| Alföldi gombás máj |
|
(bármilyen májból jó, pulyka, csirke, kacsa, stb.)
30 dkg gomba
10 dkg vaj
4 egész tojás
fél liter tej
4-5 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só.
Elkészítése:
A sertésmájból 4 nagy szeletet vágunk, rostjaira merőlegesen bevagdaljuk. (Természetesen az apróbb májat nem kell szeletelni, csak bevagdalni.)
A fokhagymát belenyomjuk fokhagymanyomóval a tejbe, ebbe beleáztatjuk a májat, 1-2 órára. (Ez előre elkészíthető.)
A gombát felszeleteljük, 5 dkg vajon, ... |
klerierzsi  |
|
|
| |
| Almás pecsenye ínycsiklandóan ünnepi fogás. |
csirkemell vagy egy kb. 1 kg-os sovány rövidkaraj
1-2 db alma
grillfűszer
kb. 25 dkg baconszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
Szóval ha karajunk van, ha csirkemellünk, lényeg hogy a húst rostjaira merőlegesen kb. fél centis közökben behasítjuk. A vágatokat mustárral bedörzsöljük és vékony almaszeleteket csúsztatunk mindegyikbe.
Utána a karajt/csirkét kívülről sóval, grillfűszerrel bedörzsöljük, mézzel megkenjük. Az eredeti recept alapján a ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Almás pecsenye ínycsiklandóan ünnepi fogás. |
csirkemell vagy egy kb. 1 kg-os sovány rövidkaraj
1-2 db alma
grillfűszer
kb. 25 dkg baconszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
Szóval ha karajunk van, ha csirkemellünk, lényeg hogy a húst rostjaira merőlegesen kb. fél centis közökben behasítjuk. A vágatokat mustárral bedörzsöljük és vékony almaszeleteket csúsztatunk mindegyikbe.
Utána a karajt/csirkét kívülről sóval, grillfűszerrel bedörzsöljük, mézzel megkenjük. Az eredeti recept alapján a ... |
reifregina  |
|
|
| |
| Aszalt szilvás, olajbogyós |
pulykamell
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé, kb. egy csapott kk. só, 3 ek. olaj, 12 szem puha aszalt szilva, 2 ek. vörösbor, 12 szem paprikával töltött olajbogyó, 8 vékony szelet húsos szalonna, grillfűszerkeverék.
A pulykamellet a rostjaira merőlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, aztán kissé kiverjük. Megsózzuk, olajjal bekenjük, és néhány órán át hűtőszekrényben érleljük.
Utána a kimagozott aszalt szilvát ... |
bulac57  |
|
|
| |
| BOSTONI pulykaMELL |
|
Hozzávalók: 70-80 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál füstízű só, kevés só, ízlés szerint őrölt bors.
A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a füstízű sóval bedörzsölöm. Rostjaira merőlegesen bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen belőle. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra metélem. A paradicsomot felkarikázom, a hússzeletekre rárakom, majd rászórom az angolszalonnát. A vajat borsónyi ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Bostoni Pulykamell |
Hozzávalók:
70-80 dkg pulykamell
10 dkg baconszalonna
2 dkg vaj
4 paradicsom
2 dl tejföl
Kevés só, őrölt bors
Elkészítés:
A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és kevés sóval bedörzsöljük. Rostjaira merőlegesen bevagdossuk, és tűzálló tálba egymás mellé tesszük úgy, hogy 4 adag legyen belőle. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Bostoni pulykamell |
kicsontozott pulykamell, 10 dkg angolszalonna, 2 dkg vaj, 4 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál füstízű só, kevés só, ízlés szerint őrölt bors.
Elkészítés: A pulykamellet vékony szeletekre vágom, és a füstízű sóval bedörzsölöm. Rostjaira merőlegesen bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen belőle. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra metélem. A paradicsomot felkarikázom, a hússzeletekre rárakom, majd rászórom az angolszalonnát. A vajat borsónyi darabokban ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|