|
Hozzávalók:
* 10 evőkanál bodzaszörp
* 4 evőkanál porcukor
* 2 tojás
* 25 dkg mascarpone
* 18 dkg tejföl
* 1 csipet só
* 1 dl meleg víz
* 15 dkg babapiskóta
* A díszítéshez:
* fehércsokoládé
* bodzaszörp
Elkészítés:
A cukrot, 5 evőkanál bodzaszörpöt és a 2 tojássárgáját fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a mascarponét és még 3 evőkanál bodzaszörpöt.
A tojásfehérjéket felverjük 1 csipet sóval, majd a mascarponés krémbe forgatjuk, hűtőbe tesszük.
1 dl meleg vízzel elkeverünk 5 evőkanál bodzaszörpöt. A babapiskóták felét egy üvegtál aljára rendezzük. A bodzás víz felével megcsepegtetjük, majd a krém felét rákenjük, kirakjuk a maradék bodzás vízben megmártott piskótákkal, végül befedjük a maradék krémmel. 5 órára hűtőbe tesszük.
A fehércsokoládét lereszeljük vagy forgácsokra vágjuk, ezzel díszítjük az elkészült desszertet.
Tálaláskor ízlés szerint néhány csepp bodzaszörppel díszítsük-kínáljuk. |
rochlitzne  |
Címkék: maradék bodzás, maradék krémmel, fehércsokoládét lereszeljük, elkészült desszertet, tojásfehérjéket, fehércsokoládét, |
|
|
|
|