| Karácsonyi kaják-:) |
|
mártásszerűen besűrűsödik. A halat lisztbe forgatjuk és a forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a forró gombamártással leöntjük. Zúzott fokhagymával ízesített burgonyapüré illik hozzá köretnek, amit reszelt sajttal is meghinthetünk. Aki idegenkedik a fokhagymától, el is hagyhatja.
Elkészítési idő: 35 perc.
Egy adag: 659 kcal / 2755 kJ.
Italajánlat: száraz rosébor (Villányi kékfrankos rosé ’98).
Hal ... |
cipello  |
|
|
| |
| Sajttal töltött rántott hús sütőben sütve |
Sajttal töltött rántott hús sütőben sütve
mennyei falatok, az olvadozó sajtnak nem lehet ellenállni
Finom és gyorsan elkészíthető husi. A kétféle sajt íze egyszerűen csodálatos! Puha husi, krémes töltelék, ennél jobbat el sem lehet képzelni.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
10 dkg gorgonzola
5 dkg parmezán
só, bors
A panírhoz:
2 kanál liszt
2 tojás
3 evőkanál ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| x |
2008. augusztus 9. 14:03
Válaszolj!
Gombás Imréné Klári [Klári n...
Én legtöbbször gombás ( :D ) töltelékkel készítem.
TÖLTÖTT TÖK 2.
Gombával töltött tök/pattiszon, sajttal és paradicsommal gazdagítva
Hozzávalók: egy kisebb zsenge spárgatökv. 2 pattiszon, 1 db citrom, 10 dkg rizs, 15 dkg gomba, 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 db tojás, 25 dkg paradicsom, 1 szál zellerzöld, 10 dkg reszelt ... |
nagyuska  |
|
|
| |
| x |
osztom a tésztát, és nyolcadolva háromszőgetek kapok belőle. Minden egyes darabra hűtöben tartott vajból teszek egy darabkát (körömnyi méret).Feltekerem, és 1 tojás sárgájához ugyanannyi mennyiségű tejfölt keverve megkenem őket. Ízlés szerint reszelt sajttal, vagy köménymaggal szórom meg, kisütöm..
Vigyázz, margarin nem jó bele, mert víztartalma van !!
Jó munkát, Jó étvágyat...
#1238
2008. november 26. 10:49
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 22. 09:44 ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|