|
Pizza-tekercs
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 db tojás
1 kávéskanál cukor
2 teáskanál só
300 ml tej
80 ml olaj
Töltelékhez:
20 dkg trappista sajt
30 dkg sonka vagy bármilyen felvágott
1 nagy pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 doboz kukorica
(Azt tegyünk bele amit a hűtőben találunk otthon ez szabadon változtatható)
Tetejére:
1 db tojás
Elkészítése:
100 ml langyos tejbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a tojást, sót, felfuttatott élesztőt, olajat és jól összegyúrjuk, dagasszuk. Mivel minden liszt máshogy működik, ha kell dagasztás közben adjunk még hozzá pici lisztet. Puha, sima tésztát gyúrunk. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt osszuk a tésztát 2 egyenlő részre. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tejfölben elkeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymagerezdeket, elkeverjük, majd a felét a tésztára kenjük. Rátesszük kicsi darabokra vágott sonkát, kukoricát, reszelt sajtot, majd feltekerjük. Így teszünk a másik tésztával is, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket egymás mellé. Tetejüket megkenjük 1 felvert tojással, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percre amíg szép piros nem lesz. Ha hamar pirulna a teteje, akkor egy alufóliát tegyünk rá a tetejére, kell neki az a 30 perc, hogy belül is megsüljön. Ha van otthon érdemes megszórni kis kakukkfűvel.
a töltelék szabadon variálható, és a szósz is. Nálunk inkább a fokhagymás tejfölös a nyerő azért készül ezzel, de mehet nyugodtan helyette a pizza szósz. A feltét szintén ki mit szeret, mit vesz hozzá, mit talál a hűtőben. Jól mutatnak benne a színek, ezért ebben zöldséges sonka van.
Forrás: http://olcso-receptek.hu/teszta/pizza-tekercs-2/ |
horvathnemagdi  |
Címkék: másik tésztával, alufóliát tegyünk, töltelék szabadon, fokhagymás tejfölös, nyerő azért, pizza szósz, |
|
|
|
|