Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
E betűs receptek
Erdélyi sonkás káposztaszelet

Fél kg savanyú káposztát egyszer átmosunk és kevés zsiradékon, köménymaggal meghintve puhára pároljuk. 25 dkg füstölt sonkával együtt pépesre vágjuk, törött borssal ízesítjük, kis kockákra vágott almával és annyi tejföllel, valamint zsemlemorzsával eldolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk. Ha szükséges, sózzuk.
A formázott lepényeket lisztben megforgatjuk, és forró zsiradékban világosbarnára sütjük.

Erdélyi szalámi 1.

Hozzávalók: 5 kg lapocka, vagy comb, 1 dkg fokhagyma, 15 dkg só, 2,5 dkg fehér bors, 2 dkg porcukor, 1 g gyömbér, 3 g salétrom.
Elkészítése: A húst nagy lyukú tárcsán ledarálom. A fokhagymát átzúzom. Az összes hozzávalót összegyúrom, majd keményre töltöm a szalámibélbe, majd annyi 90 fokos vízben, amennyi ellepi, 1 órán keresztül abálom. Az abaléből kivéve vízben lehűtöm és leszárítom. 3 napra, hideg füstre teszem.

Erdélyi szalámi 2.

Hozzávalók: 8 kg hús, 2 kg szalonna, 5 dkg porcukor, 1 kk. gyömbér, 1/2 dkg salétrom, 15 dkg só, 5 dkg szegfűbors, 2 dkg fokhagyma
Elkészítése: A húst nagy
lyukú tárcsán ledarálom, a szalonnát apró darabokra vágom. A fokhagymát átzúzom. Az összes hozzávalót összegyúrom, majd keményre töltöm a szalámibélbe, majd annyi 90 fokos vízben, amennyi ellepi, 1 órán keresztül abálom. Az abaléből kivéve vízben lehűtöm, és leszárítom. 3 - 4 napra, hideg füstre teszem. Száraz hűvös helyen felakasztva tárolható. Kb. 2 hét után fogyasztható.

Erdélyi szalámi 3.

Hozzávalók: 5 kg közepesen sovány sertéslapocka, 2,5 dkg porcukor, 0,5 dkg fokhagyma, 1 g gyömbér, 3 g salétromsó, 5 dkg fehér bors, 15 dkg só.
Elkészítése: A húsról letisztítunk minden porcot, inat, hártyát és nagy lyukú darálón ledaráljuk. A fűszereket porrá törjük, a fokhagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk, majd késpengével szétnyomjuk. Ráöntünk 1 evőkanál vizet. A darált húsra szórjuk a fűszereket, és ráöntjük a fokhagymás levet. Jól összekeverjük, és vastagbélbe töltjük. Kisebb rudakat kötünk belőle, majd annyi vízben, amennyi ellepi, 1 órán keresztül abáljuk a gyöngyöző lében. A vízből kivéve lecsurgatjuk, tiszta, hideg vízben kihűtjük, majd szikkasztjuk (tiszta ruhára teregetve), és hideg füstre tesszük 3 napra. Száraz, hűvös helyen felakasztva tároljuk. Néhány hónapig tárolható.
Erdélyi tokány
Füstölt szalonnát vékony csíkokra vágunk, és üvegesre pirítjuk. Leszűrjük és félretesszük. A szalonnazsírban szeletekre vágott vöröshagymát fonnyasztunk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a megmosott, csíkokra vágott húst. Sózzuk, törött borssal, kakukkfűvel, majoránnával ízesítjük, és addig pároljuk, míg levét elfövi, és zsírjára pirul:
Felengedéséhez fehérbort használunk, a befejezés előtt paradicsompürét vagy kockára vágott friss paradicsomot pirítunk benne, és ismét fehérborral engedjük fel. Befejezéskor hozzáadjuk a lepirított szalonnacsíkokat.
Tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel hintjük meg. Köretei lehetnek: puliszka, tört burgonya, párolt rizs.
Az erdélyi tokánnyal megegyező módon, de virslit is belepácolva készítjük a mészáros tokányt. Tálalás előtt a virslit karikára vágjuk, és kevés zsírban megpirítva keverjük a tokányhoz.

Erdélyi tüdős hurka 1.

Elkészítés: Megfőzök egy kilónyi májat, fél kiló hájat, valamint egy kilónyi tüdőt. Ezeket ledarálom, összekeverem 3 dl tejben főtt rizzsel, sóval, borssal, szegfűborssal, csomborral, kevés abalével. 40 percig főzöm 80 fokos abalében. Ennek letelte után hideg vízbe szedem, majd leszikkasztom. Hidegen kínálom

Erdélyi tüdős hurka 2.

Hozzávalók: 1 sertéstüdő, a disznó fejéről és nyakáról leszedett véres húsrész, 3 zsemle, 3 dl tej, 20 dkg rizs, 25 dkg vöröshagyma, 1 teáskanál szárított csombor, 1 csapott teáskanál pástétomfűszer, 2-3 dl-nyi sertésvér, só és törött fekete bors.
A tüdőt és a húsokat sós vízben puhára főzzük, a megmosott rizst megpároljuk, a vöröshagymát lereszeljük, a zsemléket pedig szétmorzsolva tejbe áztatjuk. A megfőtt húsokat levétől lecsepegtetjük és ledaráljuk. Ezután összekeverjük az áztatott zsemlével, a főtt rizzsel, a reszelt hagymával, az összes fűszerrel, sóval és annyi vérrel, hogy lágy masszát kapjunk. Óvatosan, lazán betöltjük a kitisztított hurkabélbe. A már leírt módon abáljuk, és lehűtjük. Normál hűtőtérben 1 hétig eláll, -18 -24°C 4 hónapig.

Erdélyi zöldbableves

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 vöröshagyma, 5 dkg szalonna, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál só, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt
Elkészítés: A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. A zsíron üvegesre fonnyasztjuk a megtisztított és ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Először folytonos kevergetés mellett ráöntünk 3 dl hideg vizet, és simára keverjük. Forralás közben további 7 dl vízzel felöntjük. Megsózzuk. Ha már zubog, akkor apránként, hogy a forrás egy pillanatra se szűnjön meg, beletesszük a közben megmosott, megtisztított és darabokra tördelt zöldbabot. Nagyon hamar megpuhul. Ezután hozzátesszük a gerezdekre vágott paradicsomot és a finomra metélt petrezselyem felét. A liszttel és a baracklekvárral simára kevert tejfölt folytonos keverés közben beleöntjük. Jól felforraljuk, végül a megmaradt petrezselyemzölddel meghintve, a fazekat lefedjük. A sárgabaracklekvártól rendkívül finom zamatot kap.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szalonnát apró, húsról letisztítunk, fűszereket porrá, fokhagymát megtisztítjuk, darált húsra, fokhagymás levet,

B betűs receptek
Badacsonyi csirke Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba. Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai tokány Az apró húst csíkokra vágjuk és megmossuk. Tartalmas pörköltalapot készítünk köménymaggal és zúzott fokhagymával. Zsírjára pirítjuk, és a csíkokra vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Besztercei szalonna Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók: 50 dkg érett, nagy szemű magvaváló szilva, 1 doboz vagy csomag császárhús-konzerv (sliced bacon), 1 doboz ringli A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A ringlit levétől leszűrjük, és a szilvamag helyére teszünk egy-egy félbevágott darabot. A szilvát kissé összenyomjuk, majd fél szelet császárhúsba tekerjük. Fogpiszkálóval vagy hústűvel úgy tűzzük meg, hogy szét ne essen. Grillsütő rácsára téve (vagy előmelegített ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bánáti mustkolbász Egy liter finomlisztet habarjunk fel jó édes főtt musttal, hogy csorgós híg legyen. Két liter mustot cserép lábasba tegyünk forrni, 25 deka czukrot, kevés szegfűszeget törve és fahéjat is tegyünk a must közé. A felhígított lisztet csendesen főzzük a must közé, s ha jól fő tegyünk még bele 12 deka finomra tört és szitált keményítőt. Ha jó sürűre megfőztük e pépet, folytonosan keverve, egy szál házi cérnára fűzzünk fel sűrűn cikkekbe hagyott diót, vagy mandulát. Ezt a mandulás cérnát ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Busa, amúr receptek
Amur csőben sütve Hozzávalók: 8 szelet hal (80-90 deka) 4 deka zsír vagy olaj 2 teáskanál só 2 deci tejföl 1 egész tojás 10 deka óvári sajt 2 deka vaj 1 citrom 5 deka liszt Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés zsíron mindkét oldalán megsütjük, majd tűzálló edénybe tesszük. Tejfölt, az egész tojást, 7 dkg reszelt óvári sajtot, kevés sóval összekeverünk, majd a halra öntjük. Tetejére szórjuk a ...
aprochef aprochef
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Eperjesi pecsenye Hozzávalók: 4 nagy szelet sertéscomb, 4 db főtt tojás, 20 dkg marinált paradicsompaprika, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna. A hússzeleteket vékonyra verjük, sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával meghintjük, és egy-egy olajjal megkent alufóliára fektetjük. Minden hússzelet közepére egy főtt tojást ültetünk, körülrakjuk marinált paradicsompaprika-szeletekkel és körbecsavarjuk egy hajszálvékony füstölt szalonnával. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Szórós kekszes-túrós bubszi
Dán vajas, mandulás kalács reifregina
Almás linzer: ahogyan nagyanyáink készítették 1vargaildyko
Eperlekváros muffin recept boszorlany
Birsalagút bubszi
Zita szelet yvett789
Húsvéti sonkás kenyér bubszi
Csokis túrós finomság kavart tésztából bkisseva
Bögrés mézeskalács horvathnemagdi
Csokoládés fánk farsangra panni48
Szárnyas receptek
Csirkeleves zöldségesen recept gonda_katalin
bősárkányi pulykamell ibolya58
Kakaspörkölt bubszi
Debreceni aprópecsenye bodaaniko
BABOS PulykaRAGU bubszi
Csirkemell sütve, másképp bubszi
Burgonyás rakott csirke klerierzsi
Tejszínes pulykacomb recept toth_beata
Csirke curry 1. bubszi
Húsrolád zsokazsoka
Marhából készült ételek
Magyaróvári vagdalt hús bubszi
Hal a tortán jjanosne
Zöldséges húsgombócleves horvathnemagdi
Pogácsatésztába töltött hús! mrazmagdi
H betűs receptek horvathnemagdi
Az ír konyha bulac57
Nyári sültek olcsón, gyorsan bulac57
Olasz rizsleves. bubszi
Hal a tortán jjanosne
Krumplis csirke (bulgár) klara50
Sertésből készült ételek
Mexikói húsostál MIKRÓBAN bubszi
Brassói aprópecsenye II. 1vargaildyko
zsálya! ibolya58
tátrai batyú! ibolya58
Gyergyói leves bubszi
cigánka! ibolya58
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
3 hetes fogyókúra: mínusz 6-10 kg faciendum
Májas levesgaluska bubszi
Vivica horvathnemagdi
Halból készült ételek
Ma fogom megcsinálni . . . sarkadykati
Receptek horvathnemagdi
Sült pisztráng fokhagymamártás csibi52
Tárkonyos hal leves recept gonda_katalin
Bográcsozzunk mi is! horvathnemagdi
Pontypörkölt bubszi
Rántott Ponty 1vargaildyko
Vacsoracsata-Béla-Főétel veronika74
Füstölthal – saláta ---- bubszi
Tárkonyos pulykaragu leves tinka1951
Vad ételek
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Fácánleves újházi módra tundihugi
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Fácnleves vinlaci
Baszk fácán veronika74
Fácánleves bulac57
Kevert linzer torta bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
Spagetti ajánló
Paradicsomos spagettisaláta recept gonda_katalin
Pórés spagetti bubszi
Nápolyi húsgombóc bubszi
Sárkánytészta horvathnemagdi
Padlizsán sonkás-gombás raguva rochlitzne
Édes-savanyú bolognai rakott tészta recept jamborlulu
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Receptek jjanosne
x nagyuska
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Pizza receptek
Pizza gofri recept baggesz20
Pizza tészta II. bubszi
Rozsos-lenmagos, póréhagymás pizza noble
Kipróbálom, hátha.... migova
x nagyuska
Tepsis pizza horvathnemagdi
Töltött pizza horvathnemagdi
Sonkás tekercs tereza54
Töltött pizza. ujjozsef
Az alaptészta másik receptje bubszi
Hamburger receptek
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger buci recept boszorlany
Sajtos hamburger bubszi
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Csirke hamburger banb
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger buci recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU