| K betűs receptek |
|
Körmendi töltött stefánia
Hozzávalók: 1 kg stefánia, vagy fehérpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, bors, 1 késhegynyi pirospaprika, olaj, gyömbér, 2 dl húsleves vagy bor, 1 evőkanál paradicsompüré, liszt.
Elkészítése: A húst hosszú hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk. Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Karácsonyi kaják-:) |
leöntjük. Párolt rizs és zöldségek illenek köretnek hozzá.
________________________________________
Elkészítési idő: 50 perc.
Egy adag: 636 kcal / 2659 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Badacsonyi Rajnai Rizling '99.
Stefánia pulykavagdalt
________________________________________
Hozzávalók
________________________________________
1,2 kg pulyka felsőcomb, 1 közepes vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem , 3 evőkanál olaj , 18 dkg zsemlemorzsa , 2,5 dl ... |
cipello  |
|
|
| |
| Névnapos receptek |
salátaalapba.
Tálaláskor a salátánkat tányérokra rendezzük, s a rózsaszínűre sütött sertésszűzet vékonyan felszeleteljük, és a tányérokon ízlésesen elrendezzük.
Elkészítési idő: 80 perc
Ajánlott ital: Villányi Cabernet vagy Kékfrankos rosé
Stefánia-torta 1.
Tészta: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 5 dkg vaj.
Csokoládékrém: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé, 2-3 evőkanál tej, 3 dkg kakaópor + 3 dkg porcukor a torta beszórásához. ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| Orosz hússaláta |
Orosz hússaláta
Hozzávalók: 20 dkg hideg főtt vagy sült marha- vagy sertéshús, 15 dkg alma, 20 dkg főtt burgonya, 10 dkg ecetes uborka, kb. 2 dl tartármártás, 1 kemény tojás, só, őrölt bors, , ízlés szerint.
A húst, a burgonyát, a meghámozott almát, és az ecetes uborkát vékony csíkokra, (finommetéltre) vágjuk. Mély tálban összekeverjük annyi mártással, amely a nyersanyagokat éppen összetartja, és így formázható is a saláta. Ha szükséges, megsózzuk és megborsozzuk. Kúp alakúra formázzuk ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Receptek |
|
Körmendi töltött stefánia
Hozzávalók: 1 kg stefánia, vagy fehérpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg darált sertéshús, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, só, bors, 1 késhegynyi pirospaprika, olaj, gyömbér, 2 dl húsleves vagy bor, 1 evőkanál paradicsompüré, liszt.
Elkészítése: A húst hosszú hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk. Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Receptek vegyesen 2 |
tésztát fél cm
vastagon tepsibe helyezve, lassú tűznél sütjük. Tetejét szeletelés előtt fehér cukormázzal vonjuk be.
Ha a máz már megszáradt, dominó nagyságúra vágjuk s tetejére olvasztott csokoládéból pontokat
cseppentünk.
Stefánia-torta
14 deka cukrot 8 deka vajjal, fél csomag vaníliás cukorral és 4 tojás sárgájával fél óráig habosra keverünk,
azután 14 deka liszttel elkevert fél csomag sütőport részletekben, s legutoljára 4 tojás habját
adjuk hozzá. Tortasütőben ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Római tálas receptek |
A Drótpostagalamb recepttára 164. könyv
Római tálas receptek
A Drótpostagalamb recepttára
164. könyv
Római tálas receptek
Tartalomjegyzék
Receptek 4
Bajor káposztás csülök 4
Brassói rakott káposzta 4
Bújtatott csirke 4
Császárszelet római tálban 4
Cserepes burgonya 5
Cserepes ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
|
|