| Csuka receptek |
|
kb. egy órán át sütjük. Ha a szalonna nagyon pirulna a tetején, akkor alufoliával takarjuk le. Amikor a hal gerinc melletti vastag húsába a villa könnyedén beleszúrható, akkor kész az étel. A szalonnaszeletek eltávolítása után tálaljuk.
Fóliában sült csuka (4 személyre, olasz)
Hozzávalók:
1,2 kg-os megtisztított csuka
5 dkg szalonna
6 szardella
kevés olaj
só
bors.
A mártáshoz:
3 dl majonéz
1 ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Epe-diéta |
zöldségpürét. Sóval, borssal, vadas fűszerkeverékkel, a mustárral, a babérlevéllel, a citromlével ízesítjük és összefőzzük. Ha szükséges, zöldségerőlevessel hígítjuk. A mártásba tesszük a karfiolrózsákat, összemelegítjük, és tálaljuk.
Fóliában sült hagyma
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy fej vöröshagyma, néhány friss rozmaringlevél, 2 evőkanál olaj
Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, felül kereszt alakban kissé bevágjuk és szétnyitjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) ... |
finike  |
|
|
| |
| Fóliában sült marhacomb |
Fóliában sült marhacomb
Hozzávalók:
80 dkg marhacomb
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 fej vöröshagyma
10 dkg csiperke
1,5 dl tejföl
1 evőkanál mustár
cukor
citromlé
1 csokor snidling
őrölt bors
só
Elkészítés:
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, az egyik oldalát ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| GYÜMÖLCSRECEPT ALMÁVAL - ebédre |
póréhagymát karikákra vágjuk, a maradék vajban megpároljuk, ráöntjük az almalét, hozzáadjuk a mazsolát és további 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A karajszeleteket a póré-alma körettel és burgonyapürével tálaljuk.
ALMÁS CSIRKEMÁJ FÓLIÁBAN
Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj (szív nélkül), 4 db savanykás alma, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál majoránna, őrölt bors, só
Az almák magházát kivájjuk és a gyümölcsöket 1 cm vastag karikákra vágjuk. A májat ... |
lizawolf  |
|
|
| |
| Halas receptek. |
|
magokat, majd visszatesszük még kb. 20 percre.
Megjegyzés:
A busának finom puha, édes húsa van, gyorsan sül. Sütés előtt fontos bepácolni, hogy ízes legyen. Nem illik hozzá a gombás köret, a mustáros saláta vagy szósz, annál inkább a fóliában sült sárgarépa és paszternák, és a zellerzöldes újburgonya! Nagyon egészséges halféle.
Busa pörkölt
Hozzávalók:
· 1kg hal
· 12 dkg zsír
· ... |
jozsef_olah_9843  |
|
|
| |
| Mexikói lencsés hús |
fokhagyma,
* só, frissen őrölt bors,
* 2 szelet konzervananász,
* 1 db banán,
* 4 db újhagyma,
* 20 dkg konzerv minikukorica
Elkészítés:
A tisztított és előkészített füstölt húst olajozott fóliában süssük sütőben másfél órán át. Közben az átválogatott lencsét mossuk meg, majd szűrjük le. A csíkokra vágott szalonnát pirítsuk meg, adjuk hozzá az apróra szeletelt hagymát. Pároljuk aranysárgára. Keverjük hozzá a száraz lencsét, a finomra vágott ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Receptek |
alufóliára helyezzük és betekerjük úgy, hogy a főzés közben ne essen szét. A kész tekercseket a főtt halhúslével leöntjük, és 20 percig főzzük. (Ha a lé már nem lenne elég, azt pótoljuk.) Ezután a levet leszűrjük, s a főtt haltekercseket mindaddig a fóliában hagyjuk, míg a mártást el nem készítjük.
A mártáshoz a leszűrt levet a megmaradt földarabolt gombával és sóval, fehér borssal ízesítve főzzük 15-20 percig, majd rántással sűrítjük, és zöldség zölddel díszítjük. A fóliából kibontott tekercseket a ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|