Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Budapest bélszínszelet
Budapest bélszínszelet

Hozzávalók:

1 kg bélszín
15 dkg húsos kolozsvári szalonna
15 dkg libamáj
15 dkg apróbb csiperkegomba
1-2 közepes fej hagyma
3 evőkanál paradicsompüré
1 db húsos zöldpaprika
15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
2-3 evőkanál libazsír
2-3 dl hús alaplé
15 dkg rizs

őrölt bors
édes-nemes őrölt pirospaprika
A pácoláshoz:
2-3 dl olívaolaj
3-4 szál rozmaring
őrölt szerecsendió
őrölt majoránna
őrölt gyömbér

Elkészítés:

Az előkészítést a hús pácolásával kezdem, amit a készítés előtt 2-3, de inkább 4-5 nappal végzek el. A bélszínt 8 egyforma szeletre vágom. 1-2 evőkanál olívaolajban elkeverem a pácoláshoz szükséges őrölt fűszereket, ezzel a keverékkel kenőtollal vagy ecsettel alaposan megkenem a hússzeletek mindkét oldalát. Egy jénai tálba rakom a megkent bélszínszeleteket, közéjük teszem a rozmaringszálakat, akár kettétörve, vagy akár csak a leveleit, leválasztva a szárról. A többi olívaolajjal felöntöm úgy, hogy ellepje a húst. Fóliával jó szorosan lefedem, beteszem a hűtőszekrénybe.

Amikor eljön a készítés napja, a kolozsvári szalonnát és a paprikát felkockázom, a hagymát apróra vágom, a libamájat felcsíkozom, a gombát felezem, majd szeletelem.

A zsírban kisütöm a szalonnát, amikor már kellemesen megpirult, hozzáadom a hagymát, picit sózom, hogy levet eresszen, üvegesre párolom. Amikor a hagyma jó, megszórom a pirospaprikával, hozzáadom a paradicsompürét és a felkockázott zöldpaprikát, felöntöm a húslével, elkeverem, és lassan forralom, ameddig kellemesen sima pörköltalapot kapok. Ha szükséges, az elfőtt levét pótolom még húslével, vagy akár pici száraz fehérborral.

Amikor a pörköltalap jó, beleteszem a szeletelt gombát, a libamájcsíkokat és a zöldborsót, sózom, borsozom, készre főzöm. Amikor elkészült, tűzálló tálban beteszem a 100 fok körülire előmelegített sütőbe a ragut, hogy tálalásig melegen tartsam. Amíg a ragu készül, a rizst megpárolom, szintén melegen tartom.

A húst csak frissen, közvetlenül a tálalás előtt sütöm meg. A korábban a pácléből kivett, szűrőben lecsepegtetett bélszínszeletek mindkét oldalát sózom, enyhén borsozom, majd a forró libazsírban mindkét oldalán átsütöm, 1-2 percig pihentetem.

Adagonként tálalom: párolt rizs alapra helyezem a bélszínszeletet, mellé- illetve ráhalmozom a ragut.

Köretnek hajában korábban megfőzött, majd meghámozott, felkarikázott kisebb szemű krumplit sütök serpenyőben ropogósra, amíg a hús is sül. Karikázott hegyes zöldpaprikával és negyedelt koktélparadicsommal díszítem.
Megjegyzés:

Tapasztalatom szerint a hús sütésekor az angolosnak oldalanként 4-5 perc, a jobban átsütöttnek 7-8 perc szükséges, ez ízlés dolga, ki hogyan kedveli. Sütés közben a húst lehetőleg ne szurkáljuk, mert kiereszti ízletes levét.

A pácoláshoz használt olajat leszűröm, jól zárható üvegbe teszem, máskor is fel tudom használni, akár pácoláshoz, de más étel elkészítéshez is, hiszen kellemesen fűszeres, aromás. Én a köretként hozzáadott krumplit ebben az olajban szoktam kisütni.

Kicsit macerás, nem gyorsan elkészíthető étel, de mindenképpen megéri a fáradozást, hiszen nagyon finom ételt kapunk végeredményként.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: megkent bélszínszeleteket, többi olívaolajjal, készítés napja, kolozsvári szalonnát, paprikát felkockázom, hagymát apróra,

Budapest bélszínszelet
Hozzávalók (4 személyre): 8 db bélszínszelet, 12 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg paradicsompüré, 15 dkg zöldpaprika, 15 dkg zöldborsó, só, pirospaprika, 15 dkg rizs Elkészítés: A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsompürét, felengedjük egy dl vízzel, sózzuk, és ebben a paprikás lében a serpenyőben előzőleg megpirított, kis kockákra vágott szalonnát, a kis kockákra vágott gombát, libamájat, ...
bubszi bubszi
Bélszín Andalúz módra
Bélszín Andalúz módra Hozzávalók: 4 előre bepácolt, érlelt bélszínszelet, 10 dkg sonka, 10 dkg gyöngyhagyma, 5 dkg mandula, 2 dl száraz fehérbor, 1 kis padlizsán, 2 paradicsom, 2 nagy zöldpaprika, 5 evőkanál olaj, só és törött bors (ízlés szerint). Először elkészítjük a ragut. 3 evőkanál olajon megpirítjuk a gyöngyhagymát és a csíkokra vágott sonkát, majd megsózzuk, megborsozzuk és beborítjuk a meghámozott, kis kockákra vágott padlizsánnal. Rátesszük a kicsumázott és csíkokra aprított ...
bubszi bubszi
Bélszín Gombával
Hozzávalók: 60 dkg tisztított bélszín, 5 dkg vaj, 8 dkg zsír, 20 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, 25 dkg rizs, 1 csomó zöldpetre­zselyem, törött bors, só. Elkészítés: A letisztított és lehártyázott vesepecsenyét 8 egyforma szeletre vágjuk, a szeleteket tenyerünkkel egy kissé lelapítjuk, megsózzuk és megborsoz­zuk. ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Bélszín andalúz módra
Hozzávalók: 4 előre bepácolt, érlelt bélszínszelet, 10 dkg sonka, 10 dkg gyöngyhagyma, 5 dkg mandula, 2 dl száraz fehérbor, 1 kis padlizsán, 2 paradicsom, 2 nagy zöldpaprika, 5 evőkanál olaj, só és törött bors (ízlés szerint). Először elkészítjük a ragut. 3 evőkanál olajon megpirítjuk a gyöngyhagymát és a csíkokra vágott sonkát, majd megsózzuk, megborsozzuk és beborítjuk a meghámozott, kis kockákra vágott padlizsánnal. Rátesszük a kicsumázott, és csíkokra aprított zöldpaprikát, a megtisztított ...
bubszi bubszi
Bélszín...módra
tálaljuk. Elkészítési idő: kb. 45 perc A bélszínt erős tűzön kell pirítani, hogy ne keményedjen meg. Utána már nem szabad hosszasan főzni. Bélszínszeletek Godard módra Jean-Luc Godard (Párizs, 1930. december 3.) francia-svájci filmrendező, a francia új hullám élő legendája. Első felesége Anna Karina, francia származású színésznő. Godard módon = (ha bélszínszelet) sült ...
macoka65 macoka65
Bélszínszelet francia módra
Hozzávalók: 40 dkg bélszín, 20 dkg gomba, 4 tojás, 5 dkg vaj, vöröshagyma, só Elkészítés: A bélszínszeleteket jó vékonyra kiverjük. Megsütjük, s a szeleteket beszórjuk apróra vágott, sóval, borssal párolt gombával. A tojásokból 4 lepényt sütünk, a megszórt bélszínszeleteket belegöngyölítjük. A vízzel hígított pecsenyelevet aláöntjük. Szalmaburgonyával tálaljuk. ...
bubszi bubszi
Bélszínszeletek Godard módra
Hozzávalók: 80 dkg tisztított bálszín, 3 dkg só, 1 g törött bors, 15 dkg zsír, 15 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 15 dkg borjúmirigy 5 db zsemle, 5 dkg vaj, 3 dl madeira mártás. Elkészítése: A jól letisztított, lehártyázott közép bélszínrészt tíz, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, tenyerünkkel kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk, 5 db meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeleteket szúrunk ki, és zsírban megpirítjuk mindkét oldalán. A zsírt serpenyőben nyílt lángra ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Vaníliás félgömb. (Néró). bubszi
Sütik Anna figyelj!!!!!!!!!!!! bodaaniko
Rigó Jancsi 2. bubszi
KÁPOSZTATorta bubszi
Eper-rebarbara pite rochlitzne
Házi franciakrémes, sütés nélkül akiram45
Túrótorta 9. bubszi
Farsangi fánk bkisseva
3 krémes diósszelet yaskane
citromos állom ! ibolya58
Szárnyas receptek
Gyógyító ételek : Lestyános kacsa pacsakute
Sonkás csirke bubszi
Carmen saláta bubszi
A legegyszerűbb sajtos paradicsomos csirkemell horvathnemagdi
Alufóliás csirke+köret veronika74
Almás-savanyú káposztás pulykaragu recept gonda_katalin
Hidegtálak marti1951
Csirke Gyros tál recept baggesz20
Ananászos csirkeegytál : ujjozsef
Marhából készült ételek
Padlizsános vagdalt 1vargaildyko
Marhasteak bulac57
H betűs receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Marhahúsos chilis bab juditmama
kakukkfű faciendum
Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel horvathnemagdi
NAGYON MAGYAROS BABgulyás bubszi
AL RAGÚ Raguval bubszi
Örmény hússaláta bubszi
Sertésből készült ételek
Tepsis rablóhús korall44
Olasz töltött cukkíni bubszi
Gyors serpenyős ebéd horvathnemagdi
Won-Ton leves lilikonyhaja
Majorannás Fasírt 1vargaildyko
Rozmaringos szűz paradicsomos zöldségekkel recept gonda_katalin
Sonkás-májas töltött dagadó bulac57
Erdélyi lucskos töltött káposz bubszi
Vendégváró husi bulac57
Alföldi májas hurka zsemlyével bubszi
Halból készült ételek
Füstölt lazac saláta pirított bubszi
5 nap alatt 2 és fél kiló mínusz! Banderas és Griffith siker horvathnemagdi
Halpaprikás vegyes halból ! horvathnemagdi
Olajbogyó - együnk jót és jó horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Cordon bleu halfilé bulac57
Pisztránghab salátával bubszi
Rántott Ponty 1vargaildyko
Paradicsomos grillezett hal gabfe
Hal, Esterházy módra bodaaniko
Vad ételek
Szarvasragu bulac57
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
x nagyuska
Rapsic vadas macoka65
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Indiai rizssaláta bubszi
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Baszk fácán baratnu
Túlélni a telet... horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Utazás a tokány körül..... szisszy83
Telyszines csirke! kovacsborbala
Csirkemájas-gombás spagetti bubszi
5 kedvenc menzás étel grimilda
Ponty, reform módra bubszi
Tonhalas spagetti bulac57
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Rakott makaróni bolognai szósszal recept jamborlulu
Szegény ember spagettije bkisseva
Pizza receptek
tortilla chips házilag faciendum
Son-go-ku pizza suzymama
Pizza recept margareta51
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Kipróbálom, hátha.... migova
Töltött pizza recept jamborlulu
Kapros-túrós lepény horvathnemagdi
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Gombás pizza recept kovacs_zsoka
Kombe bkisseva
Hamburger receptek
Hamburger baratnu
A szója kloppenburg
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU