| EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
|
Gyros
Hozzávalók:
* 50 dkg csirkemellfilé
* 2 közepes fej vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* bors
* só
* 1 gerezd fokhagyma
* fűszerpaprika
* gyroskifli vagy pita
Elkészítés:
A húst összevágjuk és összekeverjük az apróra vágott hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borsal, olajjal. Hűtőszekrényben 1 órát érleljük. Serpenyőben pirosra sütjük a húst. Pitába vagy gyroskiflibe töltjük. ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
Ropogós csirkefalatok mexikói mártogatóssal
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
30 dkg csirkemell filé
1 tasak Knorr Ropogós Csirkefalatok Alap mexikói mártogatóssal
3-4 dl olaj
4-5 ek. Globus ketchup
A tálaláshoz: friss zöldségek vagy sült burgonya
Elkészítési idő: 15-20 perc
Keverjük el a mártogatós alapot (a tasak vékonyabb része) 4-5 púpozott evőkanál ketchuppal, majd fóliával lefedve tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a csirkefalatokat.
A ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
Saslik háromféle húsból
Hozzávalók:
* 20 dkg borjúcomb
* 20 dkg bélszín
* 20 dkg kicsontozott sertéskaraj
* 10 dkg szeletelt húsos szalonna
* 1/2 teáskanál bors
* 2 evőkanál olaj
* 1/2 teáskanál só
Elkészítés:
A húsokat 2 cm vastag darabokra vágjuk, lapjával a nyársra húzzuk, s közéjük tesszük a feldarabolt szalonnát. A borsot az olajjal összekeverjük, és a húst kenőtollal alaposan bekenjük vele. ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
Sonkába tekert mozzarellagolyók rukkolával
Hozzávalók:
* 25 dkg pici mozzarellagolyó
* rukkola
* 30 dkg koktélparadicsom
* olívaolaj
* 20 dkg pármai sonka
* balzsamecet
* 1/2 fej radicchio saláta
* kristálycukor
* só
* bors
Elkészítés:
A mozzarellagolyókat a pármai sonka szeletekbe tekerjük. Egy serpenyőben balzsamecetet hevítünk, kevés kristálycukrot adunk hozzá, és a sonkás ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
|
Karfiolos húsos tarhonya
Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús,
20 dkg tarhonya,
50 dkg karfiol,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tarhonyát a jól felforrósított olajon barnára pirítjuk, majd térfogatához képest másfélszeres mennyiségű vízzel feltöltve megsózzuk ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
Sonkás rakott burgonya
Hozzávalók:
8 szem burgonya
2 db vöröshagyma
25 dkgfüstölt sonka
2 dl tejszín
1 mokkáskanál örölt kakukkfű
bors
só
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk és durvára lereszeljük,a hagymát apró kockára vágjuk,a füstölt sonkát vékony csíkokra vágjuk.Az anyagokat egy tűzállótálba rétegenként lerakjuk úgy hogy legfelülre burgonya kerüljön.A tejszínt kakukkfűvel borssal sóval fűszerezzük és ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
Rakott csirkecomb csőben sütve
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kg burgonya
- személyenként 2 db (bőr és csont nélküli) csirkecomb
- 4 paradicsom
- 4 paprika (zöld)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- pirospaprika
- majoránna
- só
Elkészítés:
Tűzálló edény aljára rakunk egy sor vékonyra szeletelt szalonnát, rá egy sor vékony karikákra vágott burgonyát, erre a feldarabolt, megsózott és majoránnával jól ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| SALÁTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: |
Nizzai saláta
Hozzávalók 6 személyre:
* 1 fej saláta
* 3 szál újhagyma
* 1 konzerv articsókaszív
* 50 dkg paradicsom
* 1 konzerv tonhal olajos lében
* 24 szem fekete magozott olívabogyó
* 3 evőkanál olívaolaj
* 1,5 evőkanál fehérbor ecet
* 1 mokkáskanál szárított provanszi fűszerkeverék
Elkészítés:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, szárazra rázzuk. A hagymát megtisztítjuk, ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
|
|