| .........Fánkok........ |
|
tészta mellett nagyon fontos a sütés, különösen a megfelelő olajhőmérséklet.
Ennek ellenőrzése fritőz esetében egyszerű, egyébként végezzünk fakanál próbát.
... Az olajban sütött verzióról papír kéztörlőn alaposan csepegtessük le a felesleges zsiradékot.
... Megtölthető lekvárral, csokoládéval, nutellával.
Ez legegyszerűbben nyomózsák segítségével végezhető el.
A lekvár a fánk mellé is tálalható.
... A töltésre használt lekvár legyen kiváló minőségű, ... |
kati53  |
|
|
| |
| 3 remek lángos recept...... |
durva fokán lereszelem, és a levét gyengén kinyomom. Ezután összedolgozom a liszttel, a tojással és a sóval. Kétujjnyi olajat forrósítok, amelybe kanalanként beleteszem a krumpli masszát, és mindkét oldalát pirosra sütöm. Hagyom jól lecsurogni róla a felesleges olajat. Fokhagymával ízesített tejfölbe mártogatva a legfinomabb.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Élesztős krumpli-lángos
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 1 db egész tojás, kb. ... |
maca23  |
|
|
| |
| 5 padlizsánkrém ínyenceknek |
(6-8 levél elegendő, de ízlés szerint)
1 teáskanál füstölt pirospaprikapor
1 kk. mustár
1 kávéskanál só
Elkészítés: Süsd meg a padlizsánokat, majd húzd le a héjukat. Körülbelül egy órán át hagyd lecsöpögni a felesleges nedvességet. A majonézhez hűtsd le a tojásokat és az olajat. Verd habosra a tojássárgáját, majd keverd hozzá a mustárt, a paprikaport és a sót. Folyamatos keverés közben csepegtesd bele az olajat, majd add hozzá az apróra vágott medvehagymát. Végül ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A Lángos |
letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tenyérnyi darabokat szaggatunk ki belőle. Kézzel kihúzogatjuk, és még 15 percig pihentetjük. Ezután bő, forró olajban mindkét oldalán megsütjük, majd a felesleges olajat leitatva, forrón tálaljuk.
A lángos sokféleképpen tálalható: reszelt sajttal, sajttal és tejföllel, csak tejföllel, fokhagymás tejföllel, kapros tejföllel, juhtúróval kevert tejföllel, paradicsomos mártással, gombás ... |
lenke1964  |
|
|
| |
| A boldogi nagyrózsa fánk (más néven Boldogi nagyrózsa) |
|
(szalmasárgára sütjük). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
5. Porcukorral megszórva tálaljuk!
A zsiradékban felforrósított vasról, amikor kiemeljük azt, a tésztába mártás előtt, le kell csurgatni a felesleges olajat, mert különben ha sok marad rajta, idő előtt leválik a vasról a tészta.
Én nem tettem hozzá vizet, de annyit mondhatok, hogy az első próbasütés után, még lisztet kevertem hozzá, mert rájöttem, úgy jobb, ha sűrűbb, mint a ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| A jó padlizsánkrém titka |
puhára sütjük, ha egy kicsit odasül, annál finomabb lesz. Ha megpuhult, a fokhagymával összeturmixoljuk.
Még melegen pirítóssal a legfinomabb, de hidegen is jó. Ennek a változatnak barna színe lesz, hiszen a héját is benne hagytuk - ezért felesleges a fakés és társai -, de nagyon sok hasznos alkotóelem található benne, valamint antioxidáns is, amit kár lenne kidobni.
Padlizsánkrém besamellel
Hozzávalók:
50 dkg padlizsán, 3-4 gerezd fokhagyma, majorana, bors, só, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A legjobb lángost |
lisztezett felületen, megint takard le, és hagyd 20 percig még egyszer megkelni.
Egy nagy edénybe önts bőségesen olajat, forrósítsd fel, majd a gombócokat olajos kézzel húzd szét lángos formájúra. Süsd ropogósra mindkét oldalukat. Csöpögtesd le a felesleges olajat a lángosokról papírtörölközőn, és kínáld forrón, fokhagymával, sajttal, tejföllel, sóval.
A zacskós kefíres, az igény szerint sütésre kész
Készítsd el a nyár legjobb lángosát!Hozzávalók:
1 kg ... |
jupiter21  |
|
|
| |
| A szója |
készítésére ajánlható szójakocka, a hús pótlására javasolható szójaszelet már hazánkban is jól ismert készítmények. Célszerű ezeket felhasználás előtt hosszabb-rövidebb időre (15 perc-2 óra) forró, fűszeres vízbe beáztatni, majd egy szűrőn át kanállal a felesleges vizet kinyomkodni belőle, és a húshoz hasonló módon felhasználni. Érdekességként megemlítendő, hogy az éretlen hüvelyből főzeléket lehet készíteni.
A vízben felpuhított, aztán megőrölt szójababból tejpótló szójatej készül, pörkölt magját ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| A töltött tökcsónakok |
sózom.
A tojást kissé felverem, hozzákeverek 4 dkg kemény .sajtot, majd az egészet a már langyos zöldséges rizshez adom. Alaposan elkeverem.
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Az előkészített tökcsónakokról papírtörlővel felitatom a felesleges nedvességet. Egy tűzálló tálat 2 teásaknál olajjal megkenek, sorban elhelyezem rajta a még üres tökcsónakokat.
Mindegyiket gazdagon felszerelem rakománnyal, a tetejükre szórom a maradék sajtot.
Minden csónak ... |
jupiter21  |
|
|
| |
| Almafánk |
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma, 1 zacskó szárított élesztő, 1 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 4 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál só; A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.
Elkészítés:
1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almafánk |
Almafánk
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma, 1 zacskó szárított élesztő, 1 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 4 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál só; olaj a sütéshez;
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.
1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almafánk |
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma, 1 zacskó szárított élesztő, 1 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 4 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál só; olaj a sütéshez;
A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.
1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|