|
Link
Házi hamburger
Hozzávalók
- 1 kg darált hús (csirkemell, disznócomb, marharostélyos),
- 2 közepes fej vöröshagyma,
- 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só, bors ízlés szerint,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál mustár,
- 1 csipetnyi őrölt kömény,
- 2 evőkanál ketchup,
- apróra vágott petrezselyem,
- kevés zellerzöld,
- salátalevél,
- paradicsom,
- zölduborka, vagy csemege uborka,
- csalamádé,
- lapka sajt,
- hamburger zsemle.
Elkészítés
A szalonnát lehetőleg a hússal együtt daráljuk le, így sokkal élvezetesebb lesz az íze. A darálékhoz adjuk hozzá a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízesítsük mustárral és ketchuppal, majd keverjünk bele apróra vágott petrezselymet, és egy kevés zellerzöldet. A masszából nedves kézzel formáljunk lapos húspogácsákat, majd süssük meg. Akkor lesz a legfinomabb, ha grillezzük, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor teflonserpenyőben is meg lehet sütni.
Vágjuk ketté a hamburger zsemléket, és fektessünk mindegyikre egy-egy megsült húspogácsát, és egy szelet lapka sajtot, majd helyezzük rövid időre a mikróba. Ha ezzel meg vagyunk, tegyünk rá egy-egy salátalevelet. Karikázzunk fel egy kis hagymát, és egyenletesen fektessük rá a salátalevélre, majd tegyük rá a karikára vágott uborkát, a szintén felkarikázott paradicsomot, majd a tetejére a csalamádét. Ízlés szerint locsoljuk meg mustárral, ketchuppal, vagy majonézzel, azonnal fogyasztható. |
baratnu  |
Címkék: kevés zellerzöldet, masszából nedves, hamburger zsemléket, szelet lapka, karikára vágott, szintén felkarikázott, |
|
|
|
|