| 5 nyári saláta |
|
saláta
Hozzávalók: 300 g paradicsom, 100 g saláta uborka, 150 g juhsajt vagy fetasajt, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olívabogyó, 2 ek. ecet, 1 ek. salátaolaj, őrölt fekete bors, 8-10 szem olajbogyó, só.
Elkészítése: A megmosott paradicsomokat négyfelé vágjuk. A meghámozott uborkát hosszában kettévágjuk, és az uborkát vastagabb szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük, a juhsajtot vagy fetasajtot egyforma kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk. Az ecetet a ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Almás rakott burgonya recept |
keményre főzzük és hideg vízbe merítve lehűtjük. A hagymákat apróra felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apróra felkockázzuk és meglocsoljuk a citromlével. A petrezselymet apróra vágjuk, a paradicsomokat megmossuk. Megfonnyasztjuk a hagymát 2 evőkanál vajban/margarinban, rádobjuk a gombát és fedő nélkül, erős tűzön, 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a petrezselymet. A burgonyát leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Angolna Nyárson Sütve |
Hozzávalók:
1 kg angolna,
8 közepes gomba,
12-16 vastag uborkakarika,
4 közepes, kemény paradicsom,
16 dkg kövér szalonna,
2 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 késhegynyi fokhagymás só,
só.
Elkészítés:
Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk. Megsózzuk. A szalonnából ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| B receptek |
evőkanál reszelt sajt, tejfölös mártás, só ízlés szerint.
Sült burgonya-szeleteket vékony nyers almaszeletekkel összekeverünk, és serpenyőbe tesszük. Közepére szeletekre vagy kockákra vágott sült gombát teszünk. A gombára vajban megsült fél paradicsomokat rakunk. Az egészet hagymás-tejfölös mártással leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk, és megsütjük.
Burgonyafelfújt babbal
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg bab, 2 evőkanál vaj, só ízlés ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bajor burgonyasaláta paradicsommal |
|
méz
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Közben az újhagymát és a lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát is kis darabokra vagdaljuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A snidlinget leöblítjük, szárazra rázzuk, felaprítjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt, közepes tűzön megpirítjuk benne a szalonnát. Ráöntjük a levest, az ecetet, elkeverjük, és egy nagy tálba öntjük. ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Balkáni rizssaláta |
majonéz, 1,5 dl joghurt, 3 evőkanál ketchup, ½ citrom leve, ½ csokor petrezselyemzöld, ½ csokor metélőhagyma, só, fehér bors
Elkészítés: A rizst forrásban lévő, sós vízben, fedő alatt, kis lángon kb. 20 percig pároljuk. A paradicsomokat gömbölyűbb felükön késsel keresztben bevágjuk. Forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, majd a húsát cikkekre vágjuk. Az olajbogyót lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A megtisztított, megmosott gombát vékonyan felszeleteljük, és ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|