| Csatnik |
|
tette, és egyre terjed tovább. Eredetileg mangóból és más trópusi gyümölcsökből készül, hagymával, mazsolával, de ha megértjük a filozófiáját, helybéli alapanyagokból is főzhető kiváló csatni. Érdemes kísérletezni!
A magyar konyhába is beilleszthető: vadhúsok mellé áfonya helyett, főtt marha és egyéb leveshúsok mellé torma, mustár, paradicsomszósz helyett. Bármikor feladható saláták, savanyúságok, kompótok, a megszokott mártások helyett. Kiegészítheti a hideg vagy meleg ... |
nanoka72  |
|
|
| |
| Céklarizottó és sertésnyárs |
jobban fog tetszeni - és megfogják enni.
Alufóliába tekerve és sütve vagy grillezve, akár a parázsba dobva gyorsan megsül a cékla, utána ízesíthetjük, szeletelhetjük, pürésíthetjük! Lehet önálló étel vagy köret, mártásokat is kiegészíthetünk, vadhúsok, marha, kacsa, liba mellé!
A cékla íze mellett a színével is játszhatunk, varázsolhatunk. Remekül megfest mindent... Tésztát, palacsintát, de még a rizst is...
Céklarizottó rukkolával és rozmaringos ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Hidegtálak |
citromfű
Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk, a magházat kiemeljük és citromlével ízesített vízben, nem túl puhára főzzük, lecsöpögtetjük. A fél almákba a magház helyére egyegy kanálnyi áfonyadzsemet halmozunk, és apróra vágott citromfű-levelekkel megszórjuk. Vadhúsból vagy libamájból készültpástétomok kísérőjeként tálaljuk.
Borjúnyelv hidegen
Hozzátolók 8 személyre: 2 db borjúnyelv, 2 evőkanál borecet, 1-1 kiskanál feketebors, koriander, 3-4 babérlevél, só, 1 kis fej ... |
marti1951  |
|
|
| |
| Lúgosítsunk, hogy ne savas |
gyümölcskonzerv
Zöldség: csicseriborsó, vörös bab, búzahús
Gabona: búza, zab, rizs (fehér, barna és vadrizs), kukorica, árpa, rozs, fehérkenyér, rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyerek, péksütemények, kekszek,
Hús: minden hús savasít: a halak, sertés, marha, csirke, vadhús is
Zsír/olaj: margarin, vaj, ghí, kukoricaolaj
Tejtermékek: tej, tojás, sajt, túró, vaj
Ital: gyümölcslevek, sör, bor, tea, kávé, alkohol, tejes italok
Egyéb (ízesítő): finomított asztali sók, ketchup, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Névnapos receptek |
|
Megtöltjük vele a tortát. Csokoládémáz: a fellangyosított fondantba 2 szelet puhított csokoládét, 1 kávéskanál rumot, és 1 kávéskanál vizet teszünk. Vízfürdőben az egészet jól elkeverjük, és ráöntjük a tortára.
Hubertus palacsinta
A főtt vagy sült vadhúst finomra vágjuk, majoránnával, kakukkfűvel, sóval, borssal, 1 tojással, tejföllel és annyi zsemlemorzsával eldolgozzuk, hogy sűrű masszát kapjunk. Hubertus likőrrel ízesítjük. A sós tésztából készült palacsintákat megtöltjük vele és kivajazott ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) |
vízzel. Mikor már egy kicsit megfőtt a burgonya, hozzáöntjük a húst az összes levével együtt, ha kell, fűszerezzük vagy öntsünk hozzá még bort. (ez már ízlés dolga)
BÁNOMHEGYI PINCEPÖRKÖLT
Acsai recept
Hozzávalók: 2 kiló sertés- vagy vadhús, 3 fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, fél liter vörösbor, 3 deci víz, 2 deci paradicsomlé, 1 evőkanál őrölt bors és delikát, 1 babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál zsír, só ízlés szerint
Elkészítése: ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Rakott húsételek |
tejföllel. A tálat lefedem, és az előmelegített forró sütőben 30 percig párolom, ezután a tetejét levéve, sárgásbarnára pirítom. Vajas párolt kelbimbó vagy karfiol és rizs a hozzá illó köret.
Vadpástétom rakott makarónival
Hozzávalók: 60 dkg vadhús (őz, szarvashús, nyúl), 1 dl olaj, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 5 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 g őrölt bors, 2 db babérlevél, 2 g szerecsendió, 1 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 4 db tojás, 15 dkg makaróni, 5 ... |
spanyolsky  |
|
|
| |
| Száztizenegy új palacsintare |
palacsintákat a húspéppel megtöltjük, táskaformára hajtogatjuk, és saját, forró mártásával leöntve, tejföllel díszítve, finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Hubertus palacsinta
-------------------------------
A főtt vagy sült vadhúst finomra vágjuk, majoránnával, kakukkfűvel, sóval, borssal, 1 tojással, tejföllel és annyi zsemlemorzsával eldolgozzuk, hogy sűrű masszát kapjunk. Hubertus likőrrel ízesítjük. A sós tésztából készült palacsintákat megtöltjük vele és kivajazott ... |
andrilaszlone  |
|
|
| |
|
|