| Csőben sült tengeri süllő recept |
|
Hozzávalók:
40 dkg só
50 dkg burgonya
1 marék póréhagyma
2 dl habtejszín
5 dkg feta sajt
2 cikk fokhagyma
Elkészítés:
Legelőször a halat készítjük elő. Megtisztítjuk, a testét néhány helyen beirdaljuk, sózzuk, a citromlével meglocsoljuk, lefóliázva félre tesszük. Megtisztítunk fél kiló burgonyát, és 3-4 mm szeletekre vágjuk, pici sóval ízesített vízben előfőzzük. A kockára vágott kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, ha kell, pici olívát teszünk ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Harcsa receptek |
kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Hercegnő burgonya |
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, 1 kis reszelt szerecsendió, só.
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük.
Kivajazunk egy sütőlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. Előzőleg egy megfelelő méretű (és az egyik ... |
faciendum  |
|
|
| |
| Hercegnő burgonya |
szerecsendió-reszeléket, majd egy kis sót kell beletenni. Ezt az egészet egy sűrű masszává össze kell gyúrni, majd töltőzsákba kell tenni. Ez a töltőzsák jó erős legyen, mert a massza nem éppen krém állagú, hanem elég sűrű lesz. Én ezt egy alumíniumból készült linzerkészítő pisztolyba szoktam tölteni, az kibírja. Ezután ki kell vajazni egy sütőlapot, és erre kell rányomni kis kör alakban. Itt jön jól, ha mintásan sikerül kinyomni, akkor dekoratívabb lesz. Az egészet kb. 180 fokos sütőben aranysárgára kell ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Magyar gasztronómia |
|
gyomrú, illetve az egészségét védő olvasóra: diétás recepteket is bőven közöl. Ilyen például a húslében főtt kenyérbél tojással és némi mézzel, az árpakása, zabkása, a borral főtt szilva, de a cikória, a spárga és a különböző húsokból vagy zöldségekből készült ,,levek" is diétás ételként szerepelnek benne.
Ínyencfalatok
A rengeteg féle és fajta sült vagy főtt hús, no meg az alájuk készítendő levek, mártások választéka mellett a szakácskönyv ínyenc recepteket is közöl. Nem ... |
grimilda  |
|
|
| |
| MÁRTÁSOK - alapLEVEK |
lehabozzuk, bezöldségeljük, mint a húslevest és lassú, egyenletes forrással főzzük 2-3 óra hosszat. Levesek vagy fehér mártások elkészítésénél használjuk.
Fehér halmártás
(Velouté de poisson)
Hasonlóan készül, mint a fehér mártás, de halból készült alapléből. Halételek fehér mártásának alapanyaga.
Hal alaplé
(Fumet de poisson)
Hozzávalók: (5 literhez) 5 kg halcsont, 24 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldség, 10 dkg champignon gomba szára, 3 dl fehérbor, kevés só, pár szem ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Paradicsomos lencseragu |
Hozzávalók:
20 dkg lencse, 10 dkg szárított gomba, 4 evőkanál olívaolaj, 2 szál sárgarépa, 6 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomszósz, 1 teáskanál darált köménymag, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 5-6 levél friss zsálya, darált bors, só.
Elkészítése:
Előző nap áztassuk be a megmosott és kiválogatott lencsét hideg vízbe. Csorgassuk az olívaolajat egy lábasba, tegyük hozzá az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk pár percig, míg puha nem lesz, utána ... |
bulac57  |
|
|
| |
|
|