Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
R betűs receptek
Radványi fácánmell áfonyamártással

Hozzávalók: 4 db fácánmell, törött bors, szerecsendió, bazsalikom, 12 dkg vaj. 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 1 csomó metélőhagyma, 12 dkg sajt, 40 dkg körte, 1 db citrom, 1 dl vörösbor, 40 dkg áfonya, 5 cl konyak, só
Elkészítés: A fácánmelleket kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát megsütjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, és a fácánmelleket beletéve sorba rendezzük. Keverőtálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojássárgáját, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén megsózzuk és összekeverjük. Ezzel a melleket bevonjuk, és sütőbe tolva szép pirosra sütjük. A meghámozott körtét félbevágjuk, citrommal bedörzsöljük, és vörösborban puhára pároljuk. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel a körtét megtöltjük, majd kikent sütőlapra ültetjük és a sütőbe téve, jól átforrósítjuk, Az elkészült fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal tálaljuk.

Radványí tűzdelt fácán almapürével
Hozzávalók 10 személyre: 5 db fácán, 400 g füstölt szalonna, 200 g sertészsír, 60 g tisztított vöröshagyma, 100 g tisztított sárgarépa, 100 g tisztított gyökér, 500 g áfonya, 500 g almapüré, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 5 adag szalmaburgonya, 5 adag párolt rizs, 2 dl asztali fehérbor, 5 dl csontlé, só, őrölt bors, majoránna, kakukkfű.
Elkészítés: A fácánokat szárazon megtisztítjuk, óvatosan, hogy a bőrük fel ne szakadjon. Kibelezzük, majd kívül-belül gondosan tisztára mossuk, és füstölt szalonna-csíkokkal a mellüket megtűzdeljük. A fácánokat kívül-belül jól megsózzuk, belsejükbe majoránnát, őrölt borsot, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet és egy fél fej tisztított vöröshagymát teszünk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, az előkészített fácánokat átsütjük, és tepsibe helyezzük. A visszamaradt zsíron zöldségágyat készítünk. A karikára vágott tisztított sárgarépát, tisztított gyökeret, vöröshagymát lepirítjuk, felengedjük fehérborral, és a már szépen elősütött fácánokat ráhelyezzük. Sütőbe tesszük, állandó locsolás mellett puhára sütjük. Sütés közben, ha a levét elfőné, kevés csontlével pótoljuk. Egyenletesen sütjük, szép ropogós pirosra. Amikor a fácánok megsültek, a zöldségágyról levesszük, a visszamaradt zöldséget csontlével beforraljuk, majd finom szőrszitán átszűrjük. Köretnek párolt rizst és szalmaburgonyát adunk. Adhatunk hozzá vörös borban párolt körtét áfonyával töltve és almapürét. Tálalásnál a fácánokat saját levével meglocsoljuk.

Rábaközi vert perec
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 tojás, 5 cl pálinka, 1 dkg szalalkáli, só.
Elkészítése: Gyúródeszkán a lisztet a szalalkálival összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a pálinkát, egy csipet sót és a tojás sárgákat. A keményre felvert fehérjével a tésztát összeállítjuk. Erősen kidolgozzuk, kézzel kiverjük, vagy addig ütjük sodrófával, amíg nem vet hólyagot. Végül a tésztából rudakat sodrunk, perecet formálunk, és sós vízben kifőzzük.
A vízből kiemelve leszűrjük, sütőlemezre helyezzük, és forró sütőben megsütjük.

Rákospalotai rétes (lakodalmas recept, 15-20 személyre)
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1-2 dl tej, só, 2 kg dióbél, 1,7 kg cukor, 25 dkg mézes puszedli, 4 dl tejföl, 2 alma, 50 dkg mazsola, 5 csomag vaníliás cukor.
A liszttel, 5 dkg vajjal, sóval, szükség szerinti langyos tejjel jól kidolgozott rétestésztát készítünk. A diót durvára daráljuk, az almát lereszeljük, a mézes puszedlit lereszeljük, vagy daráljuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és a megmosott mazsolát. A kinyújtott rétest olvasztott vajjal bőségesen meglocsoljuk, vastagon megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. Kizsírozott, nagyméretű lábasba kígyó alakban feltekerve belefektetjük és megsütjük. Nagy kerek tálon vaníliás cukorral bőségesen meghintve kínáljuk.
Ezt a különlegesen finom, igen drága tésztát a rákospalotai asszonyok ma már ritkán, elsősorban lakodalmak alkalmával sütik.

Régeni káposztaleves tyúkhússal

Hozzávalók: 1-2 fiatal tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 ek. liszt, 3 tojássárgája, 3 e
k. tejföl, 1 liter savanyú káposzta-lé, 2 e
k. reszelt torma, 10 dkg vaj
Az erdélyi szász papi konyhák különlegességeként tartják számon. Főleg ünnepi alkalmakkor fogyasztják.
Elkészítése: A tyúkokat darabokra vágjuk és a vékonyra vágott leveszöldséggel meg az apróra vágott hagymával együtt, forró vajban puhára pároljuk oly módon, hogy időnként egy-egy kanál meleg vizet adunk hozzá, hogy a hús fehér maradjon. Amikor a hús megpuhult, beszórjuk liszttel, és az azonos mennyiségű vízzel hígított káposztalevet forrón ráöntjük. Még 10 percig lassú tűzön forraljuk.
A tojássárgáját a tejföllel jól elkavarjuk, s a levest a tűzről levéve ahhoz folytonos kavarás mellett hozzáadjuk. Reszelt tormával tálaljuk.
Változatok: Egyes vidékeken a reszelt tormát a hígított káposztalével együtt teszik az ételbe.

Révfalusi regös halászlé 1.

Hozzávalók: kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erős paprika
Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot. Felengedem . 3 liter vízzel. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a leveszöldséget, a cseresznyepaprikát. Mikor megfőtt, kiszedem a zöldséget, a többit pedig átpasszírozom. Az így nyert alaplébe beleteszem a pontyderék-szeleteket, a feldarabolt burgonyát, a bort, a babérlevelet. Jól összeforralom, készre főzöm. Tálaláskor beleteszem a tejfölt és a felkarikázott zöldséget.

Révfalusi regös halászlé 2.

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 3 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 babérlevél, erős paprika
Elkészítése: A halat felbontom, kifilézem. A halfejből, a csontokból fele hagymával, sóval hallevet főzök. A hagyma másik felét apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a babérlevelet, a karikára vágott zöldséget, borsot, majd felengedem a borral. Beleteszem a burgonyát, negyed óra múltán a halfilét, majd még 20 percig főzöm. Megtejfölözve tálalom.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: meghámozott körtét, áfonyát konyakkal, körtét megtöltjük, sütőbe téve, elkészült fácánmelleket, áfonyával töltött,

"Fekete erdő" muffin
kefir Díszítéshez: 6 evőkanál meggylé 2 dl tejszín ízlés szerint cukor 12 szem meggy csokoládés tortadara Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffin formákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban ...
klerierzsi klerierzsi
"Fitnesz" pulyka
hozzávalók 4 főre * 40 dkg pulykamell * 16 szelet nyers füstölt sonka * 1 dl barna sör * 16 mirelit burgonyatallér * 2 dl tejföl * 2 evőkanál mustár * citromlé * só * bors * metélőhagyma * majoránna elkészítés 1. A pulykahúst 16 db ujjnyi vastag hasábra vágjuk. 2. Mustárral megkenjük, borssal, majoránnával megszórjuk, és egyenként belecsavarjuk a ...
juditmama juditmama
"Nem lehet abbahagyni" -csirke
gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ...
evus59 evus59
"Nem lehet abbahagyni" -csirke
fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. ...
veronika74 veronika74
"Struccos" Recept
Strucc húsgolyó (előétel) Hozzávalók 45 gombóchoz: 45 dkg darált strucchús 20 dkg közepesen vagy csípősre fűszerezett kolbász darálva 1 evőkanál metélőhagyma 1 evőkanál apróra vágott hagyma 1/8 kávéskanál fokhagyma por Elkészítés: A hozzávalókat jól keverjük össze, majd 1, 5 cm-es átmérőjű golyócskákat formázzunk a pépből. Süssük 20 percig 170 fokon. Szúrjuk át a húsgolyókat fogpiszkálóval, és rendezzük el ízlésesen fatányéron vagy lapostányéron. Tálaljuk különféle ...
sepzoli sepzoli
"donuts" muffin
175 fokra melegitem fel a sütöt. A száraz és a folyékony hozzávalókat össze s utána egybe keverem.2 / 3 ig töltöm a formákat és megsütöm 20-25 perc alatt. csokikrémhez: 1 csésze tejszín 16 dkg keserű csokoládé, apróra vágott A tejszint felmelegtitem és a csokidarabokat beleteszem felovadni.A muffinokat bevonom a csokimázzal és félre teszem. mini fánkhoz: 1 csésze liszt 1 / 3 csésze fehér kristálycukor 3 ...
ibolya58 ibolya58
"tölténytáska "
fűszerpaprika 1 mokkáskanál őrölt bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk egy nyers tojást és 5 dkg lereszelt sajtot. Ezzel a ...
ibolya58 ibolya58
❤ csirkés TORTILLA ❤
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Nanaimo szelet koszegimarika
Finom teasütemény tundihugi
Sonkás papucs ennmary
Túrós sütemény veronika74
Pudingos keksz macoka65
Őszibarackos krémszelet kannalidia
Kávés sütemény reifregina
Burgonyasaláta kovászos uborká bubszi
Cappuccino szelet 2. ujjozsef
Lekváros bukta recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Csirkemáj baconszeletekbe szerika68
Töltött tök bubszi
Zöldséges rizottó csirkefalatk veronika74
zöldséges csirkeszárnyak faciendum
Csirkebecsinált leves gazdagon recept jamborlulu
reform töltött káposzta faciendum
Tejszínes gombás pulykacomb recept gonda_katalin
csirke curry ! ibolya58
Szőlős rizzsel töltött csirke martimarti
Fokhagymás-babos pulyka... szisszy83
Marhából készült ételek
Részeges marhasült bubszi
Rakott karalábé martimarti
GULYÁSLEVES - variációk lizawolf
Paradicsomos marhaszelet bubszi
Húskolbászkák rostélyon ujjozsef
Ököruszály/marhafarok leves yaskane
Rostélyon sült húsrudacska recept gonda_katalin
Afrikai receptek macoka65
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal janna53
Gombával töltött pirog recept boszorlany
Sertésből készült ételek
Orban Rozalia receptjei/RO/ margareta51
Felvidéki zsiványpecsenye horvathnemagdi
Húsos-citromos leves recept baggesz20
Zalai borzas hús tundihugi
Rakott KARFIOL bubszi
Főételek szabonekatalin
Hortobágyi "gyümölcsleves" bubszi
Bableves füstölt csülökkel edesanya
E betűs receptek horvathnemagdi
Pasifogó Tepsis Hús 1vargaildyko
Halból készült ételek
Rántott Ponty 1vargaildyko
Lazacos édeskömény saláta recept jamborlulu
K betűs receptek horvathnemagdi
Mit főzzek a hétvégére tinka1951
Receptek horvathnemagdi
Halleves korpaciberével bubszi
A csodálatos fekete áfonya bulac57
Paprikás sült hekk reifregina
Füstölt lazaccal töltött horvathnemagdi
kömlődi halászlé peterimajoridozsahe
Vad ételek
Fácán leves 6 személyre maroka
Csallóközi vadas klerierzsi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
x nagyuska
x nagyuska
Recept jjanosne
Borsikafű nnpapszi
Fácánleves reifregina
Spagetti ajánló
Utazás a tokány körül..... szisszy83
Sonkás-Tejszínes Spagetti 1vargaildyko
Recept jjanosne
Fűszeres spagetti bubszi
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Spagetti mozzarellával bulac57
Szőlős-diós spagetti hidegen veronika74
Jókedvű farfalle recept toth_beata
Paprikás spagetti bulac57
Spagetti diomartasal margareta51
Pizza receptek
Mindentudó kalácstészta gereica
Magyaros pizza - a kenyérlángo bubszi
Sajtos muffin suzymama
római melegszendvics ! ibolya58
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Sonkás-tojásos töltelék bubszi
Vegetáriánus pizza recept gonda_katalin
Töltött padlizsán sarkadykati
Pizza recept yvett789
Pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger recept gonda_katalin
Sajtos hamburger bubszi
x nagyuska
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU