| Az 5 legjobb sós rakott étel |
|
szeleteket. Az almát káposztareszelőn a húsra reszeljük, majd az almára szórjuk a lereszelt sajtot, végül az egészet meglocsoljuk tejföllel. Sütőbe tesszük, ahol 30 perc alatt elkészül. Salátával vagy vajas burgonyapürével tálaljuk.
Cukkinis-sonkás rakott tészta
Hozzávalók:
60 dkg cukkini, 25 dkg tészta (penne vagy csiga), 2 dl tejföl, 2 tojás, 15-20 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, só, bors, 5 dkg vaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A cukkinit vajon sóval, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Busa, amúr receptek |
vízbe kevés sót Babérlevelet 2 csapott evőkanál ételízesítőt teszünk, felforraljuk, és ebben főzzük meg a zselatint. Sűrű ruhán átszűrjük, és addig hagyjuk hűlni, amíg olaj sűrűségű nem lesz. Ekkor alkalmas a fényezésre.
Töltött hal vörösboros sonkás -gombás töltelékkel
Hozzávalók:
kb. másfél kilós ponty vagy amur
1 tasak rizs
15 dkg gomba
20 dkg nyers füstölt tarja
1 dl vörösbor
2-3 tojás
kis fej hagyma
bors ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Főételek. |
Sonkás csirke.
A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, és lisztbe mártva, forró olajon kisütjük. Mély tűzálló edénybe rakjuk. A zsiradékban kisütünk szárnyasonként 20 dkg hosszúkásra vágott sonkát, és a csirkére szórjuk. A visszamaradt zsiradékon végül megpirítunk egy nagyobb fej reszelt vöröshagymát, beleadunk 1 evőkanálnyi paradicsompürét, 1 kiskanálnyi tört bazsalikomot vagy rozmaringot, kevés vízzel engedjük fel, és a csirkére öntve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már készen van, 2 ... |
ilse  |
|
|
| |
| Galuska receptek |
nokedlit készítünk belőle, kiszaggatjuk és kifőzzük.A tejfölből, mustárból, zúzott fokhagymából sóval, borssal ízes öntetet készítünk, majd a nokedlira öntjük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 170 °C-os sütőbe rakjuk 15-20 percre.
Sonkás
Hozzávalók: 2 tojás, 2-2,5 dl tej, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 40 dkg finomliszt, 25 dkg darált
sonka, a tetejére. 2 dl tejföl
A tojásokat a 2 dl tejjel habosra felverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd beleöntjük ... |
tuzvarazslo  |
|
|
| |
| Gombas-sonkas beigli |
|
hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle, és a tetejét kevés tejjel megkenjük. Sütőlemezre tesszük. A másik tésztacipót ugyanígy megtöltjük. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon mindkét "bejglit" megsütjük. Csak hidegen vágjuk fel.
Sonkás bejgli
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 7 dkg zsír, 1 mokkáskanál só;
A töltelékhez: 25 dkg főtt, füstölt hús, 5 dkg vaj, 5 dkg finomliszt, 1 dl tejföl, 1/2 dl tej, csipetnyi őrölt ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Gombás rétes 3. |
Gombás rétes 3.
Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 20 dkg gomba, 2 db egész tojás, 4 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta megszáradt sajtmaradékot felhasználhatunk), két szelet kenyér, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa.
A kenyeret apró kockákra vágjuk, és ráöntjük a habosra felvert tojásokat. Félretéve legalább tíz percig hagyjuk állni. Közben a gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy evőkanál olajon, sóval, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Gombás sonkás leves recept |
Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 l alaplé (sonkafőző-lé)
10 dkg gomba
2 db tojás sárgája
2 ek liszt
20 dkg sonka (főtt)
5 dkg sütőmargarin
0.5 ek ételízesítő
Elkészítés:
Előkészítés: A sonkát kis darabkákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk. Elkészítés: A margarint nagyobb ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Gombás, sonkás tortellini |
Gombás, sonkás tortellini
Hozzávalók:4 személyre:
A tésztához:
50 dkg liszt
4 egész tojás
tengeri só
A töltelékhez:
60 dkg finomra darált sonka
12,5 dkg reszelt pizza mozzarella sajt
oregano
friss finomra aprított petrezselyem
kevés vegeta ételízesítő
A mártáshoz:
6 dkg vaj
6 dkg liszt
5 dl ... |
veronika74  |
|
|
| |
|
|