| Bakonyi halgombóc-leves |
|
dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erőspaprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl,1 púpozott evőkanál liszt
A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje
A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt
Elkészítése: A halcsontokat ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Bakonyi halgombóc-leves |
Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erőspaprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl,1 púpozott evőkanál liszt
A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje
A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt
Elkészítése: A ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Bakonyi halgombóc-leves |
50 dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erőspaprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt,
A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje,
A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt
Elkészítése: A halcsontokat ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Bakonyi halgombóc-leves |
dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erőspaprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt,
A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje,
A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt
Elkészítése: A halcsontokat ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Busa, amúr receptek |
|
belenyomjuk a fokhagymát, és összedolgozzuk. Hurkatöltőből tisztított sertésbélbe nyomjuk. Lazán töltsük, mert a sütés során megdagad! Töltés után a kolbászt néhány helyen megtekerjük. Így, kisebb darabokra osztva forró olajban átsütjük.
Halgombóc leves
Hozzávalók 5 személyre:
45 dkg ponty vagy amurfilé
15 dkg árpagyöngy
5 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
1 dkg édes fűszerpaprika
½ dkg erős fűszerpaprika
5 dkg vöröshagyma
fokhagyma ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Bébi ételek |
kb. 15 percre 1 dl natúr joghurtba áztatunk. 20 dkg pulykahúst, a kenyeret, a hagymát összeaprítjuk, az egész masszát sóval borssal ízesítjük, friss petrezselymet is szórhatunk hozzá. Pici golyókat formázunk, olajban pirosra sütjük.
Halgombóc (1 éves kortól)
Hozzávalók: hal, zabpehely, tojás sárga, petrezselyem, joghurt, só, bors
20 dkg halhúst (lehet bármilyen) kiszálkázunk, felaprítjuk,
összekeverjük 2 ek zabpehellyel, 1 tojássárgájával, 0,5 dl natúr joghurttal. ... |
jjanosne  |
|
|
| |
| Bébiétel receptek 12 hónapos kortól |
TIPP: Pároló edényben készítve több vitamint tartanak magukban a zöldségek.
A megfőtt zöldségeket, keményítővel vagy teljes őrlésű liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Kínálhatunk hozzá fasírozottat, tükörtojást.
15-Halgombóc
Hozzávalók: hal, zabpehely, tojássárgája, petrezselyem, joghurt, só, bors
20 dkg halhúst (lehet bármilyen) kiszálkázunk, felaprítjuk, összekeverjük 2 evőkanál zabpehellyel,
1 tojássárgájával, 0,5 dl natúr joghurttal. Sóval, ... |
suzymama  |
|
|
| |
|
|