| Csuka receptek |
|
bors
só.
A díszítéshez:
citrom
narancs- vagy
paradicsomszeletek
50 g konzerv aprórák.
Elkészítés:
A hozzávaló több, mint a munka, ne tessék megijedni! Először a hallének valót készítjük el: egy mélyebb tepsiben felforralunk 2 l vizet, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, félbevágott hagymát, a zellerszárat, a felkarikázott sárgarépát, a fokhagymát, a csokorban hagyott petrezselymet, a babérlevelet, a héjastól karikára vágott ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Harcsa receptek |
beletesszük a hal fejét, gerinccsontját, és kevés vízzel 15-20 percig fedő alatt pároljuk. Majd felöntjük 4 dl vízzel, és felforraljuk. 25 percnyi forralás után eltávolítjuk belőle a fejet és a csontokat. A tejfölt liszttel habarjuk, és a léhez öntjük. A tepsiben elhelyezett halat lassú tűzön, sütőben puhára sütjük. Tálra helyezzük, az elkészített mártással leöntjük és sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Harcsa párizsiasan
Hozzávalók:
1.5 kg harcsa
25 dkg zsír
3 tojás ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Karácsonyi kaják-:) |
a pulykamellre halmozzuk, és a fólia segítségével föltekerjük. Tepsibe fektetjük, 4 evőkanál olajat aláöntünk, és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 45 percig sütjük. Amikor a pecsenye kész, a tepsiben összegyűlt levét lábasba töltjük, a liszttel simára keverjük, a paradicsompürével ízesítjük, kb. 2,5 deci vizet hozzáöntünk, és kevergetve fölforraljuk. Ha túl sűrű lenne, még egy kevés vízzel hígítjuk. A töltött pulykamellet a fóliából kibontjuk, ... |
cipello  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
sütöm. Felséges étel! (Nem, nem is étel, hanem étek!) Ha római tálban készítem, akkor még jobb, de a sütés idejét egy órával növelni, a lángot viszont takarékra tanácsos csökkenteni.
Elkészítési ideje: 150-210 perc
Rakott pontyfilé tepsiben (6 személyre)
Hozzávalók: 1,50 kg burgonya, 1,20 kg filézett pontyhús, 30 dkg gomba, 2 evőkanál szardellapaszta, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 5 evőkanál liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1 fiola kapribogyó, 2 nagy fej vöröshagyma. 4 gerezd ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| x |
|
benne a jó, hogy millió féle változata lehet.
Jó étvágyat hozzá.
#13
2008. június 14. 10:17
Válaszolj!
Kis Lászlóné [Anikó, Ani]
Karfiolos pulykamell szeletek, tepsiben.
Személyenként: 2 szelet pulykamell, kiklopfolva, befűszerezve (só, bors, ízlés szerint fűszerkeverék).
Tepsibe rakom, tetejére burgonya karikákat és felkockázott vörös-
hagymát teszek. Fóliával letakarom és addig sütöm, míg a ... |
nagyuska  |
|
|
| |
| x |
felkarikázom. A hagymát ugyancsak karikákra vágom. A füstölt szalonnát felaprítom, és zsírját kisütöm. A szalonnazsírt összekeverem a tejföllel.
Elkészítése: a gombát, hagymát és a krumplit egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Az előkészített tepsiben a lisztes zöldségeket egymás mellé rakom. A tetejére egyenletesen rászórom a szalonnapörcöt és a reszelt sajtot, majd a megmaradt fűszeres liszttel összekevert tejföllel lelocsolom. A tepsit alufóliával befedem. Az előmelegített forró sütőben az ... |
nagyuska  |
|
|
| |
| x |
december 22. 23:49
Válaszolj!
Wágner Éva [Éva]
Én a bajaiaktól a következő rácponty receptet ismerem.A pontyszeleteket lisztben megforgatjuk,majd kisütjük.A kisütött szeleteket a tepsiben középre helyezzük,és mellé karikára vágott fött krumpli szeletek lecsó,rétegezve.Leöntjük tejföllel a lecsós krumplit és betesszük a sütőbe,amig összerotyog.Ez is nagyon finom.
#1567
2008. december 21. 18:20
Válaszolj! ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|