| "Fekete erdő" muffin |
|
kefir
Díszítéshez:
6 evőkanál meggylé
2 dl tejszín
ízlés szerint cukor
12 szem meggy
csokoládés tortadara
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffin formákat kibéleljük papírral.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| "Fitnesz" pulyka |
hozzávalók 4 főre
* 40 dkg pulykamell
* 16 szelet nyers füstölt sonka
* 1 dl barna sör
* 16 mirelit burgonyatallér
* 2 dl tejföl
* 2 evőkanál mustár
* citromlé
* só
* bors
* metélőhagyma
* majoránna
elkészítés
1. A pulykahúst 16 db ujjnyi vastag hasábra vágjuk.
2. Mustárral megkenjük, borssal, majoránnával megszórjuk, és egyenként belecsavarjuk a ... |
juditmama  |
|
|
| |
| "Nem lehet abbahagyni" -csirke |
gerezd fokhagyma,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
5 dl tejföl,
10-15 dkg reszelt füstölt sajt,
8 evőkanál olaj (kihagyható),
sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ... |
evus59  |
|
|
| |
| "Nem lehet abbahagyni" -csirke |
fokhagyma,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
5 dl tejföl,
10-15 dkg reszelt füstölt sajt,
8 evőkanál olaj (kihagyható),
sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ... |
veronika74  |
|
|
| |
| "Struccos" Recept |
|
Strucc húsgolyó (előétel)
Hozzávalók 45 gombóchoz:
45 dkg darált strucchús
20 dkg közepesen vagy csípősre fűszerezett kolbász darálva
1 evőkanál metélőhagyma
1 evőkanál apróra vágott hagyma
1/8 kávéskanál fokhagyma por
Elkészítés: A hozzávalókat jól keverjük össze, majd 1, 5 cm-es átmérőjű golyócskákat formázzunk a pépből. Süssük 20 percig 170 fokon. Szúrjuk át a húsgolyókat fogpiszkálóval, és rendezzük el ízlésesen fatányéron vagy lapostányéron. Tálaljuk különféle ... |
sepzoli  |
|
|
| |
| "donuts" muffin |
175 fokra melegitem fel a sütöt.
A száraz és a folyékony hozzávalókat össze s utána egybe keverem.2 / 3 ig töltöm a formákat és megsütöm 20-25 perc alatt.
csokikrémhez:
1 csésze tejszín
16 dkg keserű csokoládé, apróra vágott
A tejszint felmelegtitem és a csokidarabokat beleteszem felovadni.A muffinokat bevonom a csokimázzal és félre teszem.
mini fánkhoz:
1 csésze liszt
1 / 3 csésze fehér kristálycukor
3 ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| "tölténytáska " |
fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
2 db tojás
15 dkg trappista sajt
3—4 dl tejföl
2 dkg margarin
kevés liszt
só
zsiradék.
a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk egy nyers tojást és 5 dkg lereszelt sajtot. Ezzel a ... |
ibolya58  |
|
|
| |
| ❤ csirkés TORTILLA ❤ |
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| « Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag |
köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet és mustárt adunk hozzá, majd az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát is beletesszük.
Hozzáadjuk az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot. Megkóstoljuk, hogy a hús és a répa megfőtt-e, utána ... |
reifregina  |
|
|
| |
| „Kockás” lencsegul |
zöldpaprika, tejföl.
Előző nap a sonkát bő lében (kb. 1 óra alatt) puhára főzzük. Hűtőszekrénybe tesszük. A lencsét beáztatjuk, a csipetkét elkészítjük. Másnap a sonka főzőlevének tetejéről a zsírt egy lábasba kanalazzuk, s megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikával meghintjük, és felöntjük a sonka főzőlevével (kb. 2 liter lé kell rá). Belerakjuk a lencsét, felforraljuk, majd kis lángon főzzük. 15 perc múlva hozzáadjuk a felkarikázott, -kockázott zöldségeket, ... |
bulac57  |
|
|
| |
| 'Kelet íze' saláta recept |
Hozzávalók:
1 db kis fej kínai kel
3 db narancs
1 db vöröshagyma nagy
10 dkg gomba
1 db citrom leve
3 csipet apróra vágott snidling
8 db szárított barack
1 db Knorr Olaszos Salátaöntet por
1 pohár joghurt kicsi
Elkészítés:
Vágjuk apróra a kínai kelt, a narancsot hámozzuk meg, kockázzuk vagy vágjuk cikkekre. A hagymát vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük lazán össze ezeket a hozzávalókat.
A gombát vágjuk szeletekre ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| (Domades dolma) |
fokhagyma
1 csokor borsmentalevél vagy szárított borsmenta
5 dkg pisztácia
1 csokor petrezselyemzöld
6 evőkanál olívaolaj
só és bors
A mazsolát fél óráig langyos vízben áztatjuk, lecsurgatjuk és félretesszük.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 kanál olajon megpirítjuk, beletesszük a húst és állandó kevergetés mellett, állandó nagy lángon 10 percig pirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk.
A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejét, és ... |
edesanya  |
|
|
| |
| (Görög spenótos lepény) |
evőkanál só,
* 15 dkg vaj,
* 2 közepes vöröshagyma,
* 2 nagy tojás,
* 20 dkg juhsajt (feta),
* frissen őrölt fekete bors,
* 10 réteslap
Elkészítés:
Megmossuk, késsel vagy géppel apróra vágjuk a spenótot, finomra szeleteljük az újhagymát, megfelelő edényben a spenóttal felváltva rétegesen egymásra rakjuk, mindegyik réteget megsózzuk. Húsz percig pihentetjük. A vaj felét serpenyőben felhevítjük, és üvegesre pirítjuk benne a finomra ... |
lantosneevi  |
|
|
| |
| (Iskembe) |
PACALBECSINÁLT CSICSERIBORSÓVAL
(Iskembe)
Ez a fogás sokféleképp variálható. A pacal helyett tehetünk bele báránylábat, nyelvet vagy fejhúst.
Elkészítési idő: 2 óra 40 perc, valamint a csicseriborsó áztatási ideje.
Hozzávalók:
1/2 kg pacal
20 dkg csicseriborsó
10-15 db szemesbors
1 babérlevél
1 citrom leve és héja
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 csokor borsmentalevél (vagy mokkáskanál szárított ... |
edesanya  |
|
|
| |
|
|