| 2013. ország tortája Milotai mézes grillázs torta |
|
csavarva)
65 g vaj
150 g porcukor
75 g darált dió
30 g liszt
Milotai mézes grillázstorta recept - Magyarország mennyei tortája 2013
Írta: knenagy
2013.08.21.
Oszd meg Facebook-on
Elkészítés
Grillázs felvert
A felvertet a hagyományos módon elkészítjük, és a bekeverésnél a
liszttel ... |
faciendum  |
|
|
| |
| A Kelkáposzta ! |
majoránna, a kömény, a koriander, a petrezselyem és a fekete bors.
...Aki hajlamos a puffadásra, elkészítésekor csak a világosabb belső leveleit használja, vagy 3 percig főzze elő a leveleket, és az első főzővizet öntse le.
..........RECEPT..............Nem hangzik rosszul !!!
..........Gombával töltött kelkáposzta sajtbundában
Hozzávalók: 80 dkg kelkáposzta, 5 g törött bors, 15 dkg gomba, 2,5 dl olaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 3 db tojás, 8 dkg liszt, 5 ... |
kati53  |
|
|
| |
| A bálok szezonja a Farsang |
udvarán, hogy távol tartsák az ártó szellemeket. Egyes bálokon koporsót temetnek, máshol az udvaron szalmabábut égetnek, ezzel elüldözve a telet, hogy helyet adjon a tavasznak, a csángók pedig fűzfa síppal keltik életre a tavaszt.
Farsangi receptek
Farsangkor nem csak a színes maszkok és a kavalkád jellemző, hanem az ízes, finom ételek is. Íme, egy kis ízelítő:
Farsangi részeges csirke
Hozzávalók:
- egy csirke, 8 dkg vaj, 3 dl fehérbor, 12 dkg füstölt ... |
koszegimarika  |
|
|
| |
| A forralt bor |
kortyolhatjuk egyedül, forró fürdőzés közben, takaró alatt a meleg szobában, baráti társasággal, párunkkal a karácsonyi vásáron a sültkolbász mellé vagy síelés közben pihenésképp.
A forralt bor megfoghatatlan kategória. A népi hagyományok, az ősi receptek, a tájanként eltérő szokások és nevek alapján csupán egyet állíthatunk biztosan. Mindegyik meleg, és mindegyikben van bor. Hogy azon kívül még mi mindent tesznek bele? Fűszerek sokaságát, cukrot, gyümölcsöket, sőt azok levét, magokat, stb. ... |
szelidszeder  |
|
|
| |
| A fáraók gyógyszertára |
|
írások ennek ellenére elég bizonyítékot hordoznak magukban az egyiptomiak tekintélyes gyógyászati képességeiről, gyógyszerészeti ismereteik felmérése azonban már korántsem bizonyult ilyen egyszerűnek. Annak ellenére, hogy a papiruszok közel 2000 orvosi receptet is tartalmaznak, számos összetevő beazonosítása kétséges.
A fordítók az ősi egyiptomi szavak jelentésének meghatározásakor kénytelenek a szövegkörnyezetre hagyatkozni, ez különösen bonyolult egy gyógyszer receptje esetében, ami csupán egy ... |
erzsike25  |
|
|
| |
| A padlizsán |
íze, melyet nem mindenki szeret. Ezt egyszerűen meg lehet szüntetni, ha a padlizsánt héjastul felszeleteljük, jó besózzuk és állni hagyjuk egy ideig. Ekkor levet ereszt, és a sótól "kiizzadja" keserű anyagait. A padlizsánt öblítsük le, és készítsük el a recept által javasolt módon.
A padlizsánt fogyaszthatjuk grillezve, rántva, paradicsomos körítéssel - pl. muszaka -, vagy krémet, salátát is készíthetünk belőle. Jól társítható paradicsommal, paprikával, cukkinivel és húsokkal is. Fűszere a fokhagyma, ... |
madlen40  |
|
|
| |
| A szója |
szójafehérjéből készül a szójasajt (tempe), a szójababkrém (miszo) és a szójatúró (tofu). A szójacsíra salátaként és zöldségként kedvelt. A szójaszósz különleges ízesítő anyag. A szójafehérjét számos élelmiszeripari termékben felhasználják.
RECEPTEK
SZÓJACSÍRA-SALÁTA
Hozzávalók 10 főre
csicsóka
500 g
zöldborsó
500 g
sárgarépa
500 g
retek (jégcsap)
500 g
szójacsíra
500 g
tojás
10 db ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Advent tizennegyedik napja - minden évre -Szaloncukor |
híres budapesti és vidéki cukrászdákban az inasoknak volt tisztük működtetni. Annak ellenére, hogy a cukorka a XIX. század közepén jelent meg hazánkban először, 1891-ben Hegyesi József "Magyar - Francia szakács és vállalkozó" már tizenhétféle szaloncukorreceptet említ. A szerző A legújabb házi cukrászat című kézikönyvében így például megtaláljuk a "szalon-ananász cukorkák, a szalonkrém - bonbonok, a szalon - marasquin - cukorkák, a szalon-pisztácz-czukorkák" receptjeit is. Igen nagy becsben tartották ezt ... |
maroka  |
|
|
| |
|
|