| 5 remek húsvéti recept |
|
Húsvéti bárányleves
(7-8 személyre) Hozzávalók: 1 kg bárányaprólék, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 evőkanál olaj, 1 nagy csokor friss kapor, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A bárányhúst megmosom, kis darabokra aprítom, majd leszikkasztom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva, elkeverem benne a pirospaprikát. ... |
agimami7  |
|
|
| |
| A legfinomabb forraltbor |
A legfinomabb forraltbor-receptek
Finom, forró, és könnyen elkészíthető. A vásárok állandó hangulatfokozó hozzávalója, karácsonyi ital és influenzaelhárító csodaszer.
A mára Európa-szerte elterjedt téli nedűnek számtalan kedvező élettani hatása és könnyű elkészítési módja ismert, így a következő összeállításunk a gondos háziasszonyoknak és a haladó borfogyasztóknak egyaránt érdekes lehet.
Az alapanyag
Történelmi távlatokban is komoly vitáknak ágyazott meg ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A töpörtyűkészítés titkai |
folyékonyabb, mint a disznózsír, ezért kicsit komplikáltabb a tárolása is. Mindazonáltal szárnyas-ételek főzéséhez, sütéséhez sokkal jobban illik a liba- vagy kacsazsír, ezért érdemes kipróbálni.
És most jöjjön néhány igazán finom töpörtyűs recept!
Töpörtyűkrém (szendvicsre)
Hozzávalók: 30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lila-hagyma vagy vöröshagyma. 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálnyi pirospaprika, 1 teáskanál csemege piros-arany, só, bors, szerecsendió, . 2-3 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A töpörtyűkészítés titkai |
mint a disznózsír, ezért kicsit komplikáltabb a tárolása is. Mindazonáltal szárnyasételek főzéséhez, sütéséhez sokkal jobban illik a liba- vagy kacsazsír, ezért érdemes kipróbálni.
És most jöjjön néhány igazán finom töpörtyűs recept!
Töpörtyűkrém (szendvicsre)
Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma, kb. 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálnyi pirospaprika, 1 teáskanál csemege pirosarany, só, bors, szerecsendió, ... |
migova  |
|
|
| |
| Arab etelek |
|
Mielőtt levesszük a tűzről, szórjuk a parázsra a narancshéjat, így kellemesen illatos lesz a csirke bőre.
Petrezselymes rizzsel, sárgarépás narancssalátával kínáljuk.
Roston sült csirkeszárny
A híres bejrúti Yildizlar vendéglő receptje
24 szárny, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípős, kicsumázott, felaprított hegyes paprika, 1,5 dl olíva- vagy kukoricaolaj, 1,5 dl citromlé, 2 ek. apróra vágott fenyőmandula vagy mandula.
Tegyük a paprikát, kevés sót zománcos ... |
margareta51  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
Budapest tekercs
Piskóta: 5 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1,5 evőkanál kakaópor.
Töltelék: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv.
Díszítés: 10 dkg étcsokoládé.
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180 fokon 15-20 percig.
Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
pirítjuk, és azon forrón az ételhez adjuk. Azonnal tálaljuk.
Brassói szalonna
Ehhez a szalonnához 100 kg angol-sertés bőrös tarja- vagy karajrésze a legjobb. A tarjából vagy karajból a csontot eltávolítjuk, a húst sonkapáclében (a "PÁCLÉ 2" recept szerint) átérleljük, majd nagyon lassan megabáljuk. Kiszikkasztás után édes pirospaprikával meghintjük. Hidegen fogyasztható.
Brassói szász lakodalmi leves
Hozzávalók: 1 öreg kövér tyúk, 1 kg marhahús, 6 murok, 4 ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|