Spagettis torta
Hozzávalók:
50 dkg spagetti száraztészta, só, olaj, 30 dkg párizsi, 450 g tejföl, 3 tojás, ételízesítő, bors, 15 dkg reszelt sajt, 1 fej vöröshagyma.
Elkészítés:
A spagettit forró lobogó sós vízben kifőztem, majd leszűrtem, vízzel leöblítettem és egy tálba tettem. A párizsit lereszeltem (durvábbra), egy fej vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pároltam, megszórtam pirospaprikával, rátettem a reszelt párizsit (hússal is készíthető), kicsit megborsoztam, pici vizet öntöttem rá, majd fedő alatt 10-15 perc alatt megsütöttem, mint a pörköltet. A tojásokat felvertem a tejföllel, kevés borssal, ételízesítővel összekevertem, majd a 2/3 részét a tálban várakozó tésztára öntöttem, és össze forgattam a párizsis pörkölttel is. Egy 28 cm-es tortaformát kivajaztam, morzsával meghintettem, majd a tálban lévő spagettit beletettem. Az 1/3 rész tojásos tejföllel lekentem, és reszelt sajttal megszórtam. 200°C-o 20-25 percig sütőben sütöttem, míg szép színt kapott a tetején a sajt.
Vass Lászlóné |
horvathnemagdi  |
Címkék: tojásokat felvertem, tálban várakozó, párizsis pörkölttel, tálban lévő, pirospaprikával, ételízesítővel, |
|