| Cukorborsóleves csirkehússal |
|
csendesen főzöm . 35 percig, közben elkészítem a galuskát, és felaprítom a petrezselyem zöldjét.
Kis lyukú galuskaszaggató segítségével gyors mozdulatokkal a tésztát beleszaggatom 2-3 részletben a levesbe (közben a szaggató melletti résen megkevergetem, hogy ne tapadjanak össze), hozzáadom a petrezselyem zöldjét is, majd 1-2 perc alatt készre főzöm.
Megjegyzés:
Jófajta háztáji csirke aprólékjából is elkészíthetjük ezt a tartalmas levest!
A receptet és a fotót Gaby53 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Húsvéti tojástorta II. |
cukormáz sárga festékkel megfestve (jó sűrű legyen)
Elkészítés:
A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel a szoba hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.
Gáztepsiben vékony piskótalapot sütök, hagyom hűlni, majd kistányér nagyságú köröket vágok belőle. A kerek lapokat megkenem rumos ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Káposztás csülökragu |
Megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Megsózom, ráöntök 2 evőkanál vizet, és ráteszem a csülökcsíkokat. Fehéredésig pirítom, majd 3dl vízzel puhára párolom és közben megkevergetem. Ha a lé elfőtt alóla, akkor apránként, kevés forró vízzel pótolom. Ha már majdnem puha, akkor hozzáadom a savanyú káposztát és a meghámozott, kicsumázott, vékony gerezdekre vágott birsalmát. Együtt párolom a hús teljes puhulásáig, végül ... |
klara50  |
|
|
| |
| Pulykasaláta |
citrom, őrölt bors, salátalevél, olajbogyó, paradicsompaprika
A kihűlt, főtt pulykahúst metéltre vágom, belerakom egy tálba, és ízlés szerint megsózom. Kevés olajjal és ecettel meglocsolom, és néhány órán keresztül hűtőben tartom, közben megkevergetem. A zellert meghámozom; gyufaszálnyi darabokra vágom, tiszta konyharuhába csavarom, és azt is hűtőbe teszem. Tálalás előtt a majonéz felét tejföllel összekeverem, mustárral, citromlével ízesítem, majd beleforgatom a zellert, és a jól lecsöpögtetett ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Párolt zöldség |
|
hagymakarikákat is látok felül), 3 teáskanál sóval nyakon öntöm, ismét átforgatom, majd rátéve a fedőt, egy időre elbúcsúzom tőle. Iszom egy fröccsöt (ez el is maradhat), és pihenek.
Fél óra múltán szépen átforrósodik, ezután negyedóránként megkevergetem, ügyelve a karfiolra és a brokkolira, hogy megőrizze szépségét. Amikor a főzemény jócskán összeesett, beleteszem a fűszereket. Ha nagyon sok levet eresztene, fedő nélkül is főzöm. Akkor igazán finom, ha minden teljesen puha - érdemes ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Sárga csirkemell |
Sárga csirkemell
Hozzávalók: 2 kicsi csirkemell, 50 dkg sárga színű paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál currypor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és rozmaring, ízlés szerint só, 2 evőkanál olaj.
Elkészítése: A csirkemelleket kicsontozom, és 4 darabra vágom. Megsózom, és a felforrósított olajon minden oldalát hirtelen átsütöm. Ezután hozzáteszem a héjától megfosztott, gerezdekre vágott paradicsomot, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, beleszórom a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Tarhonyás lecsó recept |
nagyjából megpuhultak, akkor a paradicsomkockákat is rászórom. Közben, kicsi olajon megpirítom a tarhonyát és 1 dl vízzel, fedő alatt főzöm, takarékon. Majd ha elfőtte a levét, akkor a lecsóhoz öntöm és addig főzöm fedő alatt (természetesen néha megkevergetem, nehogy odaégjen), amíg a tarhonya is megpuhul és a lecsó is. Közben, természetesen megsózom. Ha esetleg elfőné a levét, akkor kis vízzel pótolom, de ha van kis paradicsomlé, akkor inkább azt öntök rá. Félrehúzzuk a lábost és fedővel letakarjuk. Kb. ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| bab "pörkölt " |
Menestra de porotos
Hozzávalók ( 8-10 nagy adag) :
50 dkg száraz bab , beáztatva
2-3 evőkanál repceolaj
1 fej vöröshagyma , kockára vágott
6 gerezd fokhagyma, zúzott
1 csésze kockára vágott, hámozott paradicsom
1 / 2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál római kömény - egész
1 ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| gombás - kolbászos tarhonya |
Fregola con funghi e salsiccia ricetta sarda
Hozzávalók
húsleves
2 sertés kolbász
40 dkg -gomba
1 sárgarépa
5 újhagyma
1 pohár fehér bor
1 evőkanál paradicsomszósz
150 gramm fregola ( tarhonya )
a kolbászt felkarikázom , a répát is , gombát szeletekre felvágom , a hagymát felapritom .
serpenyőbe olajon megpiritom a hagymát, répát, gombát, kolbászt. .
10 percnyi ... |
ibolya58  |
|
|
| |
|
|