| Kapros pulykaraguleves recept |
|
Hozzávalók:
0.5 dl étolaj
1 ek liszt
1 szál sárgarépa
1 csokor kapor
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
2 dl tejszín
5 dkg póréhagyma
60 dkg pulykahús (csont nélküli felső comb)
Elkészítés:
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, rátesszük a húst, lepirítjuk. A zöldséget megtisztítjuk, a répát felkockázzuk, a pórét vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és rövid ideig, 3-4 percig együtt pirítjuk. ... |
toth_beata  |
|
|
| |
| Karácsonyi kaják-:) |
hűtőben áll, a tetején összegyűlt zsírt könnyen leszedhetjük. - Ha bármilyen más halételt készítünk, filézés után a csontokat és a fejet fagyasszuk le, azután, ha összegyűlt egy halászlére való, főzzük meg..
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé
1 kis fej vöröshagyma
1 dl olaj
só
törött fekete bors
egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes ... |
cipello  |
|
|
| |
| Levesek karácsonyra |
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfillé
1 kis vöröshagyma
1 dl olaj, só, törött fekete bors
egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél
1 liter csontlé (leveskockából is lehet)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt 2 dl tejszín
1 evőkanál tárkonyecet
néhány csepp citromlé
Elkészítése:
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon ... |
vercse  |
|
|
| |
| Receptek. |
rántást készítünk, amelyet feleresztünk, s állandó kevergetést közben hozzáadjuk a burgonyapürét. Forralás után hozzáadjuk a tejfölt a tojássárgáját, majd sóval ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Alföldi pulykaraguleves
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell, comb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 ek. olaj
1 mokkáskanál pirospaprika
50 dkg tisztított ... |
mamucika  |
|
|
| |
| Tejszínes pulykaraguleves |
|
A dietetikus véleménye:
Már-már egytálételnek számítható ez a leves, olyan gazdag tápanyagkínálatot mutat fel, melyet változatos összetevőinek köszönhet.
Hozzávalók:
6 személyre
1 kg mirelit zöldségmix
60 dkg pulykamellfilé
3 dl főzőtejszín
1 db citrom
2 csapott evőkanál tárkony
ízlés szerint só, ételízesítő
2 evőkanál zsiradék (olaj, vaj)
1 tojás
liszt
Elkészítése:
A pici kockákra vágott pulykamellet az ... |
gigi55  |
|
|
| |
| Tárkonyos pulykaragu |
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé
1 kis fej vöröshagyma
1 dl olaj
só
törött fekete bors
egy kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél
1 liter csontlé (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
6 dkg liszt
2 dl tejszín
1 ek tárkonyecet
néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele ... |
jucko46  |
|
|
| |
|
|