| 7. Sajtos tejfölös csirkemell zöldségekkel |
|
bors
só
2 tojás
6 ek finomliszt
4 gerezd fokhagyma
50 dkg krumpli
8 szelet sertéskaraj
olaj a kisütéshez
Tálaláshoz:
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Sajtos tejfölös csirkemell zöldségekkel
sajtostejfölös
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
só
őrölt bors
1 dl tej
2 dl tejföl
1 ek étolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg reszelt sajt
A ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Amurszelet bakonyiasan |
Hozzávalók: 1 kg hal, 25 dkg erdei gomba, 3 dl tejföl, 5 dkg liszt, 1 db citrom leve, 10 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 dkg pirospaprika, 5 gr törött bors, 1 csomag petrezselyem zöldje, 2 dl tejszín, 5 dl húslé, körítés, só.
Elkészítése: Az amurt megtisztítjuk, felhasítjuk, és belső részét eltávolítjuk. Csontjait kiszedjük, és bőrét lehúzzuk. Hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, és két órán át, állni hagyjuk. Egy tepsi alját vajjal kikenjük és ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Amurszelet bakonyiasan |
Hozzávalók:
1 kg hal
25 dkg erdei gomba,
3 dl tejföl
5 dkg liszt
1 db citrom leve
10 dkg vaj
10 dkg vöröshagyma
1 dkg pirospaprika
5 gr törött bors
1 csomag petrezselyem zöldje
2 dl tejszín
5 dl húslé
körítés
só
Elkészítés:
Az amurt megtisztítjuk, felhasítjuk, és belső részét eltávolítjuk. Csontjait kiszedjük, és bőrét lehúzzuk. Hideg vízben újra megmossuk, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, és két órán át állni ... |
bubszi  |
|
|
| |
| B receptek |
Salátás burgonyakrokett
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 kis zsenge fejes saláta, 1 tojás, 20 dkg liszt, 4 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, tejfölös mártás, só ízlés szerint.
A burgonyát megfőzzük, áttörjük, tojást és lisztet teszünk bele. A salátaleveleket nyersen apróra vágjuk, és tejföllel ízesítjük. Összedolgozzuk a burgonyamasszával, krokettet készítünk, és zsemlemorzsában megforgatjuk. A krokettet tejfölös mártással leöntjük, és sütőben megsütjük. Fejes-saláta-levelekre ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B receptek |
|
belőle, majd olajban hirtelen átsütjük. A kész lepényeket rövid időre forró sütőbe helyezzük.
Burgonyás túrógombóc
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 50 dkg túró, 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 evőkanál zsír, 2 dl tejföl vagy tejfölös mártás, só ízlés szerint.
A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, szétnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután összemorzsolt túrót, lisztet, tojást és sót teszünk bele, az egészet jól eldolgozzuk, s kissé ellapított gombócokat ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bakonyi szelet |
A pirosra sült sertésszeletet tejfölös-gombás raguval terítettük be, nokedlivel kínáljuk.
Hozzávalók:
30 dkg sertéskaraj
35 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 db paradicsom
2 db paprika
füstölt szalonna
3 evőkanál liszt
pirospaprika
3 dl húslé
őrölt kömény
nokedli
A szalonnát apróra vágva a zsíron megpirítjuk, hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, egy serpenyőben pirosra ... |
finike  |
|
|
| |
| Busa, amúr receptek |
gerinccsontját 5 dl-nyi vízben főzzük. A reszelt vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a megtisztított, megmosott, darabokra vágott erdei gombát, meghintjük paprikával, 1 citrom levét is ráöntjük. Saját levében pároljuk, fedő nélkül. Amikor a gomba megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, ráöntjük a tejszínt, a hallevet, majd a tepsiben elhelyezett halszeletekre öntjük és sütőben pároljuk. Amikor a hal megpuhult, saját levében, gombás körítéssel (rizzsel) tálaljuk.
Ananászos, banános busatokány ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Csiperkék - úton, útfélen |
evőkanál liszttel, felöntöm egy kevés forró pörköltlével, majd a gombás-szaftra öntöm. Most már nem fedem le, egyet rottyan, visszateszem a csirkecombokat, és kész az ételünk.
Galuskával, krumplipürével, fejessalátával vagy tejfölös uborka-salátával kínálom.
Készíthető egész csirkéből is, de akkor lehet, hogy "harc" lesz, általában mindenki a combját ... |
bodaaniko  |
|
|
| |
|
|