Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Hal a tortán
Ganxsta Zolee karácsonyi fogása

Töltött padlizsán
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy padlizsán, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél kg paradicsom, 2 evőkanál olaj, 25 dkg darált hús, 1,5 mokkáskanál oregánó, 5 dkg tisztított mandula, 10 dkg reszelt ementáli sajt
Előkészítés: A padlizsánt kettévágjuk, kanállal kivájjuk a húsát úgy, hogy kevés peremet hagyunk. A kivájt húst apróra vágjuk, a fél padlizsánokkal együtt besózzuk, és legalább 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk (forró vízbe mártjuk), magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsásra pirítjuk. A padlizsánhúst leöblítjük, és a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a paradicsom egyharmadát, az oregánóval és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A fél padlizsánokat vízzel alaposan kiöblítjük, lecsepegtetjük, és megtöltjük a darált húsos keverékkel. Tetejét megszórjuk mandulával, és reszelt sajttal. Tűzálló tálba öntjük a maradék paradicsomot, és sóval, borssal megszórjuk. Ráültetjük a fél padlizsánokat, és a sütőben kb. 50 percig sütjük.

Mézes-csípős csirke szárnyak
Hozzávalók: 16 csirke szárny, 2 evőkanál erős paprikakrém, 2 evőkanál méz, 1,5 dl ketchup, só, 3 evőkanál olaj, 1 citrom leve
Elkészítés: A csirke szárnyakat megmossuk, megtisztítjuk. A paprikakrémet elkeverjük az olajjal, mézzel, ketchuppal, a citrom levével és reszelt héjával, csipet sót szórunk bele, majd ebbe a pácba beleforgatjuk a csirke szárnyakat, és egy éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap lecsepegtetjük a felesleget, majd roston vagy serpenyőben megsütjük a szárnyakat.

Bejgli
Hozzávalók: 1 kg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tej, só, 40 dkg dió, 10 dkg mazsola, fél citrom, 4 dkg búzacsíra vagy zsemlemorzsa
Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk, és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Hármat mákos, hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk. Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. Mérsékelten meleg sütőben, kb. 35-40 percig sütjük. Így szép márványos lesz. Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).
Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk, és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és 4 dkg zsemlemorzsát, vagy búzacsírát.
jjanosne jjanosne
Címkék: olajat felforrósítjuk, darált húst, padlizsánhúst leöblítjük, darált húshoz, paradicsom egyharmadát, darált húsos,

A jó padlizsánkrém titka
dkg magozott olajbogyó, 5 dkg ringli, 3 padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 3 teáskanál provence-i fűszerkeverék Elkészítés: A padlizsánokat 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. Amikor már rendesen puhák, kivesszük, kettévágjuk, és kikaparjuk a húsukat. Robotgéppel pürésítjük a magozott olajbogyókat, a a ringlit és a padlizsánhúst, hozzáadva a fűszereket és az olívaolajat. Lehűtjük, néhány órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal vagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Arab etelek
porcukor, 1 pohár habtejszín, 5 dkg pirított mandula. A töltelékhez: 8 dkg darált mandula, 12 dkg porcukor, 2 ek. rózsavíz, 1 db tojás sárgája, 4 dkg vaj, 2 kávéskanál sárgabarack dzsem. A friss, hibátlan barackot megmossuk, kettévágjuk, és magját kivesszük. Egymás mellé állítva egy nagy lábosba helyezzük. Ráfacsarjuk a citromlevet és ráhintjük a porcukrot. Takaréklángon saját levében üvegesre főzzük. Ha szükséges, kevés vizet öntünk utána. Amikor a barack puhára főtt, a tűzhelyről ...
margareta51 margareta51
Bébi ételek
már 6 hónapos kortól is adható, de szerintem joghurttal finomabb. Sült padlizsán csirkehússal (6 hónapos kortól) Hozzávalók: 1 padlizsán, burgonya, só, csirkehús, olaj, fokhagyma A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, kicsit megöntözzük olajjal és előmelegített sütőben puhára sütjük. Közben a burgonyát a hússal és a fokhagymával megfőzzük. A végén a főzőlével pépesítjük. Hús nélkül is nagyon finom, vacsorára ideális. Finomságok a tepsiből (7 hónapos ...
jjanosne jjanosne
Bébiétel receptek 10 hónapos kortól
majd hozzákeverjük a spenótpürét. Bármilyen feltét illik hozzá. 7-Sült padlizsán csirkehússal Hozzávalók: 1 padlizsán, burgonya, csirkehús, fokhagyma, olaj, só Ételtípus: menü A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, kicsit megöntözzük olajjal, és előmelegített sütőben puhára sütjük. Közben a burgonyát a hússal és a fokhagymával megfőzzük. A végén a főzőlével pépesítjük. Hús nélkül is nagyon finom, vacsorára ideális. 8-Baba ...
suzymama suzymama
Bégek álma
hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a darált birkahúst és sóval, törött borssal ízesítjük. A meghámozott törökparadicsomot (padlizsánt) karikákra vágjuk, megsózzuk, lisztbe mártogatjuk, és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, megsózzuk, meghintjük törött borssal, lisztbe mártogatjuk és a törökparadicsomhoz hasonlóan, olajban mindkét oldalát megsütjük. Megfelelő méretű tűzálló tálat vajjal kikenünk, aljára rakjuk a törökparadicsomot, egyenletesen elosztjuk rajta a ...
bubszi bubszi
Csirke húsos besameles töltött padlizsán (horvát) recept
kiskanál liszt bors ízlés szerint borsikafű ízlés szerint pirospaprika ízlés szerint só ízlés szerint olívaolaj ízlés szerint Elkészítés: Megtisztítjuk a hozzávalókat. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét és megsózzuk. Az egyik hagymát apró kockára vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a paprika felét, az egyik paradicsomot, a padlizsánok kivájt belsejét, amit apróra vágtunk, a fűszereket és egy ...
toth_beata toth_beata
Csőben sült padlizsán
Csőben sült padlizsán Hozzávalók: 80 dkg padlizsán, 1 ek. olaj, 15-15 dkg sertéshús és sonka, 4 dkg vaj, 1 fej hagyma, 1 tojás, 12 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, őrölt bors, só. A padlizsánt hosszában kettévágjuk, belső, húsos részét késsel rácsszerűen bevagdaljuk, olajozott sütőlapra fektetjük, és a sütőben puhára sütjük. Belsejét kikaparjuk, és finomra vágjuk. A puhára párolt sovány sertéshúst és a sonkát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a padlizsánnal, a vajban megpirított hagymával. ...
bubszi bubszi
Darálthússal töltött padlizsán
* 20 dkg darált marhahús * 2 gerezd fokhagyma * 1 evőkanál olivaolaj * só, bors * 1 köteg zsálya Elkészítés: A római tálat beáztatjuk. Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot, és a darált húst. A masszához hozzáadjuk az ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Sajtos-sonkás csirkemelltorta suzymama
Marcipános szelet kallo74
Mézes-bábos Karácsonyra bubszi
Rózsafánk, II. bubszi
Édes kapros-túrós lepény másképpen.. gabfe
Rácsos mákos rochlitzne
Rózsafánk mézes ribizliöntettel gabfe
Gyömbéres-szilvás rétes zsokanita
Almatorta 2. bubszi
Részeges szelet 1. bubszi
Szárnyas receptek
Szezámmagos csirkemell recept gonda_katalin
Sült, töltött cukkíni bubszi
Füstölt csirkesaláta tundihugi
Brassói aprópecsenye 2. bubszi
Acapulco csirke (USA/cajun) klara50
Szerda horvathnemagdi
Csirkemell őzgerincben sütve cipello
Tejszínes-gombás csirke ancus56
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
Kijevi csirkemell klarika47
Marhából készült ételek
Vacsoracsata-Jázmin-Főétel veronika74
Ízőrzők – Bajna – horvathnemagdi
Cseh vadas marhahús(sviéková) veronika74
Húsos rizs (Kína) bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Soproni vörösboros marhapacsni bubszi
Empanadas bubszi
Húskolbászkák rostélyon ujjozsef
Hétvezér tokány gyongy66
Sertésből készült ételek
Fasírtgolyó recept gonda_katalin
Vörös bab rizzsel és csülökkel klara50
Káposztás csülökragu klara50
Kunsági leves 2. bubszi
Kutas aprópecsenye nikitta
Rakott padlizsán bubszi
Nem csak lisztérzékenyeknek kloppenburg
Alföldi gombás máj klerierzsi
Zöldbabos-tejfölös sertés horvathnemagdi
szabolcsi almás szeletek ! ibolya58
Halból készült ételek
Kapros lazac gnocchival recept kovacs_zsoka
Lazac zöldségbundában zsokanita
Majonézes ribiszkesaláta bubszi
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Tejfölös ponty bubszi
Vajon sült pisztráng, édesburgonyával recept gonda_katalin
Zöldséges hal fokhagymás tejfö ujjozsef
Rántott harcsa franciasalátával 1vargaildyko
Tárkonyos harcsa rakosferenc
Grillezett lazacszeletek veronika74
Vad ételek
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Csülök Eta módra! nanoka72
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
vörösboros szarvasragu faciendum
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
x nagyuska
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
Almás-gombás vadragu bulac57
burgonyás ételek marti1951
Spagetti ajánló
olasz CSIRKEGULYÁS SAJTTAL bubszi
Így készíts bolognai spagettit tinka1951
Kukoricás wok recept gonda_katalin
húsvéti sonka faciendum
Spagetti saláta bkisseva
Kovi ubi horvathnemagdi
Brokkolis tészta sonkával recept baggesz20
OLASZ csirkeGULYÁS SAJTTAL bubszi
Húsos-gombás spagetti csőben horvathnemagdi
Fasírt, gomba mártással horvathnemagdi
Pizza receptek
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
Csipős kolbászos pizza horvathnemagdi
Lángosok akiram45
A kenyértészta átváltozásai horvathnemagdi
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Hogyan készítsük el a spárgát? agimami7
Barbecue szószos pizza horvathnemagdi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Hamburger receptek
Hamburger buci recept jamborlulu
mustár készítése házilag irmus
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU