| A töpörtyűkészítés titkai |
|
szárnyas-töpörtyű sokkal különlegesebb, mint a disznóból készített, hagyományos verzió.) A zsírral azonban óvatosabban kell bánnunk, mert jóval folyékonyabb, mint a disznózsír, ezért kicsit komplikáltabb a tárolása is. Mindazonáltal szárnyas-ételek főzéséhez, sütéséhez sokkal jobban illik a liba- vagy kacsazsír, ezért érdemes kipróbálni.
Töpörtyűkrém (szendvicsre)
Hozzávalók: 30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lila hagyma vagy vöröshagyma, kb. 3 gerezd fokhagyma, 2 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A töpörtyűkészítés titkai |
szárnyas-töpörtyű sokkal különlegesebb, mint a disznóból készített, hagyományos verzió.) A zsírral azonban óvatosabban kell bánnunk, mert jóval folyékonyabb, mint a disznózsír, ezért kicsit komplikáltabb a tárolása is. Mindazonáltal szárnyas-ételek főzéséhez, sütéséhez sokkal jobban illik a liba- vagy kacsazsír, ezért érdemes kipróbálni.
És most jöjjön néhány igazán finom töpörtyűs recept!
Töpörtyűkrém (szendvicsre)
Hozzávalók: 30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A töpörtyűkészítés titkai |
szárnyas-töpörtyű sokkal különlegesebb, mint a disznóból készített, hagyományos verzió.) A zsírral azonban óvatosabban kell bánnunk, mert jóval folyékonyabb, mint a disznózsír, ezért kicsit komplikáltabb a tárolása is. Mindazonáltal szárnyasételek főzéséhez, sütéséhez sokkal jobban illik a liba- vagy kacsazsír, ezért érdemes kipróbálni.
És most jöjjön néhány igazán finom töpörtyűs recept!
Töpörtyűkrém (szendvicsre)
Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű, 3 db főtt ... |
migova  |
|
|
| |
| Almás sült metélt |
Hozzávalók:
20 dkg vékony metélt, 3 közepes nagyságú alma, 15 dkg sárgabarack-lekvár, 2 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, ízlés szerint cukor (vagy méz), a tészta főzéséhez só, a tepsi kenéséhez 2 dkg vaj és 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük, majd melegen vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Az olvasztott vajra téve alaposan összekeverjük.
Amíg a tészta fő, az ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Bolognai húsos rakott spagetti recept |
|
evőkanál oregánó szárított
4-6 kiskanál só
50 dkg spagetti
2 fej vöröshagyma nagyobb fej
30 dkg paradicsompüré
4 kiskanál gulyáskrém
őrölt bors
bazsalikomlevelek
15 dkg dkg Rama margarin
víz a tészta főzéséhez
Elkészítés:
A húst megmossuk egy szűrőben. A paradicsomokat megmossuk. A hagymát megpucoljuk és felvágjuk, majd apróra felaprítjuk. A paradicsomot kis szeletkékre, darabkákra vágjuk. 5 dkg margarint egy nagy méretű ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Citromos metélt |
Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
2 dl tejföl,
3 tojás,
2 kis citrom leve,
4 evőkanál porcukor,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 teáskanál reszelt citromhéj,
só a tészta főzéséhez;
a tortaformához 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A tésztát megfőzöm, és leöblítve ráteszem az olvasztott vajra. A tojások sárgáit habosra keverem a porcukorral, hozzákeverem a sót és a citromhéjat, majd apránként hozzáöntöm a tejfölt és a ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| Citromos metélt |
Hozzávalók: 25 dkg vékony metélt, 2 dl tejföl, 3 tojás, 2 kis citrom leve, 4 evőkanál porcukor, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál reszelt citromhéj, só a tészta főzéséhez; a tortaformához 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
A tésztát megfőzöm, és leöblítve ráteszem az olvasztott vajra. A tojások sárgáit habosra keverem a porcukorral, hozzákeverem a sót és a citromhéjat, majd apránként hozzáöntöm a tejfölt és a citromlevet. Ezután belekeverem a tojásfehérjékből vert kemény habot is. ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Csokoládés kocka |
Hozzávalók: 15 dkg kiskockatészta, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg keserű (ét) csokoládé, ízlés szerint porcukor, 2 tojás, kevés só a tészta főzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál porcukor.
A tésztát forrásban lévő, enyhén sózott tejbe szórom, és megfőzöm. Mire megpuhul, a tejet mind magába szívja. Ez kb. 10 perc alatt megtörténik, azonban nem szabad magára hagyni, nehogy a tej az edény aljához kapjon. A tojássárgákat kikeverem a porcukorral és csipetnyi sóval, majd a tejszín ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|