| „Házi sajt” |
|
dkg juhtúró
10 dkg tejszínes krémsajt
1 csomag snidling
4 db főtt tojás
frissen őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
A juhtúrót és a krémsajtot összekeverem egy keverő tálban. Ízesítem zúzott fokhagymával, mustárral és frissen őrölt borssal. Kerül bele snidling, valamint a főtt tojás lereszelt sárgája. Az egészet összegyúrom és a fél főtt tojásba töltöm vissza a ,,sajtot". Paradicsommal, és pirítóssal ... |
margoka59  |
|
|
| |
| *HÚSVÉTI*rokfort töltött tojás |
1 teáskanál mustár
* só
Elkészítés:
A tojásokat keményra főzzük. Meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belsejüket kiemeljük. A sárgáját kikeverjük a reszelt márvány sajttal, a darált dióval, a tejföl felével. Zúzott fokhagymával, sóval, mustárral ízesítjük. A krémet visszatöltjük a tojások üregeibe. A tejet felemegítjük és felolvasztjuk benne a zselatint. Ha kihűlt, belekeverjük a majonézt, a maradék tejfölt. A majonézmártással leöntjük a töltött tojásokat és megszilárdulásig ... |
bubszi  |
|
|
| |
| *UPDATE* Almával töltött sertéscomb |
zöldborsó
25 dkg kelbimbó
25 dkg karfiol
5 dkg vaj
1 csomag petrezselyem
A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. Egy napig állni hagyjuk a hűtőben.
Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, majd a hús egyik oldalát végigrakjuk vele. A tetejére kerül a vékony sonka és a sajt. Ezután jobbról balra hajtunk egyet a húson. Mindezt addig folytatjuk, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| *UPDATE* Parajfőzelék csirke.. |
petrezselyem
1 teáskanál piros paprika
2 gr Update1 só
5 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott parajt sós vízben leforrázzuk, majd vajas rántást készítünk. Beletesszük a turmixban a péppé zúzott parajt a darabolt fokhagymával együtt. Majd a fél liter tejjel összeforraljuk, sóval, kicsi borssal ízesítjük és készre főzzük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, pici vajon megpirítjuk, és hozzákeverjük a darált csirkemellhez. A tojásokat ráütjük, sóval, borssal, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| ....tölTÖTT PADLIZSÁN |
|
hagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, chilipaprika, petrezselyem, só.
Elkészítés: A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a húsát rozsdamentes kanállal kiemeljük, és apróra vágjuk. Kevés felhevített margarinon megpároljuk a zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesített padlizsánt. Mikor megpuhult, lisztszórással sűrítjük, majd a tűzről levéve áttörjük. A lehűtött padlizsánkrémet a többi margarinnal elkeverjük, és beleforgatjuk a kisebb darabokra vágott retket és tavaszi hagymát, majd a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Zalai marhanyelv
A főtt és tisztított marhanyelvet 2x2 cm kockákra vágjuk. Kis kockákra darabolt füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Beletesszük a nyelvet, majd törött borssal, fokhagymával, majoránnával ízesítjük, és 3 evőkanál paradicsompürével elkeverjük. 1 dl vízzel felengedjük, ha szükséges, akkor kevés porcukorral édesítjük. 10 percig forraljuk.
Galuskával tálaljuk.
Kemény tojás-hasábokkal és finomra vágott petrezselyemmel ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
Hozzáadunk tenyérnyi, vékony csíkokra szelt májat. Addig sütjük, míg a máj megduzzad. 1 gerezd zúzott fokhagymát belekeverve, kis ideig még tűzön tartjuk. Sós burgonyával tálaljuk.
Vasi pecsenye 1.
A hússzeleteket jól kiverjük, és fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Legalább 12 órán át, érleljük a húst, majd megtöröljük a szeleteket, és paprikás lisztbe forgatjuk. Sózzuk, és forró zsiradékban sütjük. Reszelt burgonyával tálaljuk.
Vasi pecsenye 2.
Hozzávalók: 4 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 1-2-3 Recept |
bedörzsölöm. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A szalonnapörcöt kiveszem a zsírból, és összekeverem a felvert tojással, a kicsavart és apróra összevagdosott káposztával, a mustárral, a sóval, a borssal, a csipetnyi cukorral, a zúzott fokhagymával és annyi zsemlemorzsával, hogy ne legyen folyós a töltelék. A felszúrt húsba annyi tölteléket töltök, hogy szép kövér legyen a hús. A nyílást bevarrom, és a töltött húst a szalonnazsírom serpenyőbe helyezem. Mindkét oldalán megpirítom, majd ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|