Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Túl a cérnametélten - a legjobb levesbetétek
Nem kell hozzá szakácssuli, sőt még kézügyesség sem, cserébe a család imádni fogja.
A gyümölcsleveseket mindig mandulával szórjuk meg, aztán dúsítás gyanánt még meghintjük mandulával, a krémlevesekbe pedig jöhet a rizs vagy az apróbb szemű tésztát, ragulevese bőszen gyártjuk a nokedlit vagy a csipetkét. Eddig legalábbis így csináltuk, de ha egyszer rákapunk a gombóciparra, akkor tuti száműzzük a tésztákat a konyhából.

Fahéjas szilvaleves édes daragombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez:
 50 dkg érett szilva
 5 evőkanál cukor
 2 rúd fahéj
 1 csomag vaníliás cukor
 5 dl tej
 1 csomag vaníliás pudingpor

A gombóchoz:
 2,5 dl tej
 6 dkg búzadara
 1 evőkanál cukor
 fél citrom leve és reszelt héja
 1 evőkanál vaj
 2 tojássárgája

A leveshez a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvákat tegyük annyi vízbe, hogy kb. egy ujjnyira ellepje, kezdjük főzni. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot is. A tejet keverjük csomómentesre a vaníliás pudingporral, és a megfőtt gyümölcsöt habarjuk be. Alacsony lángon kavargassuk tovább, míg egy kicsit besűrűsödik.

A gombóchoz forraljuk fel a tejet, majd folytonos kevergetés mellett szórjuk bele a darát. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom héját és levét, a vajat. Addig főzzük, amíg a dara elválik az edény falától. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a tojássárgáját. 10 perc pihentetés után vizes kézzel formáljunk kis gombócokat a masszából, majd lobogó, sós vízben 1-2 perc alatt főzzük készre, szűrjük le. A levest a gombócokkal tálaljuk, behűtve és langyosan is finom.

Céklakrémleves kapros ricottagombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

 1 kg cékla
 2 evőkanál olaj
 fél citrom leve
 1 fej lila hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál cukor
 8 darab aszalt szilva
 7 dl húsleves
 só, frissen őrölt bors

A gombóchoz:
 1 száraz zsemle
 1 dl tej
 25 dkg ricotta
 1 tojás
 1 nagy csokor kapor

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A céklákat mossuk meg, egyenként csomagoljuk alufóliába, és tegyük a sütőbe kb. 1,5 órára. Mikor kissé kihűlt, pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra. Egy lábasban az olajon dinszteljük meg az apróra vágott lila hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a céklát. Cukrozzuk meg, szórjuk hozzá az aszalt szilvát, és öntsük fel a húslevessel. Forraljunk rajta egyet, majd botmixerrel pürésítsük a levest. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a citromlevet.

A gombóchoz áztassuk a zsemlét 10 percre a tejbe. Nyomkodjuk ki, keverjük össze a ricottával, az egész tojással, sóval, az aprított kaporral, alaposan dolgozzuk össze. Hagyjuk pihenni kb. fél órát, majd vizes kézzel formáljunk kis gombócokat belőle. Dobáljuk őket forrásban lévő sós vízbe. Mikor feljönnek a víz felszínére, szűrjük le, és kínáljuk a leveshez.

Csirkeraguleves burgonyagombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

 60 dkg csirkecombfilé
 2 evőkanál vaj
 1 fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 20 dkg sárgarépa
 10 dkg fehérrépa
 10 dkg karalábé
 10 dkg zellergumó
 só, bors, rozmaring
 2 dl tejszín
 2 evőkanál liszt
 1 csokor petrezselyem
 1 citrom leve

A gombóchoz:
 30 dkg burgonya
 15 dkg liszt
 5 dkg vaj
 1 tojás

A combfilét vágjuk apró kockára. A vajon dinszteljük meg az aprított hagymát és fokhagymát, majd dobjuk rá a húst, kicsit pirítsuk át. A megtisztított, felkockázott zöldségeket adjuk a húshoz, sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá rozmaringot, és vízzel felöntve főzzük puhára. A tejszínben keverjük el a lisztet, adjunk hozzá apróra vágott petrezselymet, majd keverjük a leveshez. Forraljunk rajta egyet, majd zárjuk el a lángot alatta, és adjuk hozzá a citrom levét.
A gombócokhoz sós vízben, héjában főzzük meg a burgonyát, pucoljuk meg, törjük össze. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd adjunk hozzá sót, borsot, a lisztet, a vajat és az egész tojást. Vizes kézzel formáljunk kisebb gombócokat belőle, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük ki. A gombócokat szűrjük le, és adjuk a leveshez.

Ázsiai húsgombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

 1,5 l házi csirkeleves
 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
 2 gerezd fokhagyma
 2 kis darab chilipaprika
 10 dkg friss spenót
 2 szál újhagyma
 20 dkg ázsiai tojásos tészta

A gombóchoz:
 2 evőkanál olaj
 10 dkg kínai kel
 30 dkg darált sertéshús
 2 gerezd fokhagyma
 1 cm friss gyömbér
 2 szál újhagyma
 2 evőkanál búzadara
 1 teáskanál halszósz
 1 teáskanál szójaszósz
 1 tojás

A gombóchoz forrósítsuk fel az olajat, majd a megmosott, nagyon apróra vágott kínai kelt forgassuk át rajta 1-2 perc alatt. A darált húst keverjük össze a zúzott fokhagymával, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott újhagymával, a búzadarával, a halszósszal, a szójaszósszal, a kínai kellel és az egész tojással. Alaposan dolgozzuk össze, majd tegyük félre legalább fél órára.
A leveshez a csirkelevest forraljuk fel, adjuk hozzá a gyömbért, a zúzott fokhagymát, a vékonyra karikázott chilit. Vizes kézzel formáljunk a félretett masszából golflabda nagyságú gombócokat, és főzzük a levesben 5-6 percig, amíg feljönnek a felszínre. Zárjuk el a gázt, adjuk a leveshez a friss spenótot és a felkarikázott újhagymát. Míg főnek a gombócok, a tojásos tésztát tegyük egy mélyebb tálkába, öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje. Egy tányérral takarjuk le, hagyjuk megpuhulni. Osszuk el a tányérokban a tésztát, szedjük rá a levest. Forrón tálaljuk.
Tipp Aki sósabban szeretné, szójaszószt is tehet a levesbe. Link
tinka1951 tinka1951
Címkék: rizs vagy, apróbb szemű, nokedlit vagy, ujjnyira ellepje, vaníliás cukrot, tejet keverjük,

Furfangos vendégvárók,
és egy módon készíthetünk belőle akár sós, akár édes fogást. Készíthetjük otthon is, de elég macerás, és ma már igazán jó leveles tésztákat kapni. Érdemes belőle mindig tartani otthon, készülhet belőle lepény, quiche, különféle aprósütemények, levesbetétek, ropogtatni valók, de krémeshez vagy más desszerthez is nagyon praktikus. A klasszikus kakaós csiga mintájára a leveles tésztát megtölthetjük sós töltelékekkel is. Borozgatáshoz, beszélgetéshez remek falatok! Gyorsan elkészül, mutatós és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Karfiolleves
karfiol (tisztán mérve), 1 l csontlé (vagy 2 tyúkhúsleveskocka), 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, kevés só, csipetnyi cukor, 1 tojásból vajasgaluska-massza (a receptet lásd a levesbetéteknél). A megtisztított, leveleitől megfosztott karfiolt kis rózsáira szedem, és meleg vízbe rakom, hogy az esetleg benne rejtőzködő apró bogarak, kukacok kimásszanak. 10 perc múlva leszűröm, folyó csapvízben átmosom és lecsöpögtetem. A csontlébe ...
bubszi bubszi
Készítsünk növényi tejfölt házilag
Olcsó és természetes: készítsünk növényi tejfölt Növényi tejföl Hozzávalók: 8 dkg rizs 3 dl víz 8 dkg mandula 2 evőkanál olaj só A rizst 2dl sós vízben puhára főzöm, majd turmixgépbe teszem. Hozzáadom a kisebb darabokra tört mandulát, olajat és 1 dl vizet, majd összeturmixolom. Ha szükséges sózom. Állagra, színre a tejföllel teljesen azonos masszát kapunk. forrás ...
yaskane yaskane
Leves recept
Vöröslencse leves Kategória: Levesek, levesbetétek Hozzávalók: 20 dkg vörös lencse, leveszöldség, 1 közepes hagyma, 7 dkg vaj, 1 liter leves, fél l tej, só, bors, 1 tk csipős paprikapor vagy Erős Pista Elkészítés: A lencsét egy tálcára önteni, jól átnézni, az esetleges köveket kivenni. Egy szűrőbe tenni, jól megmosni, lecsöpögtetni. A leveszöldséget és a hagymát apró kockára vágni . Egy edényben 3 dkg vajat megolvasztani, a hagymát üvegesre dinsztelni benne. Hozzáadni a ...
jjanosne jjanosne
Recep
Bakonyi betyárleves Kategória: Levesek, levesbetétek Hozzávalók: 1 tk olaj 10 dkg füstölt kenyérszalonna vagy 15 dkg bacon 25 dkg gomba 1 mokkáskanál csípős paprika krém 1 tasak Knorr Alföldi gulyásleves(lehet házikészítésű) 1 ek tejföl Elkészítés: Az olajon kisütjük a kiskockákra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, paprikakrémet és addig pároljuk, míg levét teljesen elfőtte. Felöntjük 1 liter forró vízzel, hozzáadjuk a tasak tartalmát és a ...
jjanosne jjanosne
Recept
Sütőtökpüré-leves Diétás jellemző: Zsírszegény, Lisztérzékenyeknek is, Cukorbetegeknek is Kategória: Levesek, levesbetétek Hozzávalók: Kb.: 4 adaghoz. 50 dkg Sütőtök (tisztítva) 1 db kisebb v.hagyma 2 dkg margarin 1 ek liszt cukor, -méz, -édeske, ízlés szerint szárított bazsalikom, csipet őrölt bors pici Elkészítés: A sütőtököt megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, majd a vajon üvegesre sütjük. A ...
jjanosne jjanosne
Süti ajánló
Bodzás tiramisu rochlitzne
Fehér csokoládés habos kávé veronika74
Gyümölcsös pudingcsiga 1vargaildyko
Diós kókuszos szelet bubszi
Fahéjas szilvás papucs baratha
Komiszkenyér bubszi
Sült tésztás alma bubszi
Krumplis sajtos pite " Gasztroangyal" bkisseva
Vaníliás krémtúró vicky0709
Florentin recept kovacs_zsoka
Szárnyas receptek
Kacsamáj-omlett bubszi
Paleonokedli (zabnokedli) yaskane
Saláta csirkemellel bozsanyinemanyi
recept mamucika
Csirkemájas-tepsis pizza horvathnemagdi
RaKoTT CSiRKePÁSTÉTOM bubszi
Tejszínes-tárkonyos pulykaragu leves recept gonda_katalin
Almás csirkevagdalt bubszi
Acapulco csirke recept rochlitzne
Pressburgi pulykamell bubszi
Marhából készült ételek
Bográcsos egytál ételek horvathnemagdi
Mandulás borjúborda bubszi
Erőleves 1vargaildyko
Ízőrzők – Bajna – horvathnemagdi
Szalongulyás tarhonyáva horvathnemagdi
Rakott karfiol - mintha horvathnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Mini húsos piték ! vicus54
Dalmát fazék bubszi
Füstölt marhanyelvsaláta bubszi
Sertésből készült ételek
Hagymás hús recept baggesz20
Kolozsvári rakott káposzta tereza54
Sajtos vagdalthús korall44
Rakott padlizsán (bolgár musza bubszi
Ízletes sertésmáj recept jamborlulu
Tordai májgaluska (egytálétel) bubszi
Karalábélevélbe tekert füstölt klara50
Brassói aprópecsenye II. 1vargaildyko
Palócleves recept gonda_katalin
Datolyás sertéscsíkok bulac57
Halból készült ételek
Gyömbéres lencse.... bubszi
Fokhagymás ponty bubszi
Receptek horvathnemagdi
Bácskai halászlé bubszi
Pisztráng (tengeri hal) roston bubszi
30 perces sült lazac veronika74
A tengeri só és a bőrünk ( érdemes elolvasni) piroska0101
Receptek! jjanosne
x nagyuska
K betűs receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Fácánleves reifregina
Csülök Eta módra! nanoka72
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Borsikafű nnpapszi
Fácánleves berántva I. bubszi
Spagetti ajánló
Vacsoracsata-Szulák-Előéte l veronika74
Akár vacsorának....... szisszy83
Rakott padlizsánok macoka65
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
spagetti carbonara tinka1951
Zöldbab - a vajbabtól a ceruzababig horvathnemagdi
Csirke fokhagymás-citromos klara50
Tejszínes-spenótos spagetti recept baggesz20
4 finom recept kellemetlen horvathnemagdi
Pizza receptek
Son-go-ku pizza suzymama
Pizzás csiga, virslis kifli majus55
Pizza-szendvics bubszi
Virág alakú pizza recept baggesz20
Medvehagyma ! ibolya58
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Kombe horvathnemagdi
Mexikói pizza recept gonda_katalin
pizzás muffin ! ibolya58
Pizzás csiga veronika74
Hamburger receptek
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Sajtburgerleves recept roanna
Válassza a szóját! margoka59
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Sajtos hamburger bubszi
Hamburger buci recept jamborlulu
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU