|
5 nap alatt 2 és fél kiló mínusz! Banderas és Griffith sikerdiétája
2012. január 16.
,,Legjobb a kúránkban, hogy nem kell naponta főznöm - árulta el Antonio Banderas felesége, Melanie Griffith -, mégis változatos, mert étrendünket az utazásaink során megkedvelt levesekből állítottam össze. Így délben Svédországban járunk, este pedig Andalúziában, persze csak gondolatban.
Címkék: fogyókúra, diéta, Antonio Banderas, Melanie Griffith, mediterrán, leves
Ha szereted a leveseket és a mediterrán ízeket, máris nyert ügyed van ennél a fogyókúránál. Nem kell mást tenned, mint betartani az ajánlott recepteket és mennyiségeket, és a diéta segítségével búcsút inthetsz néhány kilónak. Ezeket eheted.
Reggeli
- Keverj össze 5 dkg sonka- és 5 dkg ananászkockát csipet curryvel, borral és 2 evőkanál joghurttal. Egyél mellé 1 szeletke teljes kiőrlésű kenyeret.
vagy
- Kenj meg mustárral 1 szelet rozskenyeret, tegyél rá 1 vékony szelet sovány sajtot és 2 szelet szalámit. Egyél mellé 1 paradicsomot.
vagy
- Keverj össze 1 összevágott kivit, narancsot és almát 2 evőkanál cukormentes müzlivel. Öntsd le 1 pohár natúr joghurttal.
vagy
- Készíts 1 tojásból tükörtojást. Tedd 1 szelet ketchuppal megkent rozskenyérre. Egyél utána 1 grépfrútot.
1. nap
Tízórai és uzsonna
- 15 dkg túró (cottege cheese) és teáskanál szilvalekvár vagy 3 nagyobb szem szilva (kompótból)
Ebéd
Svéd halas krumplileves
Pucolj meg és vágj össze 1 hagymát, 1 kisebb pórét és 45 dkg krumplit. Forrósíts fel teáskanálnyi olajat, dobd rá a zöldségeket. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval. Öntsd fel 1 liter leszűrt zöldséglével (készítheted kockából, porból is...). Közepes tűznél főzd kb. 20 percig. (Ha kész, szedd ketté, az egyik adagot hűts le, és tedd el a hűtőbe.)
Bőrözz le 15 dekányi kemény húsú tengeri halfilét (például lazacot, tőkehalat...), és kockázd fel. Főzd meg a levesben (max. 4-5 perc). Tálalás előtt kóstold meg; ha kell, enyhén ízesítsd még sóval, borssal.
Vacsora
Andalúziai paradicsomleves
Pucolj meg és vágj finomra 1 gerezd fokhagymát és 1 csokor újhagymát (vagy 1 kisebb szál pórét). Futtasd meg evőkanálnyi olívaolajon. Pucolj meg 75 dkg paprikát (piros, zöld, sárga húsút vegyesen), és add a hagymákhoz. Párold össze, majd tegyél hozzá 80 dkg paradicsomot (vagy annak megfelelő mennyiségű sűrített-, esetleg paradicsomlevet). Ízesítsd sóval, borssal és 2 babérlevéllel, majd öntsd fel 4 dl leszűrt húslével. Főzd jó 5 percig. Tegyél bele 5 dekányi megmosott rizst, és főzd további 10-15 percig. (Ha kész, szedd ketté, az egyik adagot tedd el későbbre...)
2. nap
Tízórai és uzsonna
1 csésze tejeskávé édeskével és 1 szelet puffasztott rizsszelet (Hamlet)
Ebéd
Andalúziai paradicsomleves
Vedd elő az előző este eltett adagot, melegítse meg, és már eheted is.
Vacsora
Svéd halas krumplileves
Vedd elő a tegnap délről megmaradt igazán laktató adagot.
3. nap
Tízórai és uzsonna
Két-két korpovit keksz 4 deka sovány túróval + 1 kivi
Ebéd
Indiai csirkés borsóleves
Pucolj meg és vágj finomra 1 szál pórét, 2 gerezd fokhagymát és 1 vöröshagymát. Forrósíts meg teáskanálnyi olajat, és kapass meg benne 20 dekányi kockára vágott csirkemell filét. Add hozzá a hagymákat, párold kicsit, majd tegyél bele 8 dkg megtisztított és megmosott (vörös)lencsét. Ízesítsd sóval, borssal és curryvel. Öntsd fel 3/4 l leszűrt csirkelével, és főzd úgy 10-15 percig. (Ha kész, merd ketté, a felét tedd el másnapra.)
Vacsora
Bajor gombócleves
Pucolj meg és vágj finomra 1-1 szem fehér-, illetve sárgarépát, 25 dkg krumplit, 20 dkg fehér fejes káposztát és 2 vöröshagymát. Vegyél el 2 evőkanálnyit a hagymából, és dolgozd össze 15 dkg sovány darált hússal, sóval, borssal, 1 egész tojással, teáskanálnyi paradicsompürével és evőkanál zsemlemorzsával.
Formázz belőle gombócokat, és süsd meg teáskanálnyi forró olajban. Szedd ki, és dob a lábasba a már előkészített hozzávalókat. Öntsd fel 3/4 liter leszűrt húslével, és forrástól főzd 20 percig. A 15. percben tedd bele a gombócokat is. Ha szükséges, enyhén sózd, borsozd, majd szedd ketté. Az egyik adagot tedd el holnapra.
4. nap
Tízórai/Uzsonna
2 mandarin és 1 szem korpás keksz
Ebéd
Húsgombócleves - tegnapról
Vacsora
A maradék krumplileves
5. nap
Tízóraira/Uzsonnára
- 15 dkg készen kapható hideg gyümölcsrizs
Ebéd
Lengyel gulyás
Kockázz fel 20 dkg sovány sertéshúst, és kapasd meg teáskanálnyi olajon. Közben vágj össze 2 fej hagymát, dobd a húsra és dinszteld meg. Adj hozzá 45 dkg kockára vágott krumplit, evőkanálnyi paradicsompürét. Párold össze, majd tegyél bele 40 dkg kimosott savanyú káposztát. Ízesítsd sóval, borssal és őrölt pirospaprikával. Öntsd fel 1 liter leszűrt húslével. Főzd forrástól úgy 30 percig, majd szedd ketté. Az egyik adagot tedd el vacsorára.
Vacsora
Ugyanaz, mint délben |
horvathnemagdi  |
Címkék: diéta segítségével, egyik adagot, előző este, tegnap délről, felét tedd, maradék krumplileves, |
|
|
|
|