| Zöldséges metélt |
|
felkockázzuk, a gombákat vékonyra szeleteljük, a szárított gombát húsverővel fi nomra törjük. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, és a hagymával együtt 2 percig pirítjuk. Rádobjuk a gombát, élénk tűzön további 2 percig pirítjuk, aztán hozzákeverjük a gombaport, citromlevet, az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 10 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, aztán fedő nélkül 3-4 percig forraljuk-sűrűsítjük. Melegen tartjuk. A brokkolit (fagyos állapotban) enyhén sós, forrásban levő ... |
bulac57  |
|
|
| |
| burgonyás ételek |
Mindkét oldalát pirosra sütjük közepes lángon, ha már pirosodik figyelni kell, hogy le ne égjen. Szűrőpapírra szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen, forrón, tejföllel kínáljuk. Változat: Készíthetjük úgy is, hogy a reszelt krumplis masszába gombaport, vagy gombakrémleves port a keverünk. A tócsni szeletekre egy-egy kanálnyi párolt parajt, és előre elkészített tükörtojást teszünk.
------------------------------------------------------------------ --------------
Húsos ... |
marti1951  |
|
|
| |
| Ízőrzők – Szenna – |
meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és egy kis sóval feltesszük főzni. Amikor megpuhult leöntjük a levét, és krumplinyomóval a margarinra nyomjuk. Apránként annyi forró tejjel keverjük össze, hogy kellő sűrűségű pürét kapjunk. Metélőhagymát vágunk bele.
A gombaport evőkanálnyi liszttel és tejszínnel simára keverjük, majd adunk hozzá tejfölt is, hogy bőséges legyen a szaftunk. A megpuhult pulyka levéből veszünk ki egy keveset, ezzel átmelegítjük a habarást. Így keverjük az ételbe, hogy ne legyen csomós. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|