetti |
vaj
15 dkg reszelt sajt
30 dkg finom csíkokra vágott, főtt sonka
15 dkg finom metéltre vágott füstölt, főtt nyelv
30 dkg finom metéltre vágott borjúsült
20 dkg felszeletelt, párolt gomba
1 dl sûrû paradicsompüré
só, őrölt bors, ízlés szerint
=A darabokra tört spagettit sós vízben kifőzzük, leszûrjük, lecsöpögtetjük, forró vajban megforgatjuk. A tésztához lazán hozzákeverjük a darabokra tördelt vajat, sonkát, nyelvet, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Lapcsánka erdész módra |
pirospaprika
8 szelet szarvas comb
1 liter aludttej
50 dkg felkarikázott zöldség
1 kg borjúcsont
12 dkg szalonna
20 dkg gomba
2 kanál finomliszt
5 dkg zsír
1 dl vörösbor
1 dl fehérbor
1 kanál paradicsompüré
só, bors ízlés szerint
=Egy icipici csalás van ebben a receptben, mert ez ugyebár legalább három ételt is tartalmaz, úgymint:
- Lapcsánkát
- Barnamártást
- Gombás szarvas pecsenyét
Remélem, azért nem kapok ki ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Mészáros tokány |
Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 csapott kiskanál só,
1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors és őrölt kakukkfű ,
2 dl száraz fehérbor,
1 kiskanál paradicsompüré
, 1 csapott kiskanál liszt,
3 virsli.
Elkészíitése:
A húst a kisujjnyinál valamivel vékonyabb csíkokra vágjuk. A szalonnát
***álnyira metéljük, lábasban ... |
margoka59  |
|
|
| |
| Töltött omlett, paradicsommárt |
|
Töltött omlett, paradicsommártással
...................................
Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evőkanál liszt, 2 dl tej, 30 dkg gomba, 1
fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1
evőkanál cukor, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A felvert tojásokból 4 evőkanál liszttel, tejjel és sóval
omlett-tésztát keverünk. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gombát,
a petrezselymet, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Vadászpecsenye |
Vadászpecsenye
..............
Hozzávalók: 4 db fácán vagy gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg
fokhagyma, fél tubus pirosarany vagy paprikakrém, 1 dkg törött
bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó,
1 csipet kakukkfû, 1 dl bor, pirospaprika.
Elkészítése: A megadott mennyiségû fokhagymából, paprikakrémből,
paradicsompüréből, a fûszerekkel ízesítve, sûrû mártást keverünk.
(Készíthetjük úgy is, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| anti Candida levesek |
forraljuk fel. Ízesíthetjük tengeri sóval, fehér borssal vagy szerecsendióval. Apróra vagdalt fott tojással vagy szójapárizsival kínálhajuk. Díszítsük petrezselyemzölddel..
KUKORICÁS PARADICSOM KRÉMLEVES
Hozzávalók: 40 dkg konzerv paradicsompüré, 30 dkg konzerv csemegekukorica turmixolva (kukoricapüré), 1 szemes kukoricakonzerv, 3 db közepes paradicsom, 1 fej finomra vágott hagyma, 1 tk. olívaolaj, 1 tk. biovegeta, ízlés szerint orölt chili, só,
Felforrósítjuk az olajat, a ... |
faciendum  |
|
|
| |
| vágykeltő ételek |
Pincészet
Szívtipró báránytokány
Hozzávalók: 40 dkg báránylapocka, 1 doboz morzsolt kukorica, 2 db paradicsom, 3 db piros színű paprika, 1 db zöld színű paprika, 2 dkg paradicsompüré, 1 kávéskanál erőspaprika-krém,
1 mokkáskanál chilipaprika, 1 dl száraz vörösbor, 1 dl étolaj, 2 dkg liszt, só, őrölt köményű
A megmosott bárányhúst felkockázzuk, kevés előhevített olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a ... |
m_a_r_c_s_i  |
|
|
| |
| x |
Villám Zsuzsanna 2009. március 1. 20:42
Válaszolj!
Villám Zsuzsanna
Gombás bojúcsülök.
2 bojúcsülök
60 gr olaj
150 gr gomba
1 dl tejföl
30 gr paradicsompüré
10 gr liszt
1 csokor petrezselyem
só
A csülköt megmossuk,gyengén besózzuk,egy tűzálló tesszük.Forró olajjal vagy vajjal leöntjük,forró sütőben,víz nélkül megsütjük.
Amint pirulni kezd,mellé dobjuk a ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|