Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
R betűs receptek
Radványi fácánmell áfonyamártással

Hozzávalók: 4 db fácánmell, törött bors, szerecsendió, bazsalikom, 12 dkg vaj. 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 1 csomó metélőhagyma, 12 dkg sajt, 40 dkg körte, 1 db citrom, 1 dl vörösbor, 40 dkg áfonya, 5 cl konyak, só
Elkészítés: A fácánmelleket kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát megsütjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, és a fácánmelleket beletéve sorba rendezzük. Keverőtálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojássárgáját, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén megsózzuk és összekeverjük. Ezzel a melleket bevonjuk, és sütőbe tolva szép pirosra sütjük. A meghámozott körtét félbevágjuk, citrommal bedörzsöljük, és vörösborban puhára pároljuk. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel a körtét megtöltjük, majd kikent sütőlapra ültetjük és a sütőbe téve, jól átforrósítjuk, Az elkészült fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal tálaljuk.

Radványí tűzdelt fácán almapürével
Hozzávalók 10 személyre: 5 db fácán, 400 g füstölt szalonna, 200 g sertészsír, 60 g tisztított vöröshagyma, 100 g tisztított sárgarépa, 100 g tisztított gyökér, 500 g áfonya, 500 g almapüré, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 5 adag szalmaburgonya, 5 adag párolt rizs, 2 dl asztali fehérbor, 5 dl csontlé, só, őrölt bors, majoránna, kakukkfű.
Elkészítés: A fácánokat szárazon megtisztítjuk, óvatosan, hogy a bőrük fel ne szakadjon. Kibelezzük, majd kívül-belül gondosan tisztára mossuk, és füstölt szalonna-csíkokkal a mellüket megtűzdeljük. A fácánokat kívül-belül jól megsózzuk, belsejükbe majoránnát, őrölt borsot, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet és egy fél fej tisztított vöröshagymát teszünk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, az előkészített fácánokat átsütjük, és tepsibe helyezzük. A visszamaradt zsíron zöldségágyat készítünk. A karikára vágott tisztított sárgarépát, tisztított gyökeret, vöröshagymát lepirítjuk, felengedjük fehérborral, és a már szépen elősütött fácánokat ráhelyezzük. Sütőbe tesszük, állandó locsolás mellett puhára sütjük. Sütés közben, ha a levét elfőné, kevés csontlével pótoljuk. Egyenletesen sütjük, szép ropogós pirosra. Amikor a fácánok megsültek, a zöldségágyról levesszük, a visszamaradt zöldséget csontlével beforraljuk, majd finom szőrszitán átszűrjük. Köretnek párolt rizst és szalmaburgonyát adunk. Adhatunk hozzá vörös borban párolt körtét áfonyával töltve és almapürét. Tálalásnál a fácánokat saját levével meglocsoljuk.

Rábaközi vert perec
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 tojás, 5 cl pálinka, 1 dkg szalalkáli, só.
Elkészítése: Gyúródeszkán a lisztet a szalalkálival összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a pálinkát, egy csipet sót és a tojás sárgákat. A keményre felvert fehérjével a tésztát összeállítjuk. Erősen kidolgozzuk, kézzel kiverjük, vagy addig ütjük sodrófával, amíg nem vet hólyagot. Végül a tésztából rudakat sodrunk, perecet formálunk, és sós vízben kifőzzük.
A vízből kiemelve leszűrjük, sütőlemezre helyezzük, és forró sütőben megsütjük.

Rákospalotai rétes (lakodalmas recept, 15-20 személyre)
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1-2 dl tej, só, 2 kg dióbél, 1,7 kg cukor, 25 dkg mézes puszedli, 4 dl tejföl, 2 alma, 50 dkg mazsola, 5 csomag vaníliás cukor.
A liszttel, 5 dkg vajjal, sóval, szükség szerinti langyos tejjel jól kidolgozott rétestésztát készítünk. A diót durvára daráljuk, az almát lereszeljük, a mézes puszedlit lereszeljük, vagy daráljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát. A kinyújtott rétest olvasztott vajjal bőségesen meglocsoljuk, vastagon megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Kizsírozott, nagyméretű lábasba kígyó alakban feltekerve belefektetjük és megsütjük. Nagy kerek tálon vaníliás cukorral bőségesen meghintve kínáljuk.
Ezt a különlegesen finom, igen drága tésztát a rákospalotai asszonyok ma már ritkán, elsősorban lakodalmak alkalmával sütik.

Régeni káposztaleves tyúkhússal

Hozzávalók: 1-2 fiatal tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 ek. liszt, 3 tojássárgája, 3 e
k. tejföl, 1 liter savanyú káposzta-lé, 2 e
k. reszelt torma, 10 dkg vaj
Az erdélyi szász papi konyhák különlegességeként tartják számon. Főleg ünnepi alkalmakkor fogyasztják.
Elkészítése: A tyúkokat darabokra vágjuk és a vékonyra vágott leveszöldséggel meg az apróra vágott hagymával együtt, forró vajban puhára pároljuk oly módon, hogy időnként egy-egy kanál meleg vizet adunk hozzá, hogy a hús fehér maradjon. Amikor a hús megpuhult, beszórjuk liszttel, és az azonos mennyiségű vízzel hígított káposztalevet forrón ráöntjük. Még 10 percig lassú tűzön forraljuk.
A tojássárgáját a tejföllel jól elkavarjuk, s a levest a tűzről levéve ahhoz folytonos kavarás mellett hozzáadjuk. Reszelt tormával tálaljuk.
Változatok: Egyes vidékeken a reszelt tormát a hígított káposztalével együtt teszik az ételbe.

Révfalusi regös halászlé 1.

Hozzávalók: kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika
Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem . 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderék-szeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

Révfalusi regös halászlé 2.

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 3 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 babérlevél, erős paprika
Elkészítése: A halat felbontom, kifilézem. A halfejből, a csontokból fele hagymával, sóval hallevet főzök. A hagyma másik felét apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a babérlevelet, a karikára vágott zöldséget, borsot, majd felengedem a borral. Beleteszem a burgonyát, negyed óra múltán a halfilét, majd még 20 percig főzöm. Megtejfölözve tálalom.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: meghámozott körtét, áfonyát konyakkal, körtét megtöltjük, sütőbe téve, elkészült fácánmelleket, áfonyával töltött,

"Fekete erdő" muffin
kefir Díszítéshez: 6 evőkanál meggylé 2 dl tejszín ízlés szerint cukor 12 szem meggy csokoládés tortadara Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffin formákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban ...
klerierzsi klerierzsi
"Fitnesz" pulyka
hozzávalók 4 főre * 40 dkg pulykamell * 16 szelet nyers füstölt sonka * 1 dl barna sör * 16 mirelit burgonyatallér * 2 dl tejföl * 2 evőkanál mustár * citromlé * só * bors * metélőhagyma * majoránna elkészítés 1. A pulykahúst 16 db ujjnyi vastag hasábra vágjuk. 2. Mustárral megkenjük, borssal, majoránnával megszórjuk, és egyenként belecsavarjuk a ...
juditmama juditmama
"Nem lehet abbahagyni" -csirke
gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ...
evus59 evus59
"Nem lehet abbahagyni" -csirke
fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ...
veronika74 veronika74
"Struccos" Recept
Strucc húsgolyó (előétel) Hozzávalók 45 gombóchoz: 45 dkg darált strucchús 20 dkg közepesen vagy csípősre fűszerezett kolbász darálva 1 evőkanál metélőhagyma 1 evőkanál apróra vágott hagyma 1/8 kávéskanál fokhagyma por Elkészítés: A hozzávalókat jól keverjük össze, majd 1, 5 cm-es átmérőjű golyócskákat formázzunk a pépből. Süssük 20 percig 170 fokon. Szúrjuk át a húsgolyókat fogpiszkálóval, és rendezzük el ízlésesen fatányéron vagy lapostányéron. Tálaljuk különféle ...
sepzoli sepzoli
"donuts" muffin
175 fokra melegitem fel a sütöt. A száraz és a folyékony hozzávalókat össze s utána egybe keverem.2 / 3 ig töltöm a formákat és megsütöm 20-25 perc alatt. csokikrémhez: 1 csésze tejszín 16 dkg keserű csokoládé, apróra vágott A tejszint felmelegtitem és a csokidarabokat beleteszem felovadni.A muffinokat bevonom a csokimázzal és félre teszem. mini fánkhoz: 1 csésze liszt 1 / 3 csésze fehér kristálycukor 3 ...
ibolya58 ibolya58
"tölténytáska "
fűszerpaprika 1 mokkáskanál őrölt bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk egy nyers tojást és 5 dkg lereszelt sajtot. Ezzel a ...
ibolya58 ibolya58
❤ csirkés TORTILLA ❤
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Recept jjanosne
Gyorsabb mint a fánk lovaszmarika
Vajas Burgonyapogácsa veronika74
Rigó Jancsi ancus56
zalavári barackos lepény ibolya58
MORGÓS Csúcs bubszi
Kávés félholdak bubszi
Barackos-kakaós muffin bubszi
Almás-mazsolás rizskoch margoka59
Angol ringlólepény bubszi
Szárnyas receptek
Csirkemell sonkás tejfölmártással horvathnemagdi
Csirkemell őzgerincben kovacsborbala
Csirkemell sajtos olajbogyóval bubszi
Sajtban párolt csirkefalatok rochlitzne
Hawaii csirkemell filé veronika74
Hentestokány pulykából bubszi
Jérce erdész módra veronika74
Pikáns csirkemell bubszi
Waldorf saláta bubszi
Kati almás-sajtos csirkemell horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Töltött saláta tundihugi
A méz és gyógyhatásai pacsakute
Villányi pincepörkölt bubszi
dalmát fazék! ibolya58
Recept jjanosne
Lencsés marharagu 1vargaildyko
K betűs receptek horvathnemagdi
Szoljanka 4. bubszi
Rakott finomság bubszi
Boros marhatokány bubszi
Sertésből készült ételek
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
Eredeti erdélyi töltött káposz bubszi
Csabai palacsinta yaskane
Rakott sütőtök receptek bkisseva
4 isteni rakott karfiol grimilda
Szoljanka 4. bubszi
Kolbásszal készül horvathnemagdi
Húsoskáposzta klara50
Gulyás leves recept kovacs_zsoka
Éheseknek biharijudit
Halból készült ételek
Rácponty rochlitzne
Rácponty IV. bubszi
*UPDATE* Grillezett lazac 1vargaildyko
T betűs receptek horvathnemagdi
Karácsonyi reggeli a barátokkal tinka1951
Hal burgonyabundában,recept: ujjozsef
Sült hal zöldségekkel zsokanita
Receptek horvathnemagdi
Részeges ponty jozsef_olah_9843
x nagyuska
Vad ételek
Fácánleves berántva I. bubszi
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Vadászpecsenye bubszi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Receptek horvathnemagdi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Kisalföldi fácánleves bubszi
Óda a töltött káposztához tripike
Magyar gasztronómia grimilda
Spagetti ajánló
Zöldséges mix margoka59
Sertéshúsos-gombás spagetti suzymama
B betűs receptek horvathnemagdi
spagetti paradicsomos rokforttal ibolya58
Vegyes Hús nélküli ételek... jaksika
Receptek jjanosne
Spagetti holland módra horvathnemagdi
Ildykó rakott husi recije gabfe
Kovi ubi horvathnemagdi
Olasz spagettileves bubszi
Pizza receptek
Sajtos croissant macoka65
Sonkás, gombás, kukoricás pizza recept kovacs_zsoka
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Pizza carbonara recept kovacs_zsoka
Pizzás rúd aranyibarbara
Csípős kolbászos pizza bulac57
Pizza alaptészta recept donaldduck
Csavart pizzás rúd recept gonda_katalin
Sonkás pizza bubszi
Családom kedvence sarkadykati
Hamburger receptek
Házi hamburger veronika74
Ázsiai hamburger klerierzsi
Ma itt jártam: sarkadykati
Óriás hamburger angyalka___
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Hamburger baratnu
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU