Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Harcsagulyás receptje:
Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg afrikaiharcsa-filé
- 25 dkg füstölt mangalicaszalonna
- 25 dkg sárgarépa
- 25 dkg petrezselyem zöld
- 1 db zeller
- 1 kg újburgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 2-3 db paradicsom
- 2-3 db zöldpaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 szál zellerlevél
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint őrölt kömény
- 2 szál majoránna
- 10 dkg csipetke
Kissé faramuci ennek az ételnek a neve, mert ugye a gulyást marhahúsból készítjük. Amit túlzó precizitással baráti körben csak kondáslevesnek emlegetünk,
az ugyanaz, mint a gulyás, csak disznóhúsból. Na de mit kezdjek a halból készült változattal? Valamit bizton kellene, de a közérthetőség kedvéért most maradjunk
a harcsagulyásnál. A halhús néhány perc alatt megfő. Ezt az alapvetést figyelembe kell venni, mikor halgulyást főzünk, ezért - a marhával és a disznóval ellentétben - ennél az ételnél a végén kerül bele a hús. Mindezek után nézzük, mi is történt a tóparton! Fotós kollégámmal elsőként is berendezkedtünk: fát gyűjtöttünk, elkészítettük a tűzhelyet, s bevetettük horgainkat. Míg a pontyokra - pontosabban kapásra - vártunk, előkészítettem a gulyáshoz szükséges zöldségeket. A hűtőtáskában hozott harcsát besóztam s kockákra vágtam. A gyökérféléket jó ujjnyi szeletekre, a krumplit kockára vagdostam. A hagymát nagyon apróra szeleteltem, mivel nincs annyi ideje szétfőni, mint a marhagulyás esetében. Nos, tüzet raktunk, majd a mangalicaszalonnát felkockáztam, kisütöttem. A zsír
nagy részét és a töpörtyűt kivettem. (Utóbbit tízóraiként percek alatt magunkévá tettük, míg a zsírt a másik ételhez, a vitorláspontyhoz használtuk fel.) A hagymát
lassan pároltam, aztán jöhetett a felkockázott zeller, a zöldpaprika, a szétnyomott paradicsom, majd a krumpli, két kanál őrölt paprika, só, bors, aprított fokhagyma,
egy kis friss majoránna, őrölt kömény. A petrezselyem zöldjét meg a zellerlevet csokorba kötöttem, úgy tettem bele. Bő két liter vízzel felengedtem, és nagyjából
egy órát főztem ezt a zöldséges - hamis gulyásnak is nevezett - levest. (Közben sikerült akasztani két, kilósnál alig valamivel nagyobb potykát is.) Mikor a krumplinak már csak negyedóra kellett, akkor vetettem belé a harcsát. Megvártam, hogy a halhús néhány perc elteltével a felszínre emelkedjen, s mehetett bele a csipetke. Fehér kenyérrel és fröccsel nagyot ebédeltünk.
ujjozsef ujjozsef
Címkék: disznóval ellentétben, végén kerül, gulyáshoz szükséges, hűtőtáskában hozott, krumplit kockára, hagymát nagyon,

Csőben sült tengeri süllő recept
Hozzávalók: 40 dkg só 50 dkg burgonya 1 marék póréhagyma 2 dl habtejszín 5 dkg feta sajt 2 cikk fokhagyma Elkészítés: Legelőször a halat készítjük elő. Megtisztítjuk, a testét néhány helyen beirdaljuk, sózzuk, a citromlével meglocsoljuk, lefóliázva félre tesszük. Megtisztítunk fél kiló burgonyát, és 3-4 mm szeletekre vágjuk, pici sóval ízesített vízben előfőzzük. A kockára vágott kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, ha kell, pici olívát teszünk ...
gonda_katalin gonda_katalin
Harcsa receptek
kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet ...
aprochef aprochef
Hercegnő burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, 1 kis reszelt szerecsendió, só. A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük. Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. Előzőleg egy megfelelő méretű (és az egyik ...
faciendum faciendum
Hercegnő burgonya
szerecsendió-reszeléket, majd egy kis sót kell beletenni. Ezt az egészet egy sűrű masszává össze kell gyúrni, majd töltőzsákba kell tenni. Ez a töltőzsák jó erős legyen, mert a massza nem éppen krém állagú, hanem elég sűrű lesz. Én ezt egy alumíniumból készült linzerkészítő pisztolyba szoktam tölteni, az kibírja. Ezután ki kell vajazni egy sütőlapot, és erre kell rányomni kis kör alakban. Itt jön jól, ha mintásan sikerül kinyomni, akkor dekoratívabb lesz. Az egészet kb. 180 fokos sütőben aranysárgára kell ...
bubszi bubszi
Magyar gasztronómia
gyomrú, illetve az egészségét védő olvasóra: diétás recepteket is bőven közöl. Ilyen például a húslében főtt kenyérbél tojással és némi mézzel, az árpakása, zabkása, a borral főtt szilva, de a cikória, a spárga és a különböző húsokból vagy zöldségekből készült ,,levek" is diétás ételként szerepelnek benne. Ínyencfalatok A rengeteg féle és fajta sült vagy főtt hús, no meg az alájuk készítendő levek, mártások választéka mellett a szakácskönyv ínyenc recepteket is közöl. Nem ...
grimilda grimilda
MÁRTÁSOK - alapLEVEK
lehabozzuk, bezöldségeljük, mint a húslevest és lassú, egyen­letes forrással főzzük 2-3 óra hosszat. Levesek vagy fehér mártások elkészí­tésénél használjuk. Fehér halmártás (Velouté de poisson) Hasonlóan készül, mint a fehér mártás, de halból készült alapléből. Halételek fehér mártásának alapanyaga. Hal alaplé (Fumet de poisson) Hozzávalók: (5 literhez) 5 kg halcsont, 24 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöld­ség, 10 dkg champignon gomba szára, 3 dl fehérbor, kevés só, pár szem ...
bubszi bubszi
Paradicsomos lencseragu
Hozzávalók: 20 dkg lencse, 10 dkg szárított gomba, 4 evőkanál olívaolaj, 2 szál sárgarépa, 6 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomszósz, 1 teáskanál darált köménymag, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 5-6 levél friss zsálya, darált bors, só. Elkészítése: Előző nap áztassuk be a megmosott és kiválogatott lencsét hideg vízbe. Csorgassuk az olívaolajat egy lábasba, tegyük hozzá az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk pár percig, míg puha nem lesz, utána ...
bulac57 bulac57
Süti ajánló
Élesztős fánk recept jamborlulu
karácsonyi csoki torta faciendum
Legényfogót. horvathnemagdi
Marcipán tekercs akiram45
alma fánk faciendum
Charlotte bubszi
Csodatorta bubszi
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Habos-barackos sütemény bubszi
Fekete rózsa suzymama
Szárnyas receptek
Csirketorta horvathnemagdi
Flauta bubszi
Régi munkahelyi receptjeim yaskane
Töltött csirkefasírt brokkolis krumplipürével suzymama
Gazdag csirkesaláta feta ... rochlitzne
Reform töltött csirkecomb majonézes céklasalátával zsokanita
Zalai szüreti pecsenye maroka
BOGRÁCSBAN FŐTT KAPROS csirke bubszi
Csirkés rakott tészta bubszi
Sárgarépa fasírt recept boszorlany
Marhából készült ételek
chilis bab faciendum
Egzotikus pulykarolád bubszi
Brassói húsleves bubszi
Chili con carne faciendum
Spanyol tokány agimami7
kakukkfű faciendum
Finom falatok piroska0101
Szaftos gazdag raguk horvathnemagdi
Padlizsános vagdalt bubszi
Vörösboros marhapörkölt bulac57
Sertésből készült ételek
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst. suzymama
Bácskai rizses hús lecsóval recept baggesz20
Thai húsgombócos zöldségleves recept jamborlulu
Erdei gomba mártás recept baggesz20
Stefánia vagdalt recept gonda_katalin
Napi menű horvathnemagdi
balaton felvidéki borsos tokán ibolya58
Májas levesgaluska bubszi
Fűszeres sertéskaraj rántva recept baggesz20
debreceni töltött csülök ! ibolya58
Halból készült ételek
Regős halászlé bubszi
Harcsapaprikás túrós csuszával suzymama
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Bajai halászlé 1. bubszi
Fűszeres pácolt pisztráng bubszi
Tejfölös-gombás ponty 1. bubszi
Harcsa kékre főzve bubszi
Halgombóc leves bubszi
Harcsa tejszínes gombamártássa zsokanita
Fish and chips horvathnemagdi
Vad ételek
x nagyuska
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
x nagyuska
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Töltött káposzta bkisseva
Recept jjanosne
Bakonyi fácán recept baggesz20
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Spagetti ajánló
Carbonara spagetti bordat
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
Paradicsomos-tejszínes-gom bás 1vargaildyko
Gönczi Gábor előétele andrilaszlone
5 hipergyors tészta grimilda
Sajtos sertésborda 1vargaildyko
Meleg előétel burgonyával és paprikával recept baggesz20
Paradicsomos húsgombóc baratnu
Pórés spagetti bubszi
Csípős spagetti bulac57
Pizza receptek
Hagymás pizza bubszi
Pizzás csiga recept boszorlany
Pizzázni jó horvathnemagdi
Sonkás pizza bubszi
Fogyasztó pizza. roanna
Sitty-sutty pizza horvathnemagdi
Pizzás csiga recept kovacs_zsoka
Pizzás csiga bubszi
Pizzás tekercs mkatus
Kefíres lángos vagy pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger buci recept boszorlany
A szója kloppenburg
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Sajtburger veronika74
Válassza a szóját! margoka59
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU