| B betűs receptek |
|
cserépedény alját beterítem egy harmadnyi káposztával, és jól megsózom. Meghintem kevés csomborral és törött borssal, ezután vágott kaprot szórok rá. Erre ráborítom a hús felét, majd ezt is megsózom és megborsozom. Paradicsomlevet csorgatok rá. A hagymás pecsenyelé felét rákenem, ezt követően a következő réteg káposzta, a fűszerek, és a hús kerül a cserépedénybe. A tetejére káposztát teszek, végül leöntöm a tejföllel elkevert paradicsomlével. A tálat saját fedelével betakarom, majd hideg sütőbe tolom. ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
Brassói apró pecsenye 2.
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Brassói 1 recept |
Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna
1 kg csirkecomb filé
1 fej hagyma
1 db paradicsom
5 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet majoranna
1 ek pirospaprika
1 kg burgonya
Elkészítés:
A combot megmossuk, majd csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban, az olajon kisütjük, majd félretesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, ... |
boszorlany  |
|
|
| |
| Brassói apró pecsenye |
Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb,
30 dkg zöldborsó
1 közepes vöröshagyma,
4 cikk fokhagyma,
bors, só
A sertéscombot csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk,
apróra vágjuk és olajon megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a sót, borsot,
a csíkokra vágott combot és a zöldborsót
Kissé megpirítjuk, majd alá öntünk egy pohár vizet, majd adunk
hozzá fokhagymát összenyomva.
Fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges a vizet ... |
klarika47  |
|
|
| |
| Brassói apró pecsenye |
|
Brassói apró pecsenye
Hozzávalók:
20 dkg szójakocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál majoránna,
1 mokkáskanál szerecsendió,
egy csipet borsikafű és kakukkfű,
házi Vegeta-pótló
olaj,
víz,
héjában főtt, vagy kockákra vágott főtt krumpli.
Elkészítés:
A szójakockát felhasználás előtt 2-3 órán át Delikátos vagy vegetás vízbe beáztatjuk. Utána megfőzzük, majd leszűrjük. Egy lábasba ... |
fenysugar76  |
|
|
| |
| Brassói aprópecsenye |
Brassói apró pecsenye
Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 1 dl olaj, 2 fej közepes vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, ízlés szerint őrölt bors, só, fél dl fehér bor.
Elkészítése: A húst 1 cm kockákra vágom, a finomra aprított vöröshagymát olajon üvegesre pirítom. Hozzáteszem a húst, és a zúzott fokhagyma felét. Amikor a hús már a pirítástól megfehéredett alá öntök egy kis vizet (maximum fél dl-t), sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom. Ha a víz elpárolgott, fél dl ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Brassói aprópecsenye |
Brassói apró-pecsenye
Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye 3-4 evőkanál olaj 1 vöröshagyma ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Brassói aprópecsenye |
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók: 4 adag
50 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
1 kg burgonya
2 gerezd fokhagyma
3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
A burgonyát héjában megfőzöm, a húst -ami nálam most tarja- apró kockákra vágom.
Egy magas falú serpenyőben zsírt hevítek, rádobom a húst, megszórom borssal, őrölt ... |
janna53  |
|
|
| |
|
|