| Hókifli |
|
(Porhanyós kifli)
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
1 ek. cukor,
1 dl tejföl,
2 dkg élesztő,
kevés tej,
csipet só.
Elkészítés: Az élesztőt kevés tejben megfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a megkelt élesztőt, sót. Tejjel, tejföllel összeállítjuk és 1 órát pihentetjük. 3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, fánk szaggatóval karikákat vágunk belőle, lekvárral, gesztenyével, mákkal megtöltve kifliket ... |
marika4528  |
|
|
| |
| Nagymama porhanyos kiflije |
Nagyon kiadós, 72 darab kifli jön ki belőle. Nagymamám leggyakrabban készített süteménye volt, gyerekként imádtam pödörgetni a kis kifliket.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 4 evőkanál zsíros tejföl, 2 sütőpor, 1 kávéskanál ecet, 1 citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só; a töltelékhez: alma vagy birsalma lekvár; a tálaláshoz: 15 dkg porcukor
Elkészítése: A lisztet összedolgozzuk a zsírral, közepébe mélyedést csinálunk ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Porhanyos kifli |
alatt megsült. Még melegen diszkréten porcukorban megforgatom. A képen látható nagyobb kiflik azért nagyok, mert nem volt otthon sütésálló gyümölcsíz, és sárgabarack lekvárt tettem bele, a nagyobb kifliben jobban benne tudtam tartani. Nagyon finom, porhanyós sütemény, eltartható lenne, de nem a mi családunkban. Gondolom, hogy sokaknak ismerős, de szerintem azért mindenkié egy kicsit más. Remélem, hogy lesz, akinek elnyeri a ... |
andrilaszlone  |
|
|
| |
| Porhanyos kifli |
PORHANYOS KIFLI
Hegedűsné Aranyos Ildikó receptje!
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 margarin
10 dkg kristálycukor
1 tojássárgája
1 dl tej
2 dkg élesztő
pici só
1 egész tojás a tetejét megkenni
Töltelék hozzávalói:
25 dkg darált dió
cukor -ízlés szerinti mennyiségben
kevés tej-ebben felfőzöm a ... |
vorosrozsa66  |
|
|
| |
| Porhanyós gesztenyés hókifli recept |
|
Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
1 db tojás
1 db tojássárga
2 evőkanál tejföl
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
porcukor
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót tojásokat és a tejfölt és jól összegyúrjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük.
Amíg pihen a tészta a felengedett gesztenyemasszát egy villával összetörjük, és ... |
kovacs_zsoka  |
|
|
| |
| Porhanyós kifli |
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál cukor, só, 2 dkg élesztő, kevés tej.
Az élesztőt kevés tejben megáztatjuk, a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót. A megkelt élesztővel, tejjel, tejföllel összeállítjuk. Deszkán egy órát pihentetjük, majd 3 mm vékonyra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval karikákat szaggatunk.
Lekvárral, gesztenyével, vagy bármilyen töltetékkel megtöltjük, kifliket formálunk belőle. Forró sütőben ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Porhanyós kifli |
Porhanyós kifli - Mint a hókifli, csak ez sokkal egyszerűbben készül
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
20 dkg margarin
1 dl tejföl
pici só
2 dkg élesztő
1 kanál cukorral
kevés tejben felfuttatva
Elkészítése
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd kinyújtjuk, nagy köröket szaggatunk, ... |
nanoka72  |
|
|
| |
|
|