| Szarvasragu |
|
Hozzávalók:
60-70 dkg szarvas lapocka, 3 ek. olívaolaj, 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. paradicsompüré, 3 babérlevél, 2 ág friss kakukkfű, fél liter száraz vörösbor, 1 tk. vadfűszer-keverék, só, darált bors.
A pogácsához: 35 dkg búzaliszt, fél tk. sütőpor, 1 ág rozmaring, 20 dkg vaj, fél citrom leve, só.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát, a babérlevelet és a ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Tepsis szarvasragu |
Hozzávalók:
70 dkg szarvascomb, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szem burgonya, 2 szál angol zeller, 2 teáskanál vadfűszer-keverék, 3 evőkanál olívaolaj, 3-4 levél babér, 2 dl száraz vörösbor, 20 dkg hántolt köles, erős paprika, 1 ág kakukkfű, só, bors.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb lábasban, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk pár percig, míg üveges nem lesz, utána tegyük ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Vadragu kemencézett almában |
Hozzávalók 4 személyre:
* 80 dkg szarvaslapocka
* 40 dkg vegyes gomba (erdei csiperke, róka, laska stb.)
* 1 szál póréhagyma
* 10 dkg áfonya (lekvár is jó)
* 2 dl vörösbor
* 8 db alma
* 1 ág rozmaring
* 1 kk. borókabogyó
* 1 dl étolaj
* 2 db marhahúsleves kocka
* ételízesítő, ízlés szerint
* 10 dkg dióbél
* 1 tasak tejszínes-gombás fix
* 2 dl tejszín
* 3 evőkanál ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel |
Hozzávalók 4-5 személyre:
1 kg szarvashús, 3 evőkanál vörösborecet, 3 evőkanál balzsamecet, zsiradék, 1 nagy hagyma, 1 piros húsú paprika, 1 petrezselyemgyökér, só, bors, csípős paprika vagy csilipor, 2 babérlevél, 1 teáskanál borókabogyó, 1 üveg (7,5 dl) félszáraz vörösbor, 1,5 evőkanál liszt vagy keményítő; a nokedlihez: 2 tojás, 30-35 dkg liszt, só, víz, petrezselyemzöld, olaj.
Elkészítése:
A szarvashúst falatnyi kockákra vágjuk, rálocsoljuk a kétféle ecetet, összekavarjuk, és ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Zöldséges szarvasragu cseréptá |
|
Hozzávalók:
2 kg szarvashús
30 dkg füstölt szalonna
50 dkg gomba
30 dkg sárgarépa
30 dkg fehérrépa
30 dkg hagyma
30 dkg padlizsán
20 dkg mustár
15 dkg paradicsom
15 dkg paprika
legalább 1 üveg száraz vörösbor
2 dl olívaolaj
borókabogyó
mustármag
babérlevél
majoránna
rozmaring
borsikafű
só ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| vörösboros szarvasragu |
Hozzávalók 4-6 főre:
1 kg tisztított szarvas comb
A páchoz: 2 ek mustár, 2-3 tk medvehagymás vadfűszer keverék, 1 dl olaj
A raguhoz: 30 dkg csiperke, 5-5-5 darab szárított róka-, szegfű- és vargánya gomba, 2 szál sárgarépa, 1 kis darab zellergumó, 1 közepes méretű padlizsán, 2 paradicsom, 2 fej hagyma
Továbbá: 5 dl száraz vörösbor, 2-3 dl hús alaplé (vagy víz), só, 5 szem ... |
faciendum  |
|
|
| |
| vörösboros szarvasragu.. |
Vörösboros szarvasragu burgonyagombóccal (Répáshuta)
Hozzávalók
: 60 dkg szarvas apróhús,
1 fej vöröshagyma,
2 dl száraz bor,
1 mokkáskanál szegfűszeg,
só, bors,
kakukkfű,
zsálya,
1 dl olaj,
2 dl tejfel,
2 dkg liszt,
30 dkg rókagomba,
1 teáskanál vegeta
, babérlevél.
A megtisztított hagymába beletűzdeljük a szegfűszeget és a kockára vágott hússal együtt a borba téve egy napig pácoljuk. Másnap a serpenyőben ... |
ibolya58  |
|
|
| |
|
|