| Feta, a görög mítosz |
|
vitamin, valamint nagyobb mennyiségű kálcium is.
A klíma, a görög flóra és a pasztörizálatlan tej által meghatározott fetán kívül még igen sokféle más fehér sajt is megtalálható a boltok polcain. A környező népek (bolgárok, románok, albánok és törökök) által készített hasonló sajtok mellett sok feta jellegű sajt készül a Németországban és Dániában is. Az utóbbi kettő általában sokkal krémesebb, puhább és sótlanabb, mint az eredeti, épp ezért, ha nem csak egy salátára szeretnénk rámorzsolni, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Kombe |
a tészta és tele van töltelékkel én egyszerűen rátettem a tepsim, és a deszkával együtt megfordítottam, így simán a tepsi közepén landolt.)
Egy éles késsel bevágjuk, lehet pizza vágó is, de ne vágjuk át. Sok helyen így van vágva, de láttam török oldalon ahol kockákra vágták.
1 órára meleg helyre tesszük kelni. Ha megkelt megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk magkeverékkel, vagy csak simán szezámmaggal, lenmaggal, napraforgóval. (ki mivel szereti)
180 fokra előmelegített sütőben ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Kombe |
bele, sorra repültek a fotók elém. De nem csak magyar oldalakon, hanem számos külföldi blogon is olvasható. Hónapok óta szemeztünk vele, most én is elkészítettem. A töltelék mindenhol más, ez is olyan ki mit szeret, talál otthon a hűtőben. Olvastam olyan török blogot ahol ezt a receptet (ugyanez szóról szóra) nem 3, hanem 6 részre osztották, tették egymásra ugyanígy, annyi különbséggel kerek lappá nyújtotta és egy pizza sütőben sütötte meg hajtogatás nélkül. De a végeredmény ugyanez a szép leveles töltött ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| házi rétes |
rétes.
A rétes Magyarországon, Ausztriában és Szerbiában ismert tésztás étel, mely igen lágyra hagyott gyúrt tésztából készül. Feltehetőleg a 16. században török hatásra honosodott meg; elődje a Balkánon ma is létező baklava lehetett. A mai formájú feltekert, töltött rétes a 18—19. század fordulóján alakult ki az Osztrák-Magyar Monarchia területén.[1] A 19. század óta Magyarországon az ... |
faciendum  |
|
|
| |
| x |
|
öntsd bele a túrós csodát. /Az alkalomhoz illően lehet karácsonyfa formába is önteni./
#2
2008. október 28. 18:32
Válaszolj!
Szilvási Erika [Era]
Nagyon finom török étel! :)
#1
2008. szeptember 15. 07:52
Válaszolj!
Néró süti
Ez a topik egyike a kedvenceidnek.
Hozzávalók 1 kg-hoz.
Vegyünk margarinból 32 dkg-ot, ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|