| (Slambuc) |
|
Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a tésztával együtt egy kis ideig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és a füstölt lével (a két leveskockát 6 dl vízben feloldjuk) felengedjük. Cseresznyepaprikával enyhén csípősre ízesítjük.
Karikára vágjuk a füstölt kolbászt, a burgonyát kockákra daraboljuk, majd a cikkekre vágott paradicsommal, a szeletelt zöldpaprikával a lebbencshez adjuk. megszórjuk durvára vágott zellerlevéllel és soha meg nem keverve, mindig csak a bográcsot rázogatva, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***HÚSVÉTI**sonkatorta*** |
leveles tészta
* 1 teáskanál kömény
Elkészítés:
A kiolvasztott leveles tésztát 1,0-0,5 cm vastagra elnyújtjuk.
Kiolajozott tortaformába simítjuk úgy, hogy a szélei kilógjanak
a formából.
Kevés olajon a karikára vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a darált sonkát és a Knorr pörkölt Rafinéria alappal elkeverjük. Mikor kész,
hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és paradicsomot.
A tésztára borítjuk a lecsószerű alapot, ráhelyezzük a karikázott ... |
bubszi  |
|
|
| |
| **HÚS NÉLKÜLI**töltött**CUKKINI** |
rizst enyhén sós vízben puhára főzzük. 2 cukkini belsejéből a magokat kidobjuk, a zöldség húsát és a hagymát egyforma kockákra vágjuk. 2 ek olajon félpuhára pirítjuk sóval, borssal és finomra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Összekeverjük a rizzsel, karikára vágott olívabogyóval és belemorzsoljuk a feta sajtot. A tölteléket a cukkinicsónakokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Rakott ceruzabab |
tejföl
2 tojás
fokhagyma, majoránna, só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, két-háromcentis darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és karikára szeleteljük. A sajtot felcsíkozzuk.
Sós vízben puhára főzzük a zöldbabot, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát, megsózzuk, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Roston sült padlizsán |
|
Roston sült padlizsánba tekert, bazsalikomos sajtsaláta
Hozzávalók 1 főre
15 dkg padlizsán
8 dkg sajt
6 dkg kaliforniai paprika
bazsalikom
20 ml olívaolaj
só
bors
8 dkg paradicsom
friss saláták vegyesen
ecet-olaj dresszing (olívaolaj, balzsamecet)
A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben szárazon pirosra sütjük. A paprikát és a sajtot csíkokra vágjuk, összekeverjük a bazsalikommal, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| . Tűzdelt harcsa szászosan |
. Tűzdelt harcsa szászosan
Hozzávalók:
3-4 kg közepes harcsa
2 fej vöröshagyma
só, bors
zöldpetrezselyem
30 dkg füstölt szalonna
5 dl fehér savanyúbor
60 dkg paradicsom
A megtisztított harcsát megtűzdeljük szalonnával, besózzuk és állni hagyjuk. A tepsi fenekét kibéleljük szalonnaszeletekkel, beletesszük a halat és a karikára vágott hagymát, a ... |
csibi52  |
|
|
| |
| .és egy RECEPT Hagymás ganca - |
öntöm le! Összetöröm, sózom, és a lisztet hozzákeverem. Csendes lángon addig kevergetem, míg jól össze nem áll. (elég nehéz kevergetni.)
Zsírozott tepsibe 2 állandóan olajozott evőkanál segítségével galuskákat szaggatok.
A hagymát karikára, fél-karikákra szeletelem, olajban jól megpirítom. A galuskák tetejére szépen elosztom, majd az ételt előmelegített sütőben 15-20 percig átpirítom. Ebből a mennyiségből 2 tepsinyi lesz.
Tálaláskor tejföllel, majonézzel, ki ... |
eva0817  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
olaj, 2 dl tejföl, só, bors, kakukkfű.
Elkészítése: A sertéshúst megdaráljuk, a hagymát apróra vágjuk, és együtt olajban megpirítjuk, megpaprikázzuk. A füstölt szalonnát vékony szalonnaszeletekre vágjuk, megpirítjuk beletesszük rövid időre, a karikára vágott füstölt kolbászt is. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, kimossuk, és föltesszük főni néhány csonttal vagy bőrkével. Mély tűzálló tál belsejét megzsírozzuk, és kibéleljük egy 3-4 cm réteg lecsurgatott káposztával. Ráhelyezünk egy réteg ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|