| Bundáskenyér – másképp |
|
kenyérszeleteket megkenjük a pépesített sütőtökkel, kék sajtot morzsolunk rá, megszórjuk a durvára vágott dióval, 2-2 szeletet összefordítunk, majd kis tejjel felvert, enyhén sózott, felvert tojásba mártjuk, és forró olajban pirosra sütjük.
Libamájas-szarvasgombás bundás kenyér
Hozzávalók:
4 szelet toast kenyér
szarvasgombás libamájpástétom
Valamint:
tojás
tej
só
olaj a sütéshez
Elkészítés: A kenyérszeleteket megkenjük libamájpástétommal, 2-2 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Harcsa receptek |
közben Szeremley Kéknyelű borral meglocsoljuk, kevés citromlével, finomra vágott kaporral, sóval, fehér borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, végül tejszínt adunk hozzá és készre forraljuk. Köretként közben széles metélt főzünk hozzá, amit szarvasgombás vajon átfuttatunk, ezzel tálaljuk.
Harcsa kékre főzve
Hozzávalók:
1.5 kg hal
2 dl fehér bor
3 babérlevél
0,5 dkg feketebors
15 dkg vegyes zöldség
10 dkg vöröshagyma
ecet
A halat ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Laskagomba saláta |
Hozzávalók:
* 50 dkg laskagomba
* 1 db vöröshagyma
* 10 dkg madársaláta (jó másféle zöldsaláta is)
* 1 db radicchio (lilasaláta)
* 5 evőkanál olívaolaj
* 3 evőkanál ecet
* 2 teáskanál szarvasgombás fokhagymapesztó
* só, bors ízlés szerint
* étolaj a laskagomba sütéséhez
Elkészítés:
A laskát megtisztítjuk (ne mossuk!), nagyobb darabokra szaggatjuk, a finomra vágott hagymával kb. 5 percig pirítjuk, ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Odavagyok a kelt tésztákért. |
|
ne ragadjon az oldalához az a maradék finom vaj, de erről a világról majd máskor...
Aranygaluska mákkal Aranygaluska mákkal
Aranygaluska töltve
Aranygaluskát készítettem már töltve is, dióval, mákkal, homoki szarvasgombás fehér csokival, szilvapürével, marcipánnal burkolt meggyel, kandírozott mazsolapürével. Ha töltjük a tésztát, akkor praktikus a tölteléket kiadagolni cseresznyeméretűre egy kiskanállal, esetleg lefagyasztani, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Ropogós kecskesajtos rétes |
4 személyre:
* 10 dkg rétestészta
* étolaj (a kenéshez)
* 1 evőkanál cukor
* 8 evőkanál almaecet
* 12 evőkanál méz
* 2 db körte
* 5 evőkanál olívaolaj
* 2 teáskanál szarvasgombás balzsamecet
* 1 csomag zöldhagyma
* 1 fej zöldsaláta
* 20 dkg kecskesajt
Elkészítés:
1. A rétestészta lapjait olajjal megkenjük. Ezt úgy készíthetjük el, hogy egy lapot leveszünk, tetejét olajjal ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Rozé kacsamell narancsos |
szépen bent marad a nedvesség a húsban, ettől lesz puha, omlós, szaftos.
Azt hiszem ilyen sütés mellé már nem nehéz optimális, jó köretet választani. Főleg úgy, hogy a kacsamell nagyon sok mitfahrert (vele utazót) meghálál. Kedveli a szarvasgombás kukoricakását, jóban van a burgonyapürével, együtt érez a karamellizált gyümölcsökkel, és harmonikus szeretők a vajban pirított kaláccsal és vörös káposztával. Nyugodtan lehet próbálkozni új társakat keresni neki, megérdemli és ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Szarvasgombás fettucine |
Hozzávalók:
1/4 kg szalagtészta, 6 dkg szarvasgomba, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek. finom extra szűz olívaolaj, só
Elkészítése:
Meghámozzuk a szarvasgombát, sós vízben megfőzzük a tésztát, majd lecsepegtetjük. Beletesszük a felforrósított olajba, finoman rágyaluljuk a hámozott szarvasgombát. A drága előétel méltó bevezetője lehet egy igényesebb menűsornak. Kevés munkával nagyot alkothatunk. ... |
bulac57  |
|
|
| |
|
|