| Borjúmáj almás burgonyával |
|
fedő alatt 25 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk és felszeleteljük. A raguhoz 2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott zöldpaprikát. Sóval, borssal, az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Felöntjük a levessel, a citromlével és a vermuttal, majd 3-4 percig pároljuk. A körethez a kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. Felöntjük 1 evőkanál olajjal, beletesszük a ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Báránycomb mézes kéregben |
5 evőkanál olaj, 6 dkg méz, 1 citrom héja, 1, 5 dl vörös borecet, kakukkfű, őrölt rozmaring
A báránycombot megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd a következő páclébe tesszük, összekeverjük a zúzott fokhagymát az olajjal, a zöldfűszerekkel, a citrom vékonyra vágott héjával, a mézzel és a borecettel, majd erősen kikavarjuk. A húst egy éjszakára a hűtőbe rakjuk pácolódni.
Másnap a húst lecsöpögtetjük, megfűszerezzük, ráöntjük az olajat, és a sütőbe tesszük. Közepes hőfokon 2 óráig ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Cukkinis finomságok....... |
eltávolítjuk, majd a virágokat megmossuk. 2 cukkinit felszeletelünk, a többit botmixerrel pépesítjük.
2. A zöldfűszereket megmossuk, felaprítjuk. A sajtot összekeverjük a cukkinipéppel, a citromhéjjal, az apróra vágott sonkával, a tejjel és a zöldfűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk.
3. A sajtos masszát nyomózsákba töltjük, és a virágokba nyomjuk. A cukkiniszeleteket hőálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, ráfektetjük a töltött virágokat, és kb. 20 percig ... |
szisszy83  |
|
|
| |
| Cékla: cukorbetegek is fogyasz |
Cékla: cukorbetegek is fogyaszthatják
Most pedig jöjjön néhány igazi, klasszikus ukrán céklás recept!
Céklalepények
Hozzávalók: 15 dkg köles, 4 dl zöldségleves, 3 közepes cékla, 30 dkg túró, 1,2 dl tej, 1 tojás, 1 csapott evőkanál cukor, só, olaj a sütéshez, 2 dl tejföl
Elkészítés:
1.) A kölest zöldséglevesben felforraljuk, fedő alatt 10 percig csendben főzzük, majd lezárt edényben 20 percig duzzadni hagyjuk.
2.) Közben a céklát nem túl puhára megfőzzük, ... |
snibolya  |
|
|
| |
| Fűszeres burgonyakrémleves |
|
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 liter zöldségleves kockából, 1,5 dl fehérbor, 5 ek. olaj, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 csomag vegyes aprított zöldfűszer (petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom), 2 ek. citromlé.
Előkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, egynegyedét gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és hideg vízzel teli tálban félretesszük. A többit felkockázzuk, s felhasználásig vízben tartjuk. A hagymát meghámozzuk, ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Gnocchi tejszínes spárga-raguval |
Hozzávalók:
2 csomag (összesen 1 kg) gnocchi
50 dkg fehér spárga
15 dkg füstölt frikandó sonka (eleve szeletelve vettem)
10 dkg levegőn szárított sonka (pármai, jamon serrano...)
1 fej apróra vágott fehér/főző hagyma
1 tubus krémsajt
2 evőkanál tejföl
2 dl főzőtejszín
1 dl száraz fehérbor
bazsalikom
kakukkfű
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A spárgát megmostam, a fás végét (ahol könnyen megy) letörtem, valamint a feje ... |
reifregina  |
|
|
| |
| Gyermekláncfű |
terheket leveszi rólad. Segít a korlátozó élmények feldolgozásában, elengedésében is. Erőt ad ahhoz, hogy változtass életeden!
Milyen finomságot készíthetsz a Kikiricsből?
Pitypangpüré: A lándzsaleveleket sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesített vízben főzd pár percig, lecsepegtetés után vágd apróra. Vajon párolj hagymát, fokhagymát, erre szórd rá az apróra vágott leveket, párold őket úgy, hogy közben húsleves levét adagolsz hozzá. Liszttel behabarhatod vagy tejszínnel sűrítheted. ... |
lenke1964  |
|
|
| |
| Hidegtálak |
evőkanál borecet, só, petrezselyem, snidling és bazsalikom, őrölt bors, 1-1 csokor kapor, 1 evőkanál zselatinpor, 1,5 dl tejszín
Az uborkát meghámozzuk, és finomra reszeljük, megsózzuk. A puha vajat a joghurttal, a borecettel meg a fölaprított zöldfűszerekkel összekeverjük, őrölt borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott, reszelt uborkát. A zselatinport kevés vízben föloldjuk, megmelegítjük és a habbá vert tejszínnel együtt a zöldfűszeres keverékhez, keverjük. Nyolc kis kosárkaformát (vagy ... |
marti1951  |
|
|
| |
|
|