| 15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet |
|
hogy órákig álljunk a konyhában, csak nagyon ritkán. Ilyenkor jönnek jól a gyors vacsoraötletek, olyan hideg és meleg fogások, melyek elkészítése 30-40 percnél többet nem vesz igénybe, vagy ha egy kicsit több, akkor a munka javát a sütő végzi. Ilyen recepteket gyűjtöttünk össze, hogy legyen miből válogatni a rohanó hétköznapokon.
A hétköznapok menedzselése örök kihívás, és még a legtökéletesebb tervezés mellett is gyakran előfordul, hogy csak egy gyors vacsorára van idő. Hogy mennyire nem ... |
anna4459  |
|
|
| |
| 4 kinai étel.(egészséges) |
4 mennyei kínai recept - otthon, gyorsan, egészségesen
A kínai ételek különleges ízvilágukkal mindenkit elvarázsolnak. Miért ne készítenél otthon is?
A kínai konyha eljárásaiban, technológiáiban és alapanyagaiban sok más nemzetiség konyháját megelőzi nemcsak az ízek, de az egészség szempontjából is. Most azonban tekints el a kínai gyorsbüféktől, hiszen ott sosem tudhatod, mit tesznek az ételekhez. Sokkal egyszerűbben és biztonságosabban készítheted el otthon ezeket az ételeket. ... |
linda019  |
|
|
| |
| A Kelkáposzta ! |
majoránna, a kömény, a koriander, a petrezselyem és a fekete bors.
...Aki hajlamos a puffadásra, elkészítésekor csak a világosabb belső leveleit használja, vagy 3 percig főzze elő a leveleket, és az első főzővizet öntse le.
..........RECEPT..............Nem hangzik rosszul !!!
..........Gombával töltött kelkáposzta sajtbundában
Hozzávalók: 80 dkg kelkáposzta, 5 g törött bors, 15 dkg gomba, 2,5 dl olaj, 10 dkg vöröshagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 3 db tojás, 8 dkg liszt, 5 ... |
kati53  |
|
|
| |
| A fáraók gyógyszertára |
írások ennek ellenére elég bizonyítékot hordoznak magukban az egyiptomiak tekintélyes gyógyászati képességeiről, gyógyszerészeti ismereteik felmérése azonban már korántsem bizonyult ilyen egyszerűnek. Annak ellenére, hogy a papiruszok közel 2000 orvosi receptet is tartalmaznak, számos összetevő beazonosítása kétséges.
A fordítók az ősi egyiptomi szavak jelentésének meghatározásakor kénytelenek a szövegkörnyezetre hagyatkozni, ez különösen bonyolult egy gyógyszer receptje esetében, ami csupán egy ... |
erzsike25  |
|
|
| |
| A ketchupról és más paradicsom |
|
készített súgók legfőbb alapanyaga a paradicsom.
Tésztától független, magányos paradicsomszószról szóló bejegyzés már az 1700-as évek végén megjelent, a Nápolyban kiadott Lo scalco alla moderna című szakácskönyvben. A paradicsomszószos tészta receptje azonban csak 1790-ben, Francesco Leonardi római szakács L'Apicio Moderno című szakácskönyvében látott napvilágot.
Az olasz szószoknak több klasszikus válfaja létezik. A Napolitanában a paradicsom mellett szerephez jut a hagyma, fokhagyma ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A ketchupról és más paradicsom |
készített sugók legfőbb alapanyaga a paradicsom.
Tésztától független, magányos paradicsomszószról szóló bejegyzés már az 1700-as évek végén megjelent, a Nápolyban kiadott Lo scalco alla moderna című szakácskönyvben. A paradicsomszószos tészta receptje azonban csak 1790-ben, Francesco Leonardi római szakács L'Apicio Moderno című szakácskönyvében látott napvilágot.
Az olasz szószoknak több klasszikus válfaja létezik. A Napolitanában a paradicsom mellett szerephez jut a hagyma, fokhagyma ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A legjobb cigánypecsenye |
(hirtelen sült hús a cigánypecsenye, nem kell még pluszban párolni)
- Készítsük karajból. (egy túróst, a cigánypecsenye tarjából készül)
- Alaposan klopfoljuk ki. (nem szabad kiklopfolni)
Nos, akkor itt a legjobb cigánypecsenye recept, amit csak el lehet képzelni:
A legjobb cigánypecsenye
Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg) (szabadtartású mangalica pl.)
1 kg apróbb krumpli
40 dkg sima füstölt szalonna (én füstölt szabadtartású ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| A lencse és a szerencse |
vízzel leforráztam és 20 percig állni hagytam.
A fokhagymát, a pórét felaprítottam és a fűszerekkel, valamint a bulgurral együtt a lencséhez kevertem. Hozzáadtam a lisztet és a tojásokat - lisztből annyit, hogy formázható massza legyen belőle.
Recept szerint forró olajban kell sütni, itt eltértem a leírtaktól.
Vizes kézzel gombócokat formáztam, ellapítottam, olajjal picit átkent sütőpapírra rakosgattam őket. A fasírtok tetejét is lekentem egész vékonyan olajjal.
175 fokos sütőben kb. ... |
evike0123456  |
|
|
| |
|
|