| 1 hónap alatt 15 kiló mínusz |
|
vegyessaláta
Keverj el 1 dl joghurtot sóval, borssal, fél teáskanál mustárral. Pucolj meg 2 kisebb répát, 20 dkg jégsalátát és 5 dkg rukolát. Majd kockázz fel 2 kisebb paradicsomot. A zöldségeket keverd el a dresszinggel. Szórj a tetejére 5 dkg felkockázott gouda sajtot. Egyél hozzá egy szelet pirított barna kenyeret.
5. nap - Ebéd: Krumpli spárgával
Párolj meg 30 dkg újkrumplit. Főzz fél kg sprágát enyhén sós, cukros vízben 15-18 percig. Válassz külön fehérjére és sárgájára 1 ... |
brozsika  |
|
|
| |
| 15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet |
koriander zöldje ízlés szerint
3 ek napraforgóolaj
só
Mossuk meg, és kockázzuk fel a csirkemellet. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, enyhén pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a felkockázott húst, pirítsuk meg, majd öntsük rá a húslevest és a kókusztejet, sózzuk, ha szükséges (a leves sósságától függ). Főzzük, míg a csirke megpuhul, ekkor adjuk hozzá a megpucolt, felkockázott ananászt. Néhány percig főzzük, majd tálaláskor szórjunk rá friss ... |
anna4459  |
|
|
| |
| 2 fajta lencse leves |
A babona szerint, az év első napján lencsét kell enni! Az alábbi lencselevesek nagyon ínycsiklandóak, mind a kettő jó választás!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 kisebb zellergumó
2 gerezd fokhagyma
40 dkg lencse
2 evőkanál paradicsompüré
pár csepp ecet
só, bors
olaj
Elkészítése:
A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A répát és a zellert is vékony szeletekre ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| 2 gyógyleves megfázás esetére ... |
zöldségkrémleves pirított magvakkal
Elkészítési idő: 40-45 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej apróra vágott vöröshagyma
4 evőkanál szűz olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 felkockázott sárgarépa
1 felkockázott paszternák
1 felkockázott fehérrépa
1 felkockázott kis zellergumó
1,2 l víz vagy zöldségleves
só, bors
3 dkg pirított tökmag
3 dkg pirított ... |
anitahajdu  |
|
|
| |
| 3 belevaló tökös recept őszre! |
|
nagyon finomra metélt vöröshagymát, majd rátesszük az ugyancsak tisztított, és kis kockákra vágott sárgarépát, valamint a felkarikázott póréhagymát. Párpercnyi pirítás után beletesszük a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, és az ugyancsak felkockázott tököt. 8 deci vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, és fedő alatt puhára főzzük. Ezután a zöldségek felét szűrőkanállal kiszedjük, beletesszük egy turmixgép poharába és kevés levessel összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a levesbe. Fél deci vízzel ... |
agimami7  |
|
|
| |
| 3 igazi magyaros régi recept |
gerezd foghagyma, 40 dkg tarhonya, 1 kg burgonya, pirospaprika, a só, bors.
A szalonnát felkockázzuk a hagymával együtt és olajon kisütjük, illetve megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a tarhonyát majd ezzel is összepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott burgonyát is, kissé átdinszteljük és megszórjuk pirospaprikáéval. Felöntjük, vízzel beletesszük az összenyomott foghagymát, és puhára főzzük. Ha a krumpli és a tarhonya is puha hagyjuk egy kissé kihűlni majd krumpli törővel összetörjük.
A ... |
agimami7  |
|
|
| |
| 3 lasange recept...... |
dkg lasagne tészta, 1 kg spenót, 1 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 1 kanál margarin, 20 dkg tejszínes krémsajt, 2,5 dl tejföl, só, bors, reszelt szerecsendió, 15 dkg parmezán sajt.
Egy serpenyőben hevítsük fel a margarint és dobjuk rá a felkockázott vöröshagymát, a fokhagymát és a spenótot. Sózzuk, borsozzuk és pároljuk.
A mártáshoz a krémsajtot a tejföllel elkeverjük és állandó keverés mellett kislángon felolvasztjuk, majd szintén sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Egy ... |
szisszy83  |
|
|
| |
| 3 toplistás palacsinta |
citromlé, liszt, prézli, só, bors, oregánó, olaj.
Elkészítése: 3 tojásból, lisztből és vízből palacsintatésztát keverünk, és megsütjük. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és a felkockázott gépsonkát. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, 1 tojást, 2 evőkanál prézlit és az oregánót. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a palacsintákat, és mint a szármát, felcsavarjuk. Lisztbe, a maradék felvert tojásba, prézlibe bundázzuk, és forró olajban ... |
grimilda  |
|
|
| |
|
|