| Gombás marhatokány recept |
|
1 fej vöröshagyma (+1 fej a körethez)
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
12 dkg gomba
2 ek liszt
2 ek étolaj
60 dkg marhahús
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés:
A felhevített étolajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd sóval, borssal, babérlevéllel és mustárral fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk, s ha a tokány majdnem puhára főtt, ... |
kovacs_zsoka  |
|
|
| |
| Gombás marhatokány sültzsömle- |
db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár, ízlés szerint.
Körethez: 4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evőkanál liszt, 3 db tojás, 2 evőkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
A felhevített étolajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd sóval, borssal, babérlevéllel és mustárral fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk, s ha a tokány majdnem puhára főtt, ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Krumpli szeletek sajtos, kefires bundában |
Hozzávalók:
4 db burgonya
A bundához:
1 kis pohár kefir
1 ek liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 db tojás
10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:
5 dl étolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk.
Papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk.
A kefirt tojással felverjük, ízesítjük sóval és borssal, majd hozzákevertjük a lisztet és a reszelt ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Krumplin sült libamájas szűzérme recept |
szerecsendió
10 dkg Rama margarin
2 dl olaj
só
Elkészítés:
50 dkg burgonyát félig megfőzzük meg tisztítjuk és karikára vágjuk. A szűzpecsenyét jó ujjnyi szeletekre szeljük, paprikával kevert lisztbe forgatjuk és felhevített étolajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük.
A libamájat felszeleteljük és egy perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
50 dkg burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonya nyomón átnyomjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, 5 ... |
jamborlulu  |
|
|
| |
| x |
|
tököt meghámozzuk, 2-3 cm vastag karikára vágjuk, a közepét kivájjuk, majd enyhén besózzuk. A sárgarépát meghámozzuk és karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a kelbimbót félbe, vagy negyedekbe, az újhagymát karikára vágjuk. Egy serpenyőben felhevített margarinban a zöldségeket félpuhára pároljuk, sózzuk, őrölt fehérborssal fűszerezzük, félig párolt rizzsel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A tököket egy mély tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük, megtöltjük a zöldségekkel, tetejét tejföllel ... |
nagyuska  |
|
|
| |
|
|