| Almával töltött fácán |
|
Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük, és középmeleg sütőben ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Almával töltött fácán |
Hozzávalók:
2 db fácán (fiatal),
10 dkg füstölt szalonna,
2 g majoránna,
4 db alma,
10-12 db szegfűszeg,
1 dl olaj,
só.
Elkészítés:
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást hústűvel összetűzzük. A fácánt ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Almával töltött fácán |
Hozzávalók:
2 db fácán a rozmártól, 10 dkg füstölt szalonna, majoránna, 5 db alma, 10-12 db szegfűszeg, olívaolaj, só, 3 dl fehérbor, 4 adag gombás rizs.
Elkészítése:
Az előkészített, megtisztított fácánok mellét a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az almákat kicsumázzuk, héját kissé bevagdaljuk, és mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk, és a nyílást ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Aranysárga húsleves recept |
a leszűrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst. A fácánról először lefejtem a bőrét - ezt nem használom fel -, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm.A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem. A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
|
összegyúrjuk. Bélbe töltve, 24 óráig pihentetjük, majd füstre tesszük. 2-3 napig tartjuk nagyon hideg füstön, majd 1 hónapig szikkasztjuk. Ha kamránk nem elég hűvös és szellős, tárolhatjuk megfelelő csomagolással mélyhűtőben is.
Bácskai fácán rizzsel
Hozzávalók: 6 személyre: 1 db fácán, 15 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 0,5 dkg pirospaprika, 0,3 dkg törött bors, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 3 dkg só, 60 dkg rizs, 15 dkg vöröshagyma.
Elkészítés: A fácánt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Bácskai fácán rizzsel |
Hozzávalók:
6 személyre: 1 db fácán, 15 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 0,5 dkg pirospaprika, 0,3 dkg törött bors, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 3 dkg só, 60 dkg rizs, 15 dkg vöröshagyma.
Elkészítés: A fácánt megtisztítjuk tollaitól, fejét és csüdjét levágjuk - a szívén és zúzáján kívül - a belső részét eltávolítjuk. A fácánt 5-6 dekás darabokra szétvágjuk, és hideg vízben áztatjuk. Lábasban zsíron apróra vágott füstölt szalonnát sütünk, és 1 fej vöröshagymát vágunk hozzá, melyet ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Fácánmell töltött körtével |
Fácánmell töltött körtével
Hozzávalók 4 személyre:
4 fácánmell, 1 kávéskanál törött fehér bors, 1 kávéskanál szerecsendió, 1 mokkáskanál bazsalikom, 12 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor metélőhagyma, 12 dkg reszelt sajt, 40 dkg körte, 1 citrom, 1 dl vörösbor, 40 dkg áfonya, 5 cl konyak, só
A fácánmellet kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát megsütjük. A ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|