| "Lusta asszony " túrósa.. |
|
“LUSTA ASSZONY" TÚRÓSA
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
1 cs sütőpor
Töltelékhez:
50 dkg túró
1-2 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
citromhéj
mazsola tetszés szerint
0,5l tej
1 tojás
Elkészítése:
Lisztet, kristálycukrot, sütőport összekeverem, majd zsírozott tepsibe szórom a felét,rámorzsoljuk a túrót, ráforgácsoljuk a vajat, citromhéjat, mazsolát, ki mit szeret, ... |
roanna  |
|
|
| |
| „Baba” torta. |
,,Baba" torta.
20 szelet.
1 szelet súlya: 7 dkg.
Energiatartalma: 903 kJ/216 kcal.
Szénhidrát: 17.67 g, ebből glukonon: 8.64 g.
Hozzávalók:
22.5 dkg piskótatorta,
15 dkg diabetikus babapiskóta,
1 dl rum,
2 dl tej,
6 dkg glukonon,
4 tojássárgája,
3 dkg liszt,
negyed vaníliarúd,
6 dl tejszín,
5 dkg diabetikus csokoládé,
10 dkg zselatin.
A babapiskótát rummal meglocsoljuk. A tojássárgájákat 5 ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ****MÁKOS**DUNA-HULLÁM** szelet*** |
étolaj
Díszítéshez:
tejszín
3db fél barack
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A masszát ketté vesszük,a sárga masszát a tepsibe simítjuk,a másik felébe belekeverjük a mákot és a sárgára simítjuk. A barackból 3db-ot a díszítéshez félre teszünk,a többit a tésztára rakjuk és a sütőben megsütjük. 200 fokon legalább fél órán keresztül sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük.
Közben ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ****Mákos guba torta**** |
átkevertem, hagytam, hogy felszívják a folyadékot. A maradék mákos-cukros tejet lehűtöttem, és belekevertem a tojássárgákat, majd ezt is ráöntöttem a kiflikre és megint átkevertem. A massza felét a kivajazott, kekszmorzsával megszórt tortaformába nyomkodtam, a másik fele ment papírkapszlikban a muffin formába. Külön sütöttem a kettőt, a sütőt 175 fokra előmelegítettem, a tortát kb. 25 percig, a muffinokat kb. 15 percig sütöttem. Amikor elkészült, a torta tetejére pudingot öntöttem, a muffinokra csak ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ****Márvány muffin/kuglóf*** |
|
forma mélyedéseit a papírkosarakkal.
3.
A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
4.
A tészta felét a sütőformába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is a formába töltjük. 12 mélyedéses muffin formánál 1-1 teáskanál jut mindegyik tésztából a papírkosarakba.
5.
A kanál nyelével kicsit megkeverjük a tésztát, hogy "márványos" ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***ALMÁS**KRÉMES**ahogy**ÉN**KÉSZÍTEM** |
vékonyan kivajazzuk, majd a vékonyra szeletelt ( én uborkaszeletelővel vágom vékony karikákra ), meghámozott almát eloszlatjuk a tepsiben. Meghintjük őrölt fahéjjal, ha túl savanyú az alma, akkor egy kevés cukorral is. Az almára ráöntjük a tészta felét, a másik felébe belekeverjük az 1 evőkanál kakaót, ezt ráöntjük a sárga tésztára, majd óvatosan összemárványozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet, melyhez a margarint kikeverjük a porcukorral, a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***FEKETE RÓZSA***&***mákos**FINOMSÁG*** |
vaj/margarinElkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. A hat részből kettőből egyenlő nagyságú lapokat sütünk. A másik négyet ugyan akkorára nyújtjuk ki mint amekkora tepsiben a lapokat sütöttünk és rákenjük a mákos tölteléket ami abból áll, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. Mind a négy lapra arányosan elosztjuk a tölteléket és feltekerjük ... |
bubszi  |
|
|
| |
| ***HÚSVÉTI**kocka** |
tej
* kevés rum
Elkészítés:
A tojássárgáját a kristálycukorral és 8 evőkanál meleg vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a tojások felvert habját. A felét kikent, kilisztezett, mély tepsibe öntjük. A másik felébe 4 evőkanál kakaót keverünk, és azt is hozzáöntjük, majd megsütjük.
A tejben cukor nélkül megfőzzük a vaníliás pudingot, majd kihűtjük. 12,5 dkg margarint 10 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és kevés rummal habosra keverünk, ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|