| Gondolták volna |
|
is a cserekereskedelem alapját szolgálja. Fehér aranyként is gyakran emlegették, és nagy jelentőséget tulajdonítottak az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásának is.
A himalájai kristálysó a só legtisztább természetes formája, a Föld eredeti egységében megmaradt kincse. Nyolcvannégyféle természetes nyomelemet tartalmaz, emiatt van különlegesen erezett, narancsos-vöröses színe. A kristálysót ősidők óta használják egészségmegőrző- és gyógyhatásai miatt. A kristálysó méretre csiszolt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Körözött receptek |
egyetemben és ezt is tegyük a keverékhez. Késünkkel, villánkkal mindent jó simára és egyenletesre keverjünk. Ha véletlenül még hideg, sült libamáj is rendelkezésünkre áll, egy keveset abból is.
Boursin (francia körözött)
1 rész, túrót (eredetileg juh, de lehet tehén is) 1 rész vajat, 1 rész krémsajtot jól összekeverünk, összezúzott fokhagymát, finomra vágott friss kaprot és tárkonyt, sót és borsot teszünk bele, majd 1- 2 órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Erdélyi ízes ... |
ensenada  |
|
|
| |
| Magyar gasztronómia |
törökök, amelyek aztán beépültek a kultúrába. Ilyen a kávé és a hozzá fogyasztott sütemények megjelenése is. Eleinte a kávét hívták ,,fekete levesnek", innen származik a mondás: ,,Hátra van még a fekete leves." A töltött káposzta eredetileg szintén török étel volt: a szárma káposzta- vagy szőlőlevélbe tekert, rizzsel elkevert hús volt.
A 18-19. századra aztán ezek a hatások alakították ki a karakteres magyar gasztronómiát. Az előkelő fűszernek számító borsot gyakran ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Recept |
felolvasztjuk, a keletkező habot leszedjük. Kissé kihűtjük, majd belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. A zöldségnyársakra öntjük és azonnal tálaljuk. Száraz pirítós illik hozzá.
Rablónyárs
Az eredeti nyárs bélszínből van, de lehet sertés szűzből, vagy pulykából is készíteni.
Tehát, a húst egész vékonyra kiklopfoljuk, megszórjuk a hozzávaló Kotányi fűszerkeverékkel (nem reklámozni akarom a Kotányit, de hosszú évek tapasztalata ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Török konyha |
|
-olaj, valamint a citromlé teszi még élvezetesebbé.
A török konyha titka kétségtelenül az alapanyagok változatosságának és az ízek harmóniájának köszönhető.
A ''Kebab'' a húsból készült jellegzetes török fogások gyűjtőneve. Az igazi, eredeti Kebab fokhagymával, hagymával, paradicsommal, zöldpaprikával ízesített, kockákra vágott bárányhús, vagy birkahús. Mindezt nyársra fűzik, és grillezve tálalják.
Az ''Izgara'' vegyes tál, mely grillen sütött bárány kotlettből, májból, vesevelőből, ... |
edesanya  |
|
|
| |
| Török konyha |
-olaj, valamint a citromlé teszi még élvezetesebbé.
A török konyha titka kétségtelenül az alapanyagok változatosságának és az ízek harmóniájának köszönhető.
A ''Kebab'' a húsból készült jellegzetes török fogások gyűjtőneve. Az igazi, eredeti Kebab fokhagymával, hagymával, paradicsommal, zöldpaprikával ízesített, kockákra vágott bárányhús, vagy birkahús. Mindezt nyársra fűzik, és grillezve tálalják.
Az ''Izgara'' vegyes tál, mely grillen sütött bárány kotlettből, májból, vesevelőből, ... |
margoka59  |
|
|
| |
|
|