| ***lila**HAGYMÁS**SÜLT**TARJA** |
|
sütőtepsiben egymás mellé fektetem őket. A tepsit letakarva 2 órát állni hagyom (de fél óra is elég, ha siet az ember). Ez után előmelegített sütőben letakarva sütöm (víz nem kell rá) a hús puhulásáig, ez kb. 45 - 50 perc.
3.) a lila hagymát felszeletelem (én karikázni szoktam) és összekeverem a tejföllel, egy kicsit megsózom.
4.) ha a hús puha, mindegyik szeletre teszek a tejfölös hagymából bőven, majd egy kicsit még letakarva, hogy a hagyma is párolódjon, vissza teszem a sütőbe, kb 10 ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Káposzta krémleves |
dkg káposzta
10 dkg káposzta díszítéshez
15 dkg Update1 virsli
5 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
1,5 dl tejszín
só, bors, olívaolaj, petrezselyem
A káposztát vékony csíkokra összevágjuk, vöröshagymát is felszeletelem és a káposztához adom. Sárgarépát megpucolom, lereszelem. Egy lábosban kevés olívaolajon kezdjük pirítani, kevés vízzel felöntjük, sót, borsot adunk hozzá. Kb 15 percig tart ez a folyamat. Utána a zöldségeket a turmixba tesszük és felöntjük tejszínnel. ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
teszem. A maradék töltelékből kis gombócokat formálok, és a hús köré teszem. A tejfölt rálocsolom, és a tálat lefedve előmelegített forró sütőbe tolom. 40 percig párolom, ezután a tál tetejét levéve még egyszer megpirítom. 15 percnyi pihentetés után felszeletelem és hagymás tört burgonyát kínálok hozzá.
Velemi bableves
Ez az étel kicsit hosszadalmasan készül, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert nagyon laktató, és önmagában is elég, nem kell hozzá még második féle is. Olyankor ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
kimagozott meggyet és a rumba áztatott mazsolát. Ezt a krémet egyenletesen elsimítom a piskótatésztán, majd szorosan feltekerem. A félretett krémmel a tekercset kívül is megkenem, egy villával megcsíkozom, és hűtőbe teszem. Meleg vízbe mártott késsel felszeletelem.
Vásárhelyi birkacomb
Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, só bors, 1 kanál liszt, 1 kiskanál paradicsompüré, kakukkfű, 2 dl bor.
Elkészítése: A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 5 isteni, nem hétköznapi |
|
só
Elkészítés:
A paradicsomok héját kereszt alakban óvatosan bevágom, 2 percre forró vízbe dobom, meghámozom, 0,5 cm-es karikákra szeletelem. A hagymákat nagyon apró kockákra vágom, az olajbogyókat kimagozom, feldarabolom. A mozzarellát felszeletelem, a szeleteket apróbb darabokra vágom.
A leveles tésztát felengedem, tepsi nagyságúra nyújtom (25 X 35 cm), sütő papírral bélelt tepsibe helyezem. Megszórom kevés parmezánnal a tésztát, erre rakosgatom felváltva a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 5 isteni, nem hétköznapi |
só
Elkészítés:
A paradicsomok héját kereszt alakban óvatosan bevágom, 2 percre forró vízbe dobom, meghámozom, 0,5 cm-es karikákra szeletelem. A hagymákat nagyon apró kockákra vágom, az olajbogyókat kimagozom, feldarabolom. A mozzarellát felszeletelem, a szeleteket apróbb darabokra vágom.
A leveles tésztát felengedem, tepsi nagyságúra nyújtom (25 X 35 cm), sütőpapjrral bélelt tepsibe helyezem. Megszórom kevés parmezánnal a tésztát, erre rakosgatom felváltva a paradicsomokat ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A 4 legfinomabb húsétel |
fehérbor
* 1 nagy fej hagyma
* 2 dl tejszín
* 1 kis gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál mustár
* 1 evőkanál olívaolaj
* majoranna, só, bors
* 2-3 evőkanál vaj
Kiklopfolás után a filéket felszeletelem körülbelül 2x3 cm-es darabokra. Bedörzsölöm sóval, borssal, majorannával. A mustárt és az olíva olajat összekeverem, majd megforgatom benne a husikat. 20-30 percre beteszem a hűtőbe, hogy kicsit pácolódjon.
A vajat felolvasztom egy ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A juh és a csirke találkozása. |
avagy juhtúrós csirkemell
Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 2 lilahagyma (vagy vöröshagyma), 50 dkg juhtúró, zöldfűszerkeverék (lehet bolti, vagy saját ízlés szerint elkészített), 20 dkg trappista, 8 ek. tejföl
A csirkemellet felszeletelem, befűszerezem és állni hagyom (a legjobb ha 1-2 órán át áll, de ha sietünk, 10 perc is megteszi). A hússzeletek mindkét oldalán hirtelen sütöm. Egy kivajazott tepsibe teszem a húsokat. A juhtúrót összekeverem a tejföllel és a zöldfűszerekkel ... |
jotunder60  |
|
|
| |
| Ajándék 4 literes kukta... |
tiszta vízbe teszem. Puhára főzöm. (Kuktában negyedannyi idő alatt megfő, mint hagyományos fazékban.) Míg a bab fő, a megmosott és leszárított húst kis kockákra vágom, a megtisztított zöldséget felkarikázom, a zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és felszeletelem. A paradicsomot vékony gerezdekre vágom. A megtisztított vöröshagymát finomra metélem, majd a felhevített olajon üvegesre fonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet, ezután pedig a tűzre visszatéve, ... |
fagorbolt  |
|
|
| |
| Ajándékok május első vasárnap |
néhány szelet eper hiányzik Már csak a fedél és néhány szelet eper hiányzik
Az eperhabbal töltött fánkokat megszórom a keksz- vagy habcsókmorzsával, mindegyikre ráillesztem a ,,fedelét". A félretett eperszemeket vékonyan felszeletelem. A már összeillesztett fánkok tetejére apró habrózsákat biggyesztek, az eperszeletekkel koronázom. Jól behűtve tálalom.
Legalább fél órát érdemes hűteni! Legalább fél órát érdemes hűteni!
A blansirozott mandulalapocskákkal borított ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almás "hullám " süti! |
hozzáadom a a tojást,lisztet,s a keksz morzsát is, ki gyúrom jól.
2 osztom a tésztát és az egyikbe bele szórom a kakaót, jól el keverem vele.
a tésztákat külön-külön kinyújtom és a kivajazott tepsibe egymásra rakom .
az almát vékonyan felszeletelem és a tésztára rakom gusztusosan.
160 fokon 1 órát fogom sütni.
krémhez:
2 dl tejszínt keményre felverek,hozzáadom 40 dkg porcukrot,2 k. citromlét, vaníliát is.
2 k. zselatint kevés meleg vízben elkeverem,s habhoz adom ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Almás csirke |
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemell,
2 db nagy alma,
1 dl méz,
1 dl fehérbor,
só,
bors,
rozmaring,
olaj.
A csirkemellet felszeletelem úgy, hogy nagyobb érméket kapjak, sózom, borsozom.
Az almákat ketté vágom, a magházat kivágom és felszeletelem.
Közepes tepsit kiolajozok és váltakozva belerakom a húst és az almát.
A mézet meglangyosítom és elkeverem a borral végül ráöntöm a húsra.
Megszórom rozmaringgal. 30 perc alatt készre sütöm. ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Almás csirke |
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemell,
2 db nagy alma,
1 dl méz,
1 dl fehérbor,
só,
bors,
rozmaring,
olaj.
A csirkemellet felszeletelem úgy, hogy nagyobb érméket kapjak, sózom, borsozom.
Az almákat ketté vágom, a magházat kivágom és felszeletelem.
Közepes tepsit kiolajozok és váltakozva belerakom a húst és az almát.
A mézet meglangyosítom és elkeverem a borral végül ráöntöm a húsra.
Megszórom rozmaringgal. 30 perc alatt készre sütöm. ... |
majus55  |
|
|
| |
| Almás csirke |
csirke
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemell,
2 db nagy alma,
1 dl méz,
1 dl fehérbor,
só,
bors,
rozmaring,
olaj.
A csirkemellet felszeletelem úgy, hogy nagyobb érméket kapjak, sózom, borsozom.
Az almákat ketté vágom, a magházat kivágom és felszeletelem.
Közepes tepsit kiolajozok és váltakozva belerakom a húst és az almát.
A mézet meglangyosítom ... |
tundihugi  |
|
|
| |
|
|